Ανακαλύψαμε το κρασί του φετινού καλοκαιριού

Γιατί το Ορεινή Άδολη Γη είναι το κρασί που ταιριάζει στο φετινό μας καλοκαίρι Facebook Twitter
0

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα φέρνει στο μυαλό εικόνες και στην ψυχή συναισθήματα που σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις στην πιο όμορη χώρα του κόσμου. Οι γεύσεις φυσικά παίζουν τον δικό τους κυρίαρχο ρόλο αφού όλες οι συνήθεις του χειμώνα μένουν πίσω, μπαίνουν μέσα στις θήκες αποθήκευσης μαζί με τα μάλλινα και τις ξύλινες μπίλιες από κέδρο και αφήνουν χώρο στα ελαφριά εδέσματα που συνοδεύουν τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού.

Η απλότητα των πιάτων, οι δροσερές συνταγές, οι θαλασσινοί μεζέδες και τα γεύματα όπου πρωταγωνιστούν τα υλικά της ελληνικής φύσης καταλαμβάνουν τη θέση τους στην καθημερινή διατροφή μας. Αυθόρμητες συναντήσεις ή κανονισμένα ραντεβού στήνονται γύρω από τις καλοκαιρινές γεύσεις και φυσικά για να τις απολαύσεις ακόμα περισσότερο χρειάζεσαι το κρασί που θα ταιριάξει απόλυτα με αυτό το σκηνικό.

Η Ορεινή Άδολη Γη Αντωνόπουλου είναι ο οίνος που κάνει pairing με το summer mood και όλα εκείνα τα πιάτα που βγαίνουν από την ελληνική κουζίνα. Με καταγωγή αποκλειστικά από ορεινά αμπελοτεμάχια της Αχαΐας, αυτό το κρασί προσφέρει όλη τη ζωντάνια και τη δροσιστική οξύτητα που αναζητάς αυτή την εποχή, παρέα με ένα αιθέριο αρωματικό προφίλ που αναδεικνύει τη μαγεία του καλοκαιριού σε κάθε γουλιά.

Γιατί το Ορεινή Άδολη Γη είναι το κρασί που ταιριάζει στο φετινό μας καλοκαίρι Facebook Twitter

Το Λαγόρθι που επικρατεί με διαφορά, είναι μια παλιά χαρισματική ποικιλία που έχει εγκλιματιστεί τέλεια στην ορεινή Αχαΐα όπου ευδοκιμεί για να αποτυπώσει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Ένα προφίλ όπου στη μύτη κυριαρχεί το πεπόνι, το άγουρο μοσχολέμονο και το ακτινίδιο και στην αίσθηση στόματος σε κάνει να νιώθεις μια έκρηξη όσων μύρισες μαζί με μια αίσθηση τραγανής οξύτητας.

Η Ορεινή Άδολη Γη είναι το κρασί της καλοκαιρινής χαράς που θα απολαύσεις και 1-2 βαθμούς πιο χαμηλά από τα υπόλοιπα λευκά κρασιά - δηλαδή στους 10 βαθμούς κελσίου – για να του επιτρέψεις να σου προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά του. Συνοδεύει εξαιρετικά τους λαχταριστούς θαλασσινούς μεζέδες, τα όστρακα και όλα όσα συνθέτουν την ελαφριά εκδοχή της ελληνικής κουζίνας, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δροσίσει τους γευστικούς σου κάλυκες από μόνο του, κάθε φορά που αναζητάς ένα ποτήρι κρασί για να ταυτίσεις την καλοκαιρινή αύρα με τη γεύση του.

Ανακαλύψαμε το κρασί του φετινού καλοκαιριού Facebook Twitter

Η Άνοιξη και το Καλοκαίρι στην Ελλάδα γίνονται το τέλειο σκηνικό για τον λευκό οίνο από το οινοποιείο Αντωνόπουλου που αναδεικνύει με τον δικό του τρόπο τη μεσογειακή διατροφή, αλλά και ολόκληρο τον πλούτο της ελληνικής στεριάς και θάλασσας. Η Ορεινή Άδολη Γη με το λευκοπράσινο χρώμα και τη φρουτώδη γεύση είναι το κρασί που θα συνδυάσεις με κάθε ανάμνηση αυτού του καλοκαιριού.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ