Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Η ποικιλία Παύλος αναβαθμίζει κάθε γαστρονομική εμπειρία

Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Η ποικιλία Παύλος αναβαθμίζει κάθε γαστρονομική εμπειρία Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που παίρνουμε πριν δοκιμάσουμε ένα νόστιμο πιάτο, είναι το κρασί με το οποίο θα το συνοδεύσουμε. Συχνά, μάλιστα, το κρασί γίνεται το κριτήριο με το οποίο επιλέγουμε τι θα φάμε. Είναι ο παράγοντας που μπορεί να αναβαθμίσει κάθε γαστρονομική εμπειρία, άλλωστε.

Με έντονο λευκοκίτρινο χρώμα και πράσινες ανταύγειες, η ποικιλία Παύλος από τους Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου έρχεται να γίνει ο δικός μας οδηγός. Από την πρώτη κιόλας γουλιά αισθανόμαστε την ισορροπημένη οξύτητα και όγκο, ενώ η μακρά του επίγευση τον καθιστά ακόμη πιο ξεχωριστό. Κι η μυρωδιά του, είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη: έντονα, πρωτογενή αρώματα αχλαδιού, μήλου, λευκόσαρκου ροδάκινου, όλα αρμονικά «δεμένα» με νότες από γιασεμί.

Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Η ποικιλία Παύλος αναβαθμίζει κάθε γαστρονομική εμπειρία Facebook Twitter

Διαλέγοντας τον Παύλο, αυτόματα γνωρίζουμε τα πιάτα που θα γευτούμε. Κι αυτό γιατί ο φρουτώδης χαρακτήρας του τον καθιστά ιδανικό για πιάτα με φρούτα, αλλά και ζυμαρικά με λευκές σάλτσες. Ο όγκος και η δομή του, όμως, είναι τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να σταθεί εξίσου καλά πλάι σε συνταγές με λευκά κρέατα.

Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Η ποικιλία Παύλος αναβαθμίζει κάθε γαστρονομική εμπειρία Facebook Twitter


Ο γαστρονομικός αυτός οίνος ξεκίνησε το «ταξίδι» του πριν από μία πενταετία. Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο, από την προσπάθεια αναβίωσης κι ανάδειξης των ελληνικών ποικιλιών από τους Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου. Άγνωστος κι αχαρτογράφητος ακόμη, ο Παύλος προέρχεται από πειραματισμούς, μικροοινοποιήσεων και αλλαγές πολλών συντελεστών. 

Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Η ποικιλία Παύλος αναβαθμίζει κάθε γαστρονομική εμπειρία Facebook Twitter

Τα σταφύλια από τα ζακυνθινά αμπελοτόπια, ύστερα από εκτενείς μετρήσεις και διαλογή, οινοποιούνται με σύγχρονες μεθόδους με βάση την πολύχρονη τεχνογνωσία και εμπειρία των οινολόγων των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου. Και το αποτέλεσμα, τους δικαιώνει. 

Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Η ποικιλία Παύλος αναβαθμίζει κάθε γαστρονομική εμπειρία Facebook Twitter

Με το λευκοκίτρινο χρώμα του και τις φρουτένιες νότες του, ο Παύλος γίνεται το κρασί που αναβαθμίζει κάθε γαστρονομική εμπειρία. Με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο, αναδεικνύει τα αγαπημένα μας πιάτα και πηγαίνει την απόλαυση στο επόμενο βήμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM