5 Αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές!

5 Αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
4

Συνεχίζουν τη παλιά παράδοση που θέλει τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, τα τσουρέκια και τις βασιλόπιτες να πωλούνται στους φούρνους και όχι σε ζαχαροπλαστεία. Ζυμώνουν και πλάθουν μόνοι τους καθημερινά και ο καθένας τους έχει μιά ιδιαίτερη συνταγή που χαρακτηρίζει τη γεύση των χριστουγενιάτικων αγαπημένων μας γλυκών. Είναι οι φούρνοι της Αθήνας που ξεχωρίζουν για τη ποιότητα , τα αγνά υλικά τους και για… κάποιες εκπλήξεις ακόμα! 

 

5 Αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter

5 Αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter

5 Αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter

 

1. Σαχινίδης

Ο βασιλιάς του μελομακάρονου και του κουραμπιέ σε μίνι έκδοση για μιάμιση απολαυστική μπουκιά! Σωστά μελωμένα τα μελομακάρονα και τραγανοί με αρκετό αμύγδαλο οι κουραμπιέδες του. Βασιλόπιτα τύπου κέηκ με σωστή δόση από ξύσμα πορτοκαλιού ή τσουρεκάτη και πολύ καλό χριστόψωμο. Ανοικτός κάθε μέρα και στις γιορτές από τις 7πμ-9μμ καθώς και τις Κυριακές των γιορτών. Από εκεί θα προμηθευτείς και τα κράκερ που τον έκαναν δημοφιλή για να συνοδεύσεις τα ορεκτικά των ημερών.

Κατ/μα 1: Μαντζουράκη 2, Φιλοθέη – Ψυχικό, τηλ.: 210 6926286 

Κατ/μα 2: Κερασούντος 16 & Πόντου, Ιλίσια, τηλ.: 210 7713868

 

5 Αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter

5 Αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter

 

2. Δήμου

Πήγα "μιλημένη" για συναρπαστικό κουραμπιέ αλλά δοκίμασα το πιό μελωμένο μελομακάρονο, υγρό μέχρι το τελευταίο ψίχουλό του! Ο Ηπειρώτης Χρήστος Δήμος από τα χωριά της Μουργκάνας στη Θεσπρωτία χρησιμοποιεί καλό αιγοπρόβειο βούτυρο για τους μικρούς οβάλ κουραμπιέδες του και εδώ και δύο δεκαετίες περίπου ξεσηκώνει την οδό Πουλοπούλου στο Θησείο με τις γλυκές μυρωδιές του φούρνου του. Απίστευτα εξυπηρετικά τα χαμογελαστά κορίτσια που θα σε σερβίρουν , χιουμοριστικές ταμπελίτσες σε κάθε ταψί της κυρίας Δήμου και πάντα παρών ο κ. Δήμος. Χριστόψωμα με μαστίχα και γλυκάνισο στις 24 και 31 Δεκεμβρίου και πολύ καλό τσουρέκι. Φεύγοντας πάρε μαζί σου και λίγα μικρά ψωμάκια με μαυροκούκι και παπαρουνόσπορο για το γιορτινό σου τραπέζι.

Πουλοπούλου 17, Θησείο, τηλ.: 210-3462131

 

5 Αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter

5 Αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter

 

3. Τάκης

Αξίζει να περάσεις από εκεί για τα μο-να-δι-κά χριστόψωμά του με κανελόζουμο και χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά της μυκονιάτισας γιαγιάς του Αρτέμη, της Ανουσώς! Θα προμηθευτείς εξαιρετικά μίνι και μάξι μελομακάρονα , κουραμπιέδες και τη καλύτερη ίσως τσουρεκάτη και μαστιχάτη βασιλόπιτα στην Αθήνα (λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι το τσουρέκι είναι ένα από τα πιό δημοφιλή αρτοσκευάσματα του φούρνου αυτού όλο το χρόνο). Εκπληξη η εγγλέζικη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα που αποφάσισε να φτιάχνει ο Αρτέμης μετά από τις πολλές που κουβαλούσε από το Λονδίνο. Μόνο τις γιορτές φουρνίζει και τα σπέσιαλ σοκολατοβουτυρένια του cookies. Προμηθεύσου και μία fougasse provencal με δενδρολίβανο και θαλασσινό αλάτι για το σάντουιτς με γαλοπούλα ή χοιρινό της επόμενης μέρας…

Μισαραλιώτου 14, Μακρυγιάννη , τηλ.: 210-9230052

 

5 Αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter

5 Αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter

5 Αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter

5 Αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter

 

4. Λυκαβητός

Ο Σταύρος Ισκιδάκης , φούρναρης εδώ και 25 χρόνια μπορεί να υπηρηφανεύεται ότι φτιάχνει το πιό μίνι από τα μίνι μελομακάρονα, μόλις δύο εκατοστά και ελάχιστα μελωμένο για να ξεκινάς να τα τρώς με το πρωινό καφέ! Δυνατό χαρτί του το ιταλικό πανετόνε με συνταγή από φίλο φούρναρη στη Τοσκάνη. Οι καθημερινοί πελάτες του προτιμούν το μαύρο ψωμί με προζύμι πιασμένο από σταφίδα αλλά τις γιορτές, εκτός από το σούπερ μίνι μελομακάρονο, αγοράζουν και χριστουγενιάτικο Στόλεν (φτιαγμένο με πάστα αμυγδάλου, αμύγδαλα, σταφίδες,  ρούμι αλλά και σοκολάτα) και απλά ή αλμυρά bagels με κουκουναρόσπορο για το χουζούρικο  πρωινό της επομένης μέρας

Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, τηλ.: 210-7211348 

 

5 Αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter

5 Αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter

 

5. Αρτοποιείο Βενέτη

Τα δύο αδέλφια Απόστολος και Λάμπρος Βενέτης, τρίτη γενιά μάστορες, συνεχίζουν πιστά την παράδοση του παππού τους που άνοιξε αυτό το φούρνο το 1907 ψήνοντας τότε εκτός από ψωμί και όλα τα φαγητά της γειτονιάς. Τα Χριστούγεννα, το μοσχοβόλι στην οδό Σαρρή στου Ψυρρή έρχεται από το κέηκ με πορτοκάλι και καρύδια , την ιδιαίτερη σμυρνέικη βασιλόπιτα με γιαούρτι και λίγο … Grand Marnier και τα βαριά χριστόψωμα με γλυκάνισο και μαχλέπι ακριβώς όπως τα ορίζει η παράδοση. Μίνι μελομακάρονο της μιάς μπουκιάς κι εδώ. Αποκλείεται να μην αγοράσεις και προζυμένιο λευκό ή ολικής άλεσης ψωμί για το τραπέζι της γιορτής καθώς και τραγανά κριτσίνια για τα τυριά και τα ορεκτικά , τα ίδια ακριβώς που θα βρείς και στο καλαθάκι του ψωμιού στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία που προμηθεύουν τα αδέλφια Βενέτη

Σαρρή 13 και Αγίων Αναργύρων, τηλ.: 210-3214035

Γεύση
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ

σχόλια

3 σχόλια
Μέγιστη παράλειψη, κατά τη γνώμη μου, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα του Fresh... Δεν ξέρω αν είναι ακόμα αλυσίδα ή μεμονωμένα μαγαζιά. Μας έφεραν προχθές, δεν είχαμε δοκιμάσει, και φάγαμε και το κουτί! Μικρούτσικα, μια μπουκιά το καθένα και πεντανόστιμα, ίσως λίγο πιο γλυκείς οι κουραμπιέδες από όσο χρειαζόταν. Μετά από πολλές δοκιμές όμως, σας λέω ότι αξίζουν!