9 σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

9 σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
0

Κλασικά, μοντέρνα, λιτά και αφαιρετικά ή με πολύχρωμα ζαχαρένια και σοκολατένια στολίδια, τα πασχαλινά αυγά είναι ο θρίαμβος της σοκολάτας.

Η πασχαλινή παράδοση συναντάει τη δημιουργία και τη φαντασία των ζαχαροπλαστών σε σοκολατένια αυγά όπως αυτά που επιλέξαμε από τα εργαστήρια της Αθήνας.

9 σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Το «ανθρωπόμορφο» αυγό του Pavlov είναι φτιαγμένο από βελούδινη σοκολάτα γάλακτος, «επιχρωματισμένο» με γκρι σοκολάτα. Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 15, Νέα Ερυθραία, 211 0124691.

  

9 σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Ένα ματ σοκολατένιο αυγό, διακοσμημένο με πολύχρωμους ζαχαρένιους ανεμόμυλους, είναι η φετινή πασχαλινή πρόταση του Στέλιου Παρλιάρου. Αφαιρετικό, αλλά με πλούσια γεύση σοκολάτας. Sweet Alchemy by Stelios Parliaros, Ηροδότου 24, Κολωνάκι, 210 7240205.
9 σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Η πασχαλινή πρόταση του Αριστοτέλη Παναγιώταρου είναι ένα αυγό μοντέρνας αισθητικής, δίχρωμο, μισό κόκκινο, μισό καφέ, με διαφορετικά είδη σοκολάτας. The Dark Side of chocolate, Σόλωνος 49, 210 3392348
9 σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Η πασχαλινή δημιουργία του pastry chef Ευγένιου Βαρδακαστάνη είναι ένα λιτό πολυεδρικό αυγό με τέσσερα είδη σοκολάτας: μαύρη, γάλακτος, λευκή και καραμελωμένη λευκή. Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», Σύνταγμα, 210 3330000.
9 σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Πολύχρωμα κλωσόπουλα και λουλούδια από ζαχαρωτό σε ένα κλασικό σοκολατένιο αυγό που θυμίζει έντονα την παιδική σου ηλικία, από ένα ζαχαροπλαστείο με ιστορία 60 χρόνων, το Désiré. Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, 210 3632333.
9 σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Αυγό με σοκολατένια χαρακτηριστικά κουνελιού, ξεκάθαρα πασχαλινό, από σοκολάτα γάλακτος και λεπτομέρειες από διάφορα είδη σοκολάτας. Αφοι Ασημακόπουλοι, Χαριλάου Τρικούπη 82, 210 3610092.
9 σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Φτιαγμένο από μαύρη σοκολάτα, κλασικό, με ανάγλυφους σχηματισμούς, διακοσμημένο με ζαχαρένιες «λεβάντες» και μια έκπληξη από μικρά σοκολατένια αυγά στο εσωτερικό του, από ένα από τα πιο ιστορικά ζαχαροπλαστεία του κέντρου, το Αριστοκρατικόν. Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3330546
9 σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Ένα ροζ φούξια αυγό που μοιάζει με γλυπτό σύγχρονης τέχνης προτείνει το Durée du Goût της Σοφίας Σαντζαρίδου και του Γιάννη Τσίχλη. Εντυπωσιακό, με πολλαπλές στρώσεις σοκολάτας και ροζ λουλούδια (κι αυτά από ροζ σοκολάτα). Durée du Goût, Ηρακλείτου 38, Χαλάνδρι, 210 6081000.
9 σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Αυγό-πασχαλίτσα από μαύρη σοκολάτα είναι η γιορτινή πρόταση του νέου κεντρικού γλυκοπωλείου Things in Jars, Πετράκη 30, 210 3249945.

  

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ