Ανακαλύψαμε το κρασί του φετινού καλοκαιριού

Γιατί το Ορεινή Άδολη Γη είναι το κρασί που ταιριάζει στο φετινό μας καλοκαίρι Facebook Twitter
0

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα φέρνει στο μυαλό εικόνες και στην ψυχή συναισθήματα που σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις στην πιο όμορη χώρα του κόσμου. Οι γεύσεις φυσικά παίζουν τον δικό τους κυρίαρχο ρόλο αφού όλες οι συνήθεις του χειμώνα μένουν πίσω, μπαίνουν μέσα στις θήκες αποθήκευσης μαζί με τα μάλλινα και τις ξύλινες μπίλιες από κέδρο και αφήνουν χώρο στα ελαφριά εδέσματα που συνοδεύουν τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού.

Η απλότητα των πιάτων, οι δροσερές συνταγές, οι θαλασσινοί μεζέδες και τα γεύματα όπου πρωταγωνιστούν τα υλικά της ελληνικής φύσης καταλαμβάνουν τη θέση τους στην καθημερινή διατροφή μας. Αυθόρμητες συναντήσεις ή κανονισμένα ραντεβού στήνονται γύρω από τις καλοκαιρινές γεύσεις και φυσικά για να τις απολαύσεις ακόμα περισσότερο χρειάζεσαι το κρασί που θα ταιριάξει απόλυτα με αυτό το σκηνικό.

Η Ορεινή Άδολη Γη Αντωνόπουλου είναι ο οίνος που κάνει pairing με το summer mood και όλα εκείνα τα πιάτα που βγαίνουν από την ελληνική κουζίνα. Με καταγωγή αποκλειστικά από ορεινά αμπελοτεμάχια της Αχαΐας, αυτό το κρασί προσφέρει όλη τη ζωντάνια και τη δροσιστική οξύτητα που αναζητάς αυτή την εποχή, παρέα με ένα αιθέριο αρωματικό προφίλ που αναδεικνύει τη μαγεία του καλοκαιριού σε κάθε γουλιά.

Γιατί το Ορεινή Άδολη Γη είναι το κρασί που ταιριάζει στο φετινό μας καλοκαίρι Facebook Twitter

Το Λαγόρθι που επικρατεί με διαφορά, είναι μια παλιά χαρισματική ποικιλία που έχει εγκλιματιστεί τέλεια στην ορεινή Αχαΐα όπου ευδοκιμεί για να αποτυπώσει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Ένα προφίλ όπου στη μύτη κυριαρχεί το πεπόνι, το άγουρο μοσχολέμονο και το ακτινίδιο και στην αίσθηση στόματος σε κάνει να νιώθεις μια έκρηξη όσων μύρισες μαζί με μια αίσθηση τραγανής οξύτητας.

Η Ορεινή Άδολη Γη είναι το κρασί της καλοκαιρινής χαράς που θα απολαύσεις και 1-2 βαθμούς πιο χαμηλά από τα υπόλοιπα λευκά κρασιά - δηλαδή στους 10 βαθμούς κελσίου – για να του επιτρέψεις να σου προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά του. Συνοδεύει εξαιρετικά τους λαχταριστούς θαλασσινούς μεζέδες, τα όστρακα και όλα όσα συνθέτουν την ελαφριά εκδοχή της ελληνικής κουζίνας, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δροσίσει τους γευστικούς σου κάλυκες από μόνο του, κάθε φορά που αναζητάς ένα ποτήρι κρασί για να ταυτίσεις την καλοκαιρινή αύρα με τη γεύση του.

Ανακαλύψαμε το κρασί του φετινού καλοκαιριού Facebook Twitter

Η Άνοιξη και το Καλοκαίρι στην Ελλάδα γίνονται το τέλειο σκηνικό για τον λευκό οίνο από το οινοποιείο Αντωνόπουλου που αναδεικνύει με τον δικό του τρόπο τη μεσογειακή διατροφή, αλλά και ολόκληρο τον πλούτο της ελληνικής στεριάς και θάλασσας. Η Ορεινή Άδολη Γη με το λευκοπράσινο χρώμα και τη φρουτώδη γεύση είναι το κρασί που θα συνδυάσεις με κάθε ανάμνηση αυτού του καλοκαιριού.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ