Ανακαλύψαμε το κρασί του φετινού καλοκαιριού

Γιατί το Ορεινή Άδολη Γη είναι το κρασί που ταιριάζει στο φετινό μας καλοκαίρι Facebook Twitter
0

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα φέρνει στο μυαλό εικόνες και στην ψυχή συναισθήματα που σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις στην πιο όμορη χώρα του κόσμου. Οι γεύσεις φυσικά παίζουν τον δικό τους κυρίαρχο ρόλο αφού όλες οι συνήθεις του χειμώνα μένουν πίσω, μπαίνουν μέσα στις θήκες αποθήκευσης μαζί με τα μάλλινα και τις ξύλινες μπίλιες από κέδρο και αφήνουν χώρο στα ελαφριά εδέσματα που συνοδεύουν τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού.

Η απλότητα των πιάτων, οι δροσερές συνταγές, οι θαλασσινοί μεζέδες και τα γεύματα όπου πρωταγωνιστούν τα υλικά της ελληνικής φύσης καταλαμβάνουν τη θέση τους στην καθημερινή διατροφή μας. Αυθόρμητες συναντήσεις ή κανονισμένα ραντεβού στήνονται γύρω από τις καλοκαιρινές γεύσεις και φυσικά για να τις απολαύσεις ακόμα περισσότερο χρειάζεσαι το κρασί που θα ταιριάξει απόλυτα με αυτό το σκηνικό.

Η Ορεινή Άδολη Γη Αντωνόπουλου είναι ο οίνος που κάνει pairing με το summer mood και όλα εκείνα τα πιάτα που βγαίνουν από την ελληνική κουζίνα. Με καταγωγή αποκλειστικά από ορεινά αμπελοτεμάχια της Αχαΐας, αυτό το κρασί προσφέρει όλη τη ζωντάνια και τη δροσιστική οξύτητα που αναζητάς αυτή την εποχή, παρέα με ένα αιθέριο αρωματικό προφίλ που αναδεικνύει τη μαγεία του καλοκαιριού σε κάθε γουλιά.

Γιατί το Ορεινή Άδολη Γη είναι το κρασί που ταιριάζει στο φετινό μας καλοκαίρι Facebook Twitter

Το Λαγόρθι που επικρατεί με διαφορά, είναι μια παλιά χαρισματική ποικιλία που έχει εγκλιματιστεί τέλεια στην ορεινή Αχαΐα όπου ευδοκιμεί για να αποτυπώσει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Ένα προφίλ όπου στη μύτη κυριαρχεί το πεπόνι, το άγουρο μοσχολέμονο και το ακτινίδιο και στην αίσθηση στόματος σε κάνει να νιώθεις μια έκρηξη όσων μύρισες μαζί με μια αίσθηση τραγανής οξύτητας.

Η Ορεινή Άδολη Γη είναι το κρασί της καλοκαιρινής χαράς που θα απολαύσεις και 1-2 βαθμούς πιο χαμηλά από τα υπόλοιπα λευκά κρασιά - δηλαδή στους 10 βαθμούς κελσίου – για να του επιτρέψεις να σου προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά του. Συνοδεύει εξαιρετικά τους λαχταριστούς θαλασσινούς μεζέδες, τα όστρακα και όλα όσα συνθέτουν την ελαφριά εκδοχή της ελληνικής κουζίνας, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δροσίσει τους γευστικούς σου κάλυκες από μόνο του, κάθε φορά που αναζητάς ένα ποτήρι κρασί για να ταυτίσεις την καλοκαιρινή αύρα με τη γεύση του.

Ανακαλύψαμε το κρασί του φετινού καλοκαιριού Facebook Twitter

Η Άνοιξη και το Καλοκαίρι στην Ελλάδα γίνονται το τέλειο σκηνικό για τον λευκό οίνο από το οινοποιείο Αντωνόπουλου που αναδεικνύει με τον δικό του τρόπο τη μεσογειακή διατροφή, αλλά και ολόκληρο τον πλούτο της ελληνικής στεριάς και θάλασσας. Η Ορεινή Άδολη Γη με το λευκοπράσινο χρώμα και τη φρουτώδη γεύση είναι το κρασί που θα συνδυάσεις με κάθε ανάμνηση αυτού του καλοκαιριού.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ