Ανακαλύψαμε το κρασί του φετινού καλοκαιριού

Γιατί το Ορεινή Άδολη Γη είναι το κρασί που ταιριάζει στο φετινό μας καλοκαίρι Facebook Twitter
0

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα φέρνει στο μυαλό εικόνες και στην ψυχή συναισθήματα που σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις στην πιο όμορη χώρα του κόσμου. Οι γεύσεις φυσικά παίζουν τον δικό τους κυρίαρχο ρόλο αφού όλες οι συνήθεις του χειμώνα μένουν πίσω, μπαίνουν μέσα στις θήκες αποθήκευσης μαζί με τα μάλλινα και τις ξύλινες μπίλιες από κέδρο και αφήνουν χώρο στα ελαφριά εδέσματα που συνοδεύουν τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού.

Η απλότητα των πιάτων, οι δροσερές συνταγές, οι θαλασσινοί μεζέδες και τα γεύματα όπου πρωταγωνιστούν τα υλικά της ελληνικής φύσης καταλαμβάνουν τη θέση τους στην καθημερινή διατροφή μας. Αυθόρμητες συναντήσεις ή κανονισμένα ραντεβού στήνονται γύρω από τις καλοκαιρινές γεύσεις και φυσικά για να τις απολαύσεις ακόμα περισσότερο χρειάζεσαι το κρασί που θα ταιριάξει απόλυτα με αυτό το σκηνικό.

Η Ορεινή Άδολη Γη Αντωνόπουλου είναι ο οίνος που κάνει pairing με το summer mood και όλα εκείνα τα πιάτα που βγαίνουν από την ελληνική κουζίνα. Με καταγωγή αποκλειστικά από ορεινά αμπελοτεμάχια της Αχαΐας, αυτό το κρασί προσφέρει όλη τη ζωντάνια και τη δροσιστική οξύτητα που αναζητάς αυτή την εποχή, παρέα με ένα αιθέριο αρωματικό προφίλ που αναδεικνύει τη μαγεία του καλοκαιριού σε κάθε γουλιά.

Γιατί το Ορεινή Άδολη Γη είναι το κρασί που ταιριάζει στο φετινό μας καλοκαίρι Facebook Twitter

Το Λαγόρθι που επικρατεί με διαφορά, είναι μια παλιά χαρισματική ποικιλία που έχει εγκλιματιστεί τέλεια στην ορεινή Αχαΐα όπου ευδοκιμεί για να αποτυπώσει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Ένα προφίλ όπου στη μύτη κυριαρχεί το πεπόνι, το άγουρο μοσχολέμονο και το ακτινίδιο και στην αίσθηση στόματος σε κάνει να νιώθεις μια έκρηξη όσων μύρισες μαζί με μια αίσθηση τραγανής οξύτητας.

Η Ορεινή Άδολη Γη είναι το κρασί της καλοκαιρινής χαράς που θα απολαύσεις και 1-2 βαθμούς πιο χαμηλά από τα υπόλοιπα λευκά κρασιά - δηλαδή στους 10 βαθμούς κελσίου – για να του επιτρέψεις να σου προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά του. Συνοδεύει εξαιρετικά τους λαχταριστούς θαλασσινούς μεζέδες, τα όστρακα και όλα όσα συνθέτουν την ελαφριά εκδοχή της ελληνικής κουζίνας, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δροσίσει τους γευστικούς σου κάλυκες από μόνο του, κάθε φορά που αναζητάς ένα ποτήρι κρασί για να ταυτίσεις την καλοκαιρινή αύρα με τη γεύση του.

Ανακαλύψαμε το κρασί του φετινού καλοκαιριού Facebook Twitter

Η Άνοιξη και το Καλοκαίρι στην Ελλάδα γίνονται το τέλειο σκηνικό για τον λευκό οίνο από το οινοποιείο Αντωνόπουλου που αναδεικνύει με τον δικό του τρόπο τη μεσογειακή διατροφή, αλλά και ολόκληρο τον πλούτο της ελληνικής στεριάς και θάλασσας. Η Ορεινή Άδολη Γη με το λευκοπράσινο χρώμα και τη φρουτώδη γεύση είναι το κρασί που θα συνδυάσεις με κάθε ανάμνηση αυτού του καλοκαιριού.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ