To 1/3 του φαγητού παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια

To 1/3 του φαγητού παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια Facebook Twitter
1

Φράουλες

Ένα τρίτο του φαγητού που παράγεται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια. Το ένα τρίτο, παγκοσμίως. Το νούμερο είναι τρομαχτικά υψηλό και είναι αποτέλεσμα έρευνας που έκαναν τα Ηνωμένα Έθνη.

Το συγκλονιστικό αποτέλεσμα αυτής της έρευνας – το οποίο βαρύνει φυσικά κυρίως τις ανεπτυγμένες χώρες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την αυξημένη παραγωγή – ώθησε τον Αυστριακό Klaus Pichler να κάνει ένα προκλητικό σχόλιο.

Συλλέγοντας καθημερινές τροφές – φράουλες, αβγά, γάλα, κοτόπουλο – τα αφήνει να σαπίσουν δημιουργώντας έργα τέχνης που σε αναγκάζει να σκεφτείς.

Το σύνολο του έργου ονομάζεται, φυσικά «Ένα τρίτο» (One Third)

Μήλο

 

Καρότα

 

Κουνουπίδι

 

Τυρί

 

Χταπόδι

 

Πορτοκάλια

 

Πατάτες

 

Προτηγανισμένες κροκέτες λαχανικών

 

Αλεύρι

 

Κρέμα σαντιγί

 

Αβγά

 

Ανανάς

 

Καρπούζι

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ

σχόλια

1 σχόλια