Άστεγοι κόκορες και κατσίκες στους δρόμους των πόλεων

Facebook Twitter
0

Φαντάζομαι ότι οι αρκετοί έχετε ακούσει το «και θα βάλω και μια κοτούλα στην αυλή για το φρέσκο μου αβγό, και μία κατσικούλα για το γάλα, και θα καταπολεμήσω την κρίση» ή το έχετε σκεφτεί και μόνοι σας, αν έχετε αυλή. Κάτι θα σας σταματάει όμως: το γεγονός ότι δεν έχετε ιδέα από τέτοια ζώα.

Απ’ ό,τι φαίνεται, καλά κάνετε. Στην Αμερική αυτού του είδους αστικές φάρμες έχουν ξεκινήσει μέσα σε πόλεις εδώ και χρόνια, αφού αρκετές πόλεις δεν απαγορεύουν ορισμένα ζώα μέσα στα όριά τους, όπως το Σαν Φραντσίσκο και το Πόρτλαντ. Όμως ο κόσμος φαίνεται ότι δεν συνειδητοποιεί την ευθύνη και τη δουλειά που απαιτείται για τέτοιου είδους (ή οποιοδήποτε είδους) ζώα, και όταν η κατσίκα σταματάει να κατεβάζει γάλα και αρχίζει να τρώει το φράχτη, ή οι κότες αρχίσουν να κάνουν επιθέσεις στους κόκορες, τα ζώα εγκαταλείπονται στο δρόμο ή φυλακίζονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αδέσποτες κατσίκες στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Στο Γούντστοκ άνοιξε φάρμα που δέχεται συνεχώς τηλεφωνήματα από ανθρώπους που τελικά, δεν είναι φτιαγμένοι για αγροτική ζωή, έστω και της πίσω αυλής. Η εκπρόσωπος λέει ότι «ο κόσμος έχει μια ρομαντική ιδέα σχετικά με την αγροτική ζωή, αλλά απαιτείται πολύς χρόνος, ενέργεια και λεφτά για να κρατήσεις ζώα. Εδώ πηγαίνουμε τις κότες στον κτηνίατρο και όταν αρρωσταίνουν τους δίνουμε αντιβιοτικά. Πρέπει να αναρωτηθείς πρώτα αν είσαι σε θέση να πάρεις τέτοια ευθύνη. Αν θέλεις να ασχοληθείς με την αγροτική ζωή, το καλύτερο είναι ένας μικρός κήπος. Ξέρω πολλούς περιβαλλοντολόγους που μιλάνε για αειφόρο γεωργία, αλλά δεν μπορείς να μεγαλώσεις ένα ζώο σε συνθήκες αιχμαλωσίας.»

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ