11 κλασικά ελληνικά vegan πιάτα σε αθηναϊκά εστιατόρια και ταβέρνες

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Πού μπορούμε να βρούμε νόστιμα, vegan, παραδοσιακά πιάτα στην Αθήνα;
0

Οι λαχαντολμάδες του Pharaoh

Αν σας απασχολεί τι καινούργιο παίζει σε αυτή την πόλη, τότε δίνω πολύ λίγες πιθανότητες να μην έχετε ακούσει για την άφιξη του Pharaoh που έχει προκαλέσει χαμό με μια εκτενή, ψαγμένη κάβα αφιερωμένη στα φυσικά κρασιά, που παίζει μουσικές μόνο από βινύλια, λειτουργεί ως ένα wine bar που δεν μοιάζει με κανένα, ενώ βάζει τις κατσαρόλες του πάνω σε στόφες, μαγειρεύει μόνο στη φωτιά και σερβίρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα δίχως twists.

Στο τιμόνι της κουζίνας του ο Μανώλης  Παπουτσάκης που το έβαλε σκοπό να μαγειρέψει φαγητά του χωριού στην πόλη, να σερβίρει πιάτα που έχουν εκλείψει από το αστικό γαστρονομικό τοπίο και έτσι έχει κάνει την Αθήνα να παραμιλά για τα κάστανα στιφάδο του.

Αλλά είναι και αυτοί οι λαχανοντολμάδες του που είναι «φτωχοί» και φοβεροί, που δεν τους κάνει με αυγολέμονο αλλά με μια σάλτσα που φτιάχνει λιώνοντας λίγα φύλλα λάχανου μαζί με λεμόνι και ζουμί από το βράσιμο.

Pharaoh, Σολωμού 54, Εξάρχεια

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Οι λαχανοντολμάδες του Pharaoh είναι «φτωχοί» και φοβεροί και χωρίς αυγολέμονο, αλλά με μια σάλτσα λιωμένων φύλλων λάχανου μαζί με λεμόνι και ζουμί από το βράσιμο. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ο κοκκινιστός αρακάς του Φιλίππου

Ήταν 1923 όταν στα ψηλά του Κολωνακίου, στην οδό Ξενοκράτους, στο υπόγειο μιας διώροφης μονοκατοικίας, ο Κώστας Φιλίππου άνοιξε ένα μαγαζί που λειτουργούσε ως κρασοπουλειό, παγοπωλείο και καρβουνιάρικο ταυτόχρονα. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘60, στη θέση της μονοκατοικίας αυτής χτίστηκε μια πολυκατοικία και ο Φιλίππου σταμάτησε να είναι κρυμμένος σε ένα υπόγειο, πήρε το ισόγειο, μετατράπηκε σε ένα εστιατόριο με αστικό στυλ και εκεί λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Εκεί, λοιπόν, που έχουν χορτάσει με μαγειρευτά ο Γιάννης Μόραλης, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Οδυσσέας Ελύτης, η Μελίνα Μερκούρη, ο Ζιλ Ντασέν, η Τζένη Καρέζη και ο Κάρολος Κουν εσείς θα βρείτε, μεταξύ πολλών άλλων, αρακά κοκκινιστό με φρέσκο κρεμμυδάκι, ντομάτα και άνηθο. Φτιάχνουν και μπριάμ, οι φακές τους είναι Φαρσάλων.
Ξενοκράτους 19, Κολωνάκι, 210 7216390

Η φασολάδα στη Λόντζα της Γειτονιάς

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Η φασολάδα στη Λότζα της Γειτονιάς με βιολογικά βότανα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μπορεί με τη νοστιμιά της να σας μεταφέρει από τα Εξάρχεια σε κάποιο χωριό. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Σε αυτό το νέας γενιάς ταχυφαγείο που δουλεύει σωστά την καλή πρώτη του ύλη βρίσκουμε καθημερινά λίγα και πολύ ωραία πιάτα, βασισμένα σε προϊόντα μικρών παραγωγών, συνταγές που ξυπνούν μνήμες, που μας θυμίζουν μυρωδιές διακοπών ή όσα σπιτικά μπορεί να έκανε επί τόπου ένας δικός μας άνθρωπος, π.χ. η γιαγιά μας, για να μας χορτάσει.

Ένα από τα πιάτα ημέρας που μπορεί να πετύχετε εκεί είναι μια φασολάδα με βιολογικά βότανα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, η οποία με τη νοστιμιά της μπορεί και να σας μεταφέρει από τα Εξάρχεια σε κάποιο χωριό. Και δεν είναι μόνο αυτό το έξτρα πιάτο χωρίς κρέας που θα συναντήσετε, μαγειρεύουν και αγκινάρες αλά πολίτα, και ρεβιθάδα με βιολογικό δεντρολίβανο. Κάντε τους ένα τηλέφωνο να σας πουν τι έχουν κάθε μέρα.
Χαρ. Τρικούπη 76, Εξάρχεια, 2103612334

Οι φακές του Άνετον

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Στην κατηγορία «σούπες» του Άλφα by Άνετον θα βρείτε φακές βιολογικές με ντομάτα και σκόρδο. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια το Άνετον έχει αφιερωθεί στη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, στα comfort πιάτα που, βασισμένα στα προϊόντα εγχώριων παραγωγών, εναλλάσσονται στο μενού του, ακολουθώντας την εποχικότητα. Το κομψό εστιατόριο του Συντάγματος δημιούργησε σε συνθήκες καραντίνας και ένα delivery μενού.

Έτσι, στην κατηγορία «σούπες» του Άλφα by Άνετον θα βρείτε φακές βιολογικές με ντομάτα και σκόρδο. «Είναι ο Νο1 κωδικός μας σε πωλήσεις. Απίστευτο;» μου είχε πει ο Δημήτρης Φωτόπουλος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου για το πιάτο που φαίνεται να έχει χορτάσει πολλά γραφεία του κέντρου.

Συνιδιοκτήτης και σεφ του Άνετον είναι ο Βασίλης Ζώης που, παραδόξως, είχε από μικρός αδυναμία στις φακές. «Επέλεξα να τις βάλω στο delivery μενού γιατί είναι ένα πιάτο θρεπτικό, υγιεινό, πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες, άκρως ελληνικό, πεντανόστιμο και παράλληλα οικονομικό για τον πελάτη». Να τις δοκιμάσετε.
Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα, 210 8066700

Τα ρεβίθια με μελιτζάνες στο Ολύμπιον

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Το ταψί βγαίνει κατά τις έντεκα το πρωί Τετάρτη και Σάββατο και κάθε φορά φεύγει αμέσως. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Τηγανίζουν τη μελιτζάνα, την αφήνουν στο χαρτί να φύγει το περιττό λάδι, βράζουν τα ρεβίθια και φτιάχνουν τη σάλτσα με κρεμμυδάκι, ντομάτα φρέσκια και μυρωδικά. Αλλά το μεγαλύτερο μυστικό του πιάτου είναι το πετιμέζι.

Στον δρόμο της Αναπαύσεως, στο Μετς, το Ολύμπιον είναι το μαγειρείο που τους συγκεντρώνει όλους, τουρίστες και ντόπιους, παλιούς κατοίκους της γειτονιάς και τη hip Αθήνα. Το ταψί βγαίνει κατά τις έντεκα το πρωί Τετάρτη και Σάββατο και κάθε φορά φεύγει αμέσως.

Καλά το σκέφτηκαν, λοιπόν, εκεί στο Μετς όταν είπαν να σερβίρουν ένα παραδοσιακό πιάτο των Γρεβενών, προκειμένου να πιάσουν κι εκείνους που σνομπάρουν τα ρεβίθια σούπα.
Ολύμπιον, Αναπαύσεως 9, Μετς, 210 9244388

Τα φημισμένα λαδερά του Οικονόμου

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Αν ψάχνετε, λοιπόν, ένα παραδοσιακό και προσεγμένο, αναλλοίωτο στον χρόνο μαγέρικο στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, αυτό είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Πρόκειται για ένα ζωντανό μνημείο της πόλης, αφού η ταβέρνα του Οικονόμου στα Άνω Πετράλωνα μαγειρεύει από το 1930 σε ένα κτίριο του 1918. Τελευταίος της κουμανταδόρος είναι ο Κώστας Διαμαντής που δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα σε αυτήν εκτός από το πλακάκι, που έβαλε στο πάτωμα το 2000.

Άλλωστε, δεν τις ήθελαν τις αλλαγές οι θαμώνες, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αλέκος Φασιανός, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Κωστής Παπαγιώργης. Μέχρι και η προσωπική μαγείρισσα του Μιτεράν, η Ντανιέλ Ντελπές, έχει βρεθεί εκεί, μάλιστα μπήκε και στην κουζίνα, από την οποία λέγεται ότι βγήκε κατενθουσιασμένη.

Αν ψάχνετε, λοιπόν, ένα παραδοσιακό και προσεγμένο, αναλλοίωτο στον χρόνο μαγέρικο στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, αυτό είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε. Και από το τραπέζι σας δεν μπορούν να λείπουν τα ξακουστά λαδερά του, τα κολοκυθάκια και οι μπάμιες, τα φασολάκια του, που κάνουν πιο υποφερτό το καλοκαίρι στην πόλη. 
Κυδαντιδών 32, Πετράλωνα, 210 3467555

To μεσημεριανό μενού στο Χατίρι

Έξω από τις πολλές μικρές πιάτσες του Παγκρατίου, σε μια γωνία της Ριζάρη και σε έναν χώρο ημιυπόγειο, το Χατίρι έχει φτιάξει το δικό του μοναδικό concept, αφού έχει εντελώς άλλο μενού το μεσημέρι, που λειτουργεί ως σύγχρονο μαγειρείο, και άλλο το βράδυ, που λειτουργεί ως μπιστρό με κλασικές και πειραγμένες γαλλικές συνταγές, με ιταλικές μακαρονάδες και πίτσες – και τις δυο του λειτουργίες τις τρέχει εξίσου καλά.

Στη μεσημεριανή του βάρδια, λοιπόν, που τραβάει μέχρι τις έξι θα βρείτε και μερικά πολύ μαμαδίστικα πιάτα, όπως οι αγκινάρες αλα πολίτα, οι γίγαντες και τα ρεβίθια με σπανάκι. 
Ριζάρη 28, Παγκράτι, 210 7232333

Τα κολοκυθάκια με πατάτες γιαχνί στο Δίπορτο

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Ένα από τα πιο παλιά μαγειρεία της πόλης, σίγουρα το πιο θρυλικό και απαράλλαχτο μαγαζί που έχει απομείνει για οικονομικό παραδοσιακό φαγητό στην καρδιά της Αθήνας. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Δίχως να έχει ταμπέλα, το Δίπορτο λειτουργεί στο υπόγειο ενός νεοκλασικού της πλατείας Θεάτρου από από το 1887, απ’ όταν αυτό χτίστηκε δηλαδή. Υπάρχει και ένας αστικός μύθος, σύμφωνα με τον οποίο η «υπόγεια ταβέρνα» στην οποία αναφέρεται ο Βάρναλης στο ποίημα «Οι Μοιραίοι» είναι αυτή.

Ένα από τα πιο παλιά μαγειρεία της πόλης, σίγουρα το πιο θρυλικό και απαράλλαχτο μαγαζί που έχει απομείνει για οικονομικό, παραδοσιακό φαγητό στην καρδιά της Αθήνας, ετοιμάζει έξι-εφτά πιάτα την ημέρα, μεταξύ αυτών τα κολοκυθάκια με πατάτες γιαχνί και η έντονα πιπεράτη ρεβιθάδα. Πάρτε και μια φάβα και θα έχετε κάνει ένα πολύ ωραίο γρήγορο γεύμα δίχως ίχνος κρέατος σε ένα από τα τελευταία αυθεντικά φολκλόρ μέρη του κέντρου.
Σωκράτους 9 & Θεάτρου

Το σπανακόρυζο στη Γειτονιά

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Σε αυτό το παλιό μαγειρείο της Κυψέλης τουρίστες και expats μαθαίνουν το σπανακόρυζο, και έχουν ενθουσιαστεί με αυτό - και το πρασόρυζό τους δεν πάει πίσω.

Άνοιξε πριν από τριάντα χρόνια για να χορτάσει τους Κυψελιώτες που δεν προλάβαιναν να μαγειρέψουν, με παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, πολλά λαδερά και όσπρια. Σήμερα, η δεύτερη γενιά συνεχίζει όσα ξεκίνησαν οι γονείς της και αναβαθμίζει διακριτικά αυτό που κληρονόμησε, συστήνοντας το μαγαζί και στη νέα γενιά Αθηναίων μέσα από pop-up events.

Έτσι, σε αυτό το παλιό μαγειρείο της Κυψέλης τουρίστες και expats μαθαίνουν το σπανακόρυζο, και έχουν ενθουσιαστεί με αυτό – και το πρασόρυζό τους δεν πάει πίσω. Επίσης, αν ψάχνετε ωραία ρεβίθια, εκεί θα τα βρείτε κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, ενώ από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο καθαρίζουν και φρέσκες αγκινάρες, τις κάνουν αλά πολίτα και γίνονται ανάρπαστες.
Κυψέλης 77, Αθήνα, 210 8251051 - 210 8215812

Τα ρεβίθια στον Γιάννη

Τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα είναι vegan Facebook Twitter
Στον Γιάννη τον χειμώνα βγάζουν ρεβίθια σούπα με κρεμμυδάκι, λίγο ρίγανη και λεμόνι - τα μουλιάζουν αποβραδίς και μαγειρεύονται για μία ώρα.

Με περισσότερα από πενήντα χρόνια ιστορίας, αυτό το μαγειρείο ανοίγει νωρίς το πρωί, από τις δέκα, και το ξενυχτάει, λειτουργώντας μέχρι τις δύο το βράδυ – αν είναι στον δρόμο της επιστροφής σας μετά από μια έξοδο να το προτιμήσετε – καλό και το βρόμικο, αλλά δεν είναι για συνέχεια.

Στον Γιάννη τον χειμώνα βγάζουν ρεβίθια σούπα με κρεμμυδάκι, λίγο ρίγανη και λεμόνι – τα μουλιάζουν αποβραδίς και μαγειρεύονται για μία ώρα. Θα τα βρείτε κάθε Τρίτη, αφού τα όσπρια και τα λαδερά εναλλάσσονται στο μενού του για να υπάρχει ποικιλία μέσα στην εβδομάδα.

Το καλοκαίρι βάζουν στη βιτρίνα τους ρεβίθια φούρνου, με λίγη ντομάτα στη συνταγή. Δεν σας τα προτείνω προφανώς για εκείνα βράδια μετά τα ποτά σας που θέλετε να φάτε κάτι πριν κοιμηθείτε αλλά για εκείνες τις μέρες που θέλετε να αποφύγετε το κρέας και να φάτε ένα πιάτο σπιτικό έξω από το σπίτι σας. 
Αχαρνών 258, Πατήσια, 210 8657524

Τα ταψιά στον Κίτσουλα

Εκείνες τις μέρες που σας πιάνει αυτό που θέλετε να γυρίσετε τις ταβέρνες της Αθήνας μήπως και αποκτήσετε νέα στέκια, θυμηθείτε τον Κίτσουλα στο Χαλάνδρι. Λειτουργεί από το 1946, έχει αυτή την καλτιά που μπορεί να ψάχνετε από την έξοδό σας για φαγητό τις Κυριακές, τα κάνει όλα παραδοσιακά, δίνει πολύ φαγητό σε πακέτο στη γειτονιά, αλλά, αν δεν μένετε εκεί γύρω και ξεκινήσετε από κάπου μακριά, καλό είναι να φροντίσετε να κάνετε κράτηση το Σαββατοκύριακο.

Τα γεμιστά του με την μπόλικη σάλτσα ντομάτας να λούζει τις πατάτες φούρνου έχουν φανατικούς θαυμαστές, μην τα παραλείψετε από την παραγγελία. Και μπριάμ κάνει πολύ ωραίο, να το πάρετε κι αυτό.
Φιλικής Εταιρείας 25Δ, Χαλάνδρι, 210 6814798

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Αθήνα έγινε vegan: 16 plant based επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε

Γεύση / Η Αθήνα έγινε vegan: 16 plant based επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε

Τη φυτοφαγική διατροφή μπορείς να την επιλέξεις για διάφορους λόγους, όπως οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες, ο σεβασμός απέναντι στα ζώα, η διάθεση να τρέφεσαι πιο υγιεινά ή η απρόσμενα αληθινή και γεμάτη εντάσεις γεύση της.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Oι food bloggers μας δεν προτιμούν πια το κρέας. Τάση, μόδα ή εξέλιξη;

Γεύση / Oι food bloggers μας δεν προτιμούν πια το κρέας. Τάση, μόδα ή εξέλιξη;

Σκρολάροντας στα μπλογκ και στα προφίλ του Ιnstagram των The Foodie Corner, Funky Cook και Madame Ginger, βλέπουμε όλο και περισσότερες εναλλακτικές για μια διατροφή χωρίς κρέας. Τάση, μόδα ή εξέλιξη; Τελικά, πώς μπορούμε να μαγειρέψουμε μακαρόνια με κιμά αλλιώς;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM