Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου

Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου Facebook Twitter
Ο νέος cozy χώρος είναι το «παιδί» του Shamone, γεγονός που εξασφαλίζει τη συνέχεια της αύρας του χώρου.
0

Shamonette λέγεται το νέο μαγαζί που άνοιξαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και Βαγγέλης Γερασίμου στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Νίκης. Το όνομα δεν είναι τυχαίο, προέρχεται από το επιτυχημένο κλαμπ Shamone που εδώ και χρόνια διατηρούν οι ίδιοι στο Γκάζι.

Ο νέος cozy χώρος είναι το «παιδί» του Shamone, γεγονός που εξασφαλίζει τη συνέχεια της αύρας του χώρου. «Φίλοι από παλιά, πρόσωπα που έχεις να δεις καιρό, η νέα γενιά των τολμηρών, αυτό είναι το crowd του νέου meeting point. Μία νέα εποχή ξεκινάει για τα comfort bar» σχολιάζει ο Φώτης για το καινούργιο του εγχείρημα και προσθέτει: «Ιδιαίτερα την Κυριακή το Shamonette θα έχει φαντασμαγορικό ύφος εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά στην Αθήνα το Sunday Drag Brunch».

Υπάρχουν και προτάσεις με πιο κλασική προσέγγιση αλλά με δημιουργικό άγγιγμα όπως τα σπανακοπιτάκια σχάρας με γέμιση κινόα και φέτα, το τυροπιτάκι ραβιόλι με ανθότυρο και κρέμα σύκου αλλά και τα κεφτεδάκια θαλασσινών φτιαγμένα από χταπόδι και γαρίδα με κρέμα φάβας.

Η σάλα είναι χαρούμενα διακοσμημένη με έντονα χρώματα –το πορφυρό κυριαρχεί στην οροφή–, η μπάρα εντυπωσιακή, καναπέδες σκουρόχρωμοι και στουλ την περιβάλλον, ενώ στον εξώστη ο DJ, κάτω από διάκοσμο που θυμίζει έναστρο ουρανό, παίζει ωραίες μουσικές. Ο εξωτερικός χώρος έχει εξωτικό ύφος και συγκεντρώνει τους καπνιστές.

Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου Facebook Twitter
Οι vegetarian θα βρουν πίτσες χορταστικές που θα τιμήσουν.

Το μενού επιμελήθηκε ο δημιουργικός σεφ Δημήτρης Δημητριάδης και προσφέρει ορεκτικές ιδέες για νόστιμο τσιμπολόγημα που θα υποστηρίξει τα κοκτέιλ και το κρασί. Το ευγενικό και φιλόξενο προσωπικό αναλαμβάνει να σε ξεναγήσει στα πολύχρωμα κοκτέιλ που εμπνέεται η Δήμητρα Αντωνακοπούλου και παρουσιάζει το «Rainbow Project Cocktails», βάζοντας μία πολύχρωμη παλέτα στα ποτήρια. Εντυπωσιακά και απολαυστικά.

Από δίπλα το ελληνικό finger food θα αναλάβει να ακομπανιάρει γευστικά το ποτό, χαλαρά και χωρίς επιτήδευση. Ξεκινάς με οκτώ ρολάκια αραβικής πίτας που αγκαλιάζει τραγανά λαχανικά με σόγια, τζίντζερ, σησαμέλαιο και φρέσκια σαλάτα (7,50 €). Τρώγονται με το χέρι. Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τις τηγανητές πατάτες κομμένες σε ροδέλες που συνοδεύονται από μεταξένια κρέμα εστραγκόν (4 €) και είναι απολαυστικός πειρασμός. Τραγανές απ' έξω, σε προκαλούν να τις βουτήξεις ηδονικά στην κρέμα που αφήνει ευχάριστη, εθιστική γεύση. Από τα ορεκτικά δυνατά παίζουν και οι μαύρες έξι εικονικές «τρούφες» φτιαγμένες με μανιτάρια και sour cream (9 €).

Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου Facebook Twitter
Το ευγενικό και φιλόξενο προσωπικό αναλαμβάνει να σε ξεναγήσει στα πολύχρωμα κοκτέιλ που εμπνέεται η Δήμητρα Αντωνακοπούλου.

Υπάρχουν και προτάσεις με πιο κλασική προσέγγιση αλλά με δημιουργικό άγγιγμα όπως τα σπανακοπιτάκια σχάρας με γέμιση κινόα και φέτα (8 €), το τυροπιτάκι ραβιόλι με ανθότυρο και κρέμα σύκου (8 €) αλλά και τα κεφτεδάκια θαλασσινών φτιαγμένα από χταπόδι και γαρίδα με κρέμα φάβας (14 €). Από τις τρεις επιλογές από τα μίνι μπέργκερ –vegetarian, κοτόπουλο, μοσχάρι– πήραμε γεύση από το μοσχαρίσιο μπέργκερ που «παντρεύεται» με φρέσκια σαλάτα και ενισχύεται γευστικά από τη χειροποίητη ketchup (5 €).

Οι vegetarian θα βρουν πίτσες χορταστικές που θα τιμήσουν, όπως η πίτσα με μανιτάρια που την τραγανή ζύμη καλύπτει πουρές μανιταριών, μοτσαρέλα, λάδι τρούφας και γαρνίρεται με φύλλα ρόκας (12 €). Στο Shamonette το κέφι και η καλή διάθεση περισσεύουν.

Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου Facebook Twitter
Από τις τρεις επιλογές από τα μίνι μπέργκερ –vegetarian, κοτόπουλο, μοσχάρι– πήραμε γεύση από το μοσχαρίσιο μπέργκερ.
Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου Facebook Twitter

Shamonette

Νίκης 23, Σύνταγμα

210 3316158

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ