Ο Tattoo artist Ντοκ Πράις από το Πλίμουθ στη Βρετανία, αποτελεί έναν θρύλο ανάμεσα στους καλλιτέχνες που ασκούν το επάγγελμά του.

 

Ο ίδιος όμως αποφάσισε να αποσυρθεί από τη «δουλειά» στα 86 του χρόνια, έπειτα από 70 χρόνια, και αποκαλύπτει ένα μυστικό του. Ο Ντοκ Πράις είναι δυσλεκτικός και παραδέχεται ότι προσπαθούσε πάντα να αποφεύγει να χτυπά τατουάζ με λέξεις στους πελάτες του. Παραδέχεται ότι κάποιες φορές έκανε «λαθάκια» αλλά λίγοι ήταν αυτοί που τελικά παραπονέθηκαν.

 

«Είμαι διάσημος για τα ορθογραφικά μου», αυτοσαρκάζεται. «Το να είσαι δυσλεκτικός σημαίνει ότι καμιά φορά μπορεί να ξεχάσεις ή να μπερδέψεις κάποια γράμματα στις λέξεις» συνεχίζει.

 

Αλλά μιλώντας για την τέχνη του εξομολογείται: «Δεν άλλαξα ποτέ το στυλ ή τη οπτική μου από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησα να κάνω τατουάζ. Δυνατά περιγράμματα, πολλά χρώματα, φθηνά, γρήγορα και καλά» και συνεχίζει «είναι δύσκολο να κάνεις ένα πραγματικά καλό τατουάζ. Χρειάζεται, ταλέντο, επιμονή κι ενέργεια, δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Πρέπει να ξυπνάς κάθε πρωί έχοντας την ανάγκη να το κάνεις. Πώς αλλιώς μπορείς να κάνεις κάτι επί 70 χρόνια;».

 

 

 

Με πληροφορίες από BBC