6 φούρνοι που αγαπάμε

Το ψωμάκι που αγαπάμε Facebook Twitter
0

Στο ελληνικό τραπέζι το ψωμί κατείχε πάντα ξεχωριστή θέση, ίσως γιατί η εικόνα της γιαγιάς που ζυμώνει για τα εγγόνια της δεν είναι και τόσο μακρινή. Ή γιατί δεν επιτρέπεται να φας λαδερό χωρίς να «σπρώξεις» την μπουκιά με το ψωμάκι σου, να απολαύσεις μια ελληνική χωριάτικη, αν δεν βουτήξεις μέσα μισό καρβέλι. Ή επειδή, όταν το συνδυάζεις με ελιά και φέτα για κολατσιό, αποτελεί έναν μεζέ που ακόμα και σήμερα ανταγωνίζεται την υψηλή γαστρονομία. 

Από τότε που ο φούρναρης της γειτονιάς πουλούσε τα καρβέλια από τις λαμαρίνες, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι φούρνοι της Αθήνας έχουν να παρουσιάσουν μια σειρά από δημιουργίες, όπου η παράδοση και η ανάγκη για μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή συνδυάζονται με την πατροπαράδοτη τέχνη, τη σπιτική φροντίδα και τη μελέτη σύγχρονων συνταγών.

H ομάδα της LiFO δοκιμάζει διαφόρων ειδών καρβέλια, από το παραδοσιακό προζυμένιο μέχρι το ψαγμένο χαρουπένιο και από τα χορταστικά πολύσπορα μέχρι vegan προτάσεις από άλευρα οσπρίων. Εξαιρετικές γεύσεις που μας επανασυστήνουν το αγαπημένο μας ψωμί μέσα από μια σύγχρονη οπτική.

Στα σύγχρονα bakeries θα βρεις μια σειρά από αρτοσκευάσματα, γλυκά και κεράσματα, αλλά και παξιμάδια, κριτσίνια, καθώς και νηστίσιμες προτάσεις που θα σε ενθουσιάσουν. Και επειδή το Πάσχα πλησιάζει, εποχικές παραδοσιακές κουλούρες αλλά και τσουρέκια θα σε οδηγήσουν σε κάποιον από τους φούρνους που προτείνουμε για να πάρεις μια γεύση από γιορτή.

Χώροι μοντέρνοι, με ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, σε καλωσορίζουν με όρους σύγχρονου σχεδιασμού για να σε ταξιδέψουν στην αλήθεια της ελληνικής παράδοσης, εκεί όπου το ψωμί μπαίνει στη μέση του τραπεζιού, ενώνοντας όλη την οικογένεια κάτω από τον «άρτον ημών»…

Παραδοσιακό

Γευστικές μνήμες από το παρελθόν, στο παρόν.

Το ψωμάκι που αγαπάμε Facebook Twitter

Για περισσότερο από 25 χρόνια το «Παραδοσιακό» γεμίζει με γεύση κάθε ώρα της ημέρας, από το παραδοσιακό πρωινό στο πιο φρέσκο brunch και σε μια ποικιλία με comfort food επιλογές. Η τέχνη και η τεχνική του σπιτικού φύλλου αναδεικνύουν τη φροντίδα, το μεράκι και την έμπνευση που θα βρεις σε όλα τα πιτοειδή και αρτοσκευάσματα που προσφέρονται στα καλύτερά τους!

Το brand από τη Βόρεια Ελλάδα ήρθε στα νότια προάστια της Αττικής για να μας συστήσει την αυθεντική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με παραδοσιακό φύλλο αέρος. Όλα τα προϊόντα που θα γευτείς είναι παραγωγής του «Παραδοσιακό», με προσοχή στις πρώτες ύλες, μακριά από βελτιωτικά και trans λιπαρά, και παρασκευάζονται σύμφωνα με τις παλιές παραδοσιακές συνταγές των γιαγιάδων αλλά και με τη σύγχρονη πινελιά της έμπνευσης των νέων μαγείρων.

Χωριάτικη πίτα με κατσικίσιο τυρί και πιπεριά Φλωρίνης, μπουγάτσα με ανθότυρο και μέλι, πιταράκια με χαρούπι και κουρκουμά, είναι κάποιες από τις γεύσεις που αποκαλύπτουν την εξέλιξη της παράδοσης. Στη βιτρίνα του θα βρεις ολόφρεσκα σάντουιτς που θα σε ανταμείψουν σε γεύση και θρεπτικές αξίες. Όλα τα ψωμάκια ζυμώνονται και ψήνονται με μεγάλη φροντίδα στα άλευρα και τους συνδυασμούς των υλικών. Από το μεσημέρι και μετά θα σου «σπάσει τη μύτη» η φρεσκοψημένη scrocchiarella, μια μοναδική ζύμη που ζυμώνεται και πλάθεται μπροστά σου και ψήνεται όταν τη ζητήσεις, για να είναι ολόφρεσκη. Η εξέλιξη της πίτσας για τα μάτια σου μόνο.

Προσεγμένο, φιλικό και φιλόξενο, το «Παραδοσιακό» επιφυλάσσει στον επισκέπτη μια έκπληξη που ταξιδεύει μυαλό και αισθήσεις στις παραδοσιακές γεύσεις και στην ελληνική φιλοξενία! Οι very deli γεύσεις έρχονται σπίτι σου με deli very, το ίδιο γευστικές και ολόφρεσκες, μέσα από τις πλατφόρμες των efood και Wolt.

Στην Αθήνα θα το βρεις στη Γλυφάδα, Αρτέμιδος 1, στην πλατεία Εσπερίδων, αλλά και στο κέντρο, στην Πλάκα, Σέλλεϋ 3, ενώ στη Θεσσαλονίκη, με επτά καταστήματα, ένα βρίσκεται δίπλα σου, όπου κι αν είσαι: δυτικά στο One Salonica Outlet Mall, στο κέντρο, Αριστοτέλους και Τσιμισκή, Κύσκουρα, Τσιμισκή & Γρ. Παλαμά, ανατολικά, Γρ. Λαμπράκη, στο Πανόραμα και στο Mediterranean Cosmos.

www.paradosiako.net, Facebook: Παραδοσιακό, Instagram: paradosiako_gram

The Bakers Sourdough Project

Αργή ωρίμανση, προζύμι και φυσική μαγιά οδηγούν το «ταξίδι» του ψωμιού.

Το ψωμάκι που αγαπάμε Facebook Twitter

Στα The Bakers η αρμονική σύνδεση του παρόντος με το παρελθόν είναι πάντα βασικό ζητούμενο. Σκοπός αυτού του  πρότζεκτ δεν ήταν η μίμηση της παράδοσης αλλά η κατανόησή της και δημιουργική ανάδειξή της. Το ψωμί για τους ανθρώπους των The Bakers  είναι αστείρευτη πηγή γνώσης και γεύσης και φυσικά έμπνευσης, τόσο επαγγελματικά όσο και συναισθηματικά.

Εδώ, η αργή ωρίμαση ξεκίνησε το 2010 ως μια προσπάθεια να αναβιώσουν τεχνικές και συνταγές ανεκτίμητης αξίας από τα παλιά. Με αυτόν τον τρόπο οι μεγαλύτεροι πελάτες βιώνουν το τόσο σημαντικό  συναίσθημα της νοσταλγίας και οι νέοι γνωρίζουν επιτέλους τη γνήσια νοστιμιά του προζυμένιου ψωμιού, ανακαλύπτοντας τις χαρές της αγνής πρώτης ύλης.

Σε ό,τι αφορά την ίδια την παραγωγή του ψωμιού, στα The Bakers έχει βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα σε διαφορετικές μεθόδους, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένα προϊόν υψηλής δημιουργίας. «Η γεύση μάς ενδιαφέρει εξίσου με τα διατροφικά οφέλη του ψωμιού» λένε οι άνθρωποι των The Bakers γι’ αυτό  το «ταξίδι» που απαιτεί χρόνο, προσοχή και εξειδίκευση, αλλά ο προορισμός του δικαιώνει διαχρονικά τον κόπο τους.

Το ψωμί έχει την ικανότητα να ενώνει λαούς και διαφορετικές κουλτούρες χάρη στη μεγαλειώδη δύναμη της απλότητάς του. Τα μαθήματα που δίνουν το αλεύρι και το νερό, αλλά και τα μυστικά που φέρνουν στην επιφάνεια το προζύμι και η φυσική μαγιά, είναι μια πρόκληση για τη διαρκή εξέλιξη των The Bakers. 

Άγιος Δημήτριος, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Καλλιθέα, Μελίσσια, Ν. Πεντέλη, Χαλάνδρι, thebakers.gr, Facebook: The Bakers, Instagram: thebakersgr 

Ντουρουντούς

Η κληρονομιά της Κρήτης γίνεται σύγχρονη διατροφική πρόταση.

Το ψωμάκι που αγαπάμε Facebook Twitter

Κάποιες γιαγιάδες τις θυμάσαι γιατί λέγανε τα πιο ωραία παραμύθια. Και κάποιες άλλες τις θυμάσαι γιατί λέγανε απλώς τη δική τους αλήθεια. Η γιαγιά Άννα από τα Σφακιά παρέδωσε στα εγγόνια της τις συνταγές της, μαζί με την αγάπη της για τη μαγειρική και την πίστη της στην παράδοση της Κρήτης. 

Ο φούρνος Ντουρουντούς είναι μια εξερεύνηση στα γευστικά μονοπάτια της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς που οδηγεί με θάρρος και εμμονή στην ποιότητα και στις σύγχρονες γευστικές αναζητήσεις. Στο ενημερωμένο site www.ntourountous.gr λειτουργεί e-shop, όπου θα βρεις αυθεντικούς ντάκους με διαφορετικές συνταγές, παξιμάδια, κριτσίνια και μπουκιές που βασίζονται στην κρητική διατροφή και εξυμνούν την αξία του μεσογειακού πλούτου. 

Ανάμεσα στα κλασικά προϊόντα, που δημιουργούνται πάντα με άλευρα ανώτερης ποιότητας και αγνό παρθένο ελαιόλαδο, θα βρεις μοναδικές δημιουργίες με κρητικό χαρουπάλευρο, ενώ ο Ντουρουντούς παρουσιάζει μια νέα σειρά δημιουργιών που παρασκευάζονται με άλευρα από όσπρια που δεν περιέχουν ζάχαρη, ενώ φέρουν το σήμα bio – με την αξία τους (στα must-try το βιολογικό παξιμάδι βρώμης που περήφανα προσφέρει ο Ντουρουντούς.) Εξάλλου, όλες οι σύγχρονες διατροφικές τάσεις βρίσκουν τη δική τους θέση στις συνταγές του Ντουρουντού, εφόσον γίνεται χρήση πρώτων υλών εξαιρετικής θρεπτικής σημασίας. Φαγόπυρο, βρώμη, αλεύρι από φακή, φάβα και ρεβίθια είναι κάποια από τα υλικά που χαρίζουν γεύση και απόλαυση. 

Άλλωστε, στο www.ntourountous.gr θα ανακαλύψεις προτάσεις για να δημιουργήσεις γευστικά πιάτα που αντιπροσωπεύουν την ελληνική γαστρονομία του καθημερινού τραπεζιού με προϊόντα από τη φύση του τόπου μας. Όλα τα προϊόντα Ντουρουντούς συσκευάζονται σε premium συσκευασίες που αναδεικνύουν την αξία τους και διατηρούν αναλλοίωτη τη φρεσκάδα και την αξία των πρώτων υλών. Μοναδικές συνταγές της μεσογειακής διατροφής που φέρνουν στην καθημερινότητά μας τον θρεπτικό τους πλούτο. 

Δεν είναι τυχαίο που ο Ντουρουντούς διακρίθηκε το 2020 με το χρυσό βραβείο στον θεσμό Best Greek Food Awards για τα προϊόντα του, ενώ κατέχει το Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Γεύσης του οργανισμού Greek Taste Beyond Borders GTBB για το 2020 και το 2021.


Τι άλλο να περιμένεις, όταν πίσω από κάθε συνταγή κρύβεται το μεράκι, η αγάπη και η γιαγιά Άννα, που άφησε τα μυστικά της για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. 

https://ntourountous.gr/, Facebook: Ντουρουντούς Φούρνος, Instagram: ntourountous_bakery

Athens Bakery

Ένα στολίδι του κέντρου που προσφέρει γεύσεις με την ασφάλεια της ποιότητας.

Το ψωμάκι που αγαπάμε Facebook Twitter

Κατεβαίνοντας από τη Σόλωνος στο Κολωνάκι, πολύ πιθανό να νιώσεις τα αρώματα που αναδίδει το Athens Bakery. Αμέσως μετά θα παρατηρήσεις το επιβλητικό αρτοποιείο που στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο απέναντι από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Από το 2000 το Athens Bakery αποτελεί ένα στολίδι για την περιοχή, εισάγοντας στην καθημερινότητά μας τη σύγχρονη εκδοχή του φούρνου. Παντρεύοντας τις παραδοσιακές γεύσεις με τις διατροφικές ανάγκες και προτιμήσεις της σημερινής εποχής, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου, αφού πάντα έχει να σου προσφέρει αυτό ακριβώς που λιγουρεύεσαι, με την απαραίτητη προσοχή σε όλα τα υγειονομικά μέτρα και με απόλυτη ασφάλεια. 

Γεύση και ποιότητα συνδυάζονται σε μια σειρά από προϊόντα, όπως σφολιάτες, σάντουιτς, κουλουράκια, ψωμί, τσουρέκια, γλυκά, σοκολατένια κεράσματα αλλά και δημιουργίες χωρίς ζάχαρη ή vegan συνταγές, που είναι το ίδιο απολαυστικές. Χειροποίητες προτάσεις για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, που προστατεύουν τη φρεσκάδα τους σε safe-pack συσκευασίες. Άλλωστε, στο Athens Bakery η ασφάλεια παίζει σημαντικό ρόλο και η πιστοποίηση με HACCP 22000 το επιβεβαιώνει. 

Η ευγένεια της ομάδας του και η άμεση εξυπηρέτηση είναι ανάμεσα στα στοιχεία που το κάνουν καθημερινή στάση για καφέ και σνακ αλλά και προορισμό κάθε φορά που θέλεις να προσφέρεις γευστικές λιχουδιές. Αυτή την περίοδο το Athens Bakery θα σου προσφέρει νηστίσιμες δημιουργίες αλλά και μια μεγάλη σειρά από πασχαλινά αυγά, λαγουδάκια και πασχαλίτσες που σε προετοιμάζουν για τη μεγάλη γιορτή. Ό,τι κι αν επιλέξεις, μπορείς να είσαι σίγουρος πως είναι ό,τι καλύτερο. 
Extra tip: Delivery από το πρωί μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα.

Σόλωνος 62 & Σίνα 26, 210 3610450, www. athensbakery.gr, Facebook: Athens Bakery, Instagram: athens_bakery 

Άρτιστον

Η παράδοση συνδυάζεται με τις σύγχρονες τάσεις σε έναν χώρο με μεγάλη ιστορία.

Το ψωμάκι που αγαπάμε Facebook Twitter

Το Άρτιστον είναι μια λέξη ελληνική που περιλαμβάνει όλη την αρτιότητα και την υψηλή ποιότητα που μπορείς να συναντήσεις. Στο Άρτιστον αυτές οι αξίες γίνονται συνταγές που αναδεικνύουν τη σπιτική φροντίδα σε κάθε μπουκιά.

Με μια ιστορία που ξεκινά το 1910, το Άρτιστον έχει παραδώσει στην τέταρτη γενιά την ευθύνη να μεταφέρει τις παραδοσιακές αξίες της γεύσης, συνδυάζοντας τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις αλλά και επιρροές από τις κουζίνες του κόσμου. Οι αγνές πρώτες ύλες και οι χειροποίητες παρασκευές είναι ο αξεπέραστος συνδυασμός που χαρακτηρίζει τα φινετσάτα προϊόντα του. Τα κλασικά ηπειρώτικα προζύμια κάνουν κάθε καρβέλι να ξεχωρίζει, ενώ δίπλα τους θα βρεις τη γαλλική πατισερί στα καλύτερά της, με γλυκά όπως το αυθεντικό μιλφέιγ με χειροποίητη σφολιάτα.

Το Άρτιστον δημιουργεί κάθε μέρα αυτήν τη μοναδική ζύμη και τη γεμίζει με διαφορετικούς συνδυασμούς, ανεβάζοντας επίπεδο σε μια ολόκληρη κατηγορία προϊόντων – αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τη σπανακόπιτα και την κολοκυθόπιτα, πρέπει να το κάνεις τώρα!

Στις νηστίσιμε επιλογές των ημερών θα βρεις τρομερά κρητικά σκαλτσούνια, ροζέδες με χειροποίητη αμυγδαλόπαστα αλλά και μια λαχταριστή τούρτα με χαλβά, πορτοκάλι και αποξηραμένο σύκο που θα σε κάνει να ανυπομονείς κάθε χρόνο για τη Σαρακοστή. Διάσημες και οι πασχαλινές δημιουργίες του Άρτιστον, που αποτελούν μικρά έργα τέχνης, με διαφoρετικές θεματικές να κοσμούν το πασχαλινό αυγό.

Στα coming soon το χειροποίητο παγωτό, ή καλύτερα παγωτάρα, που βασίζεται σε μια προχωρημένη τεχνογνωσία και εξειδίκευση που θα σε ενθουσιάσει όσο λίγες γεύσεις σε αυτήν τη ζωή! Το Άρτιστον κάνει την αριστεία καθημερινή υπόθεση που προσφέρεται προς τέρψη των αισθήσεων σε μια μεγάλη σειρά εδεσμάτων, που τα λες και αριστουργήματα.

Άρτιστον, Σπυρίδωνος Τρικούπη 61, 210 8211029 / Σόλωνος 91, 210 3629489/ Σκουφά 41, 210 3607907 / Χαριλάου Τρικούπη 80, 211 1838071
Facebook: bakery.artiston, Ιnstagram:
artiston.bakery, www.artiston.gr

Έξαρχος

Σε ταξιδεύει στον κόσμο μέσα από γεύσεις και παραδόσεις.

Το ψωμάκι που αγαπάμε Facebook Twitter

Αν έχεις στο μυαλό σου την εικόνα της νοικοκυράς που μόλις ξεφούρνισε και χαμογελά περήφανη γι’ αυτό που θα προσφέρει στους αγαπημένους της, τότε έχεις μια ιδέα γι’ αυτό που συμβαίνει καθημερινά στον φούρνο του Έξαρχου στις Τζιτζιφιές που δημιούργησαν πριν από σαράντα χρόνια ο Κωνσταντίνος και η Ευδοξία Έξαρχου. Η αγάπη και η αληθινή σπιτική φροντίδα είναι μέχρι σήμερα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τον φούρνο του Έξαρχου να ξεχωρίζει και να φέρνει κόσμο απ’ όλη την Αθήνα στις Τζιτζιφιές.

Η Αθηνά και ο Ευθύμιος, διατηρώντας τις αξίες των γονιών τους, δημιουργούν καθημερινά προτάσεις που σε ταξιδεύουν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, αφήνοντας τη γεύση να σε παρασύρει και να σου παρουσιάσει κουλτούρες άλλων χωρών – ειδικά τώρα, που τα ταξίδια γίνονται πιο δύσκολα.

Αυτές τις μέρες θα βρεις την Κολόμπα, το παραδοσιακό ιταλικό τσουρέκι που στολίζεται με παραδοσιακή ιταλική αμυγδαλόπαστα. Δίπλα στις προτάσεις που έρχονται από διαφορετικά μέρη του κόσμου θα βρεις λαχταριστά κριτσίνια λαχανικών - χαρουπιού, νηστίσιμες δημιουργίες και ψωμιά που θα σε ενθουσιάσουν. Το vegan πολύσπορο είναι μια υγιεινή πρόταση με φυτική πρωτεΐνη. Το ζυμωτό από τα Άγραφα ζυμώνεται με τέσσερα διαφορετικά άλευρα και προζύμι καπνιστής σίκαλης. Το χαρούπι με κράνμπερι, καρύδι και λευκή σοκολάτα, αλλά και το προζυμένιο χωριάτικο με σύκο και φουντούκι, είναι από εκείνα που πρέπει να δοκιμάσεις.

Στον φούρνο του Έξαρχου θα ξεχάσεις όσα ήξερες για την κατηγορία ψωμί, αφού εδώ υπάρχουν προτάσεις που ακολουθούν τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Και να ξέρεις πως πίσω από κάθε καρβέλι υπάρχει μια ομάδα που εργάζεται ακούραστα και παίρνει κάθε μέρα αληθινή χαρά, προσφέροντας τις συνταγές της. Το χαμόγελο αυτών των ανθρώπων το συναντάς σε κάθε γεύση που θα δοκιμάσεις στον Έξαρχο. 

Ευριπίδου 76, Καλλιθέα, 210 9403974, Facebook: Έξαρχος Αρτοποιείο Ζαχαροπλαστείο, Instagram: bakery_sweet_exarhos

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ