Μum's: Δια χειρός μαμάδων

Μum's: Δια χειρός μαμάδων Facebook Twitter
0

Είναι άνετα, ζεστά, μοντέρνα, πολύχρωμα, χειροποίητα και το κάθε ένα είναι μοναδικό. Αυτό που τα κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερα είναι πως όλα κρύβουν την υπογραφή, την αγάπη, το ταλέντο και τη φροντίδα μιας μαμάς. Τα πλεκτά αξεσουάρ του Mum's πλέκονται από Ελληνίδες μητέρες που αγαπούν αυτό που κάνουν, κάποιες από τις οποίες είναι μάλιστα άνεργες, και προσπαθούν να καλύψουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά. Tα νήματα και οι συνδυασμοί χρωμάτων επιλέγονται ένα ένα και η κάθε μητέρα βάζει τη δική της προσωπική φαντασία, πινελιά και γνώση για να πλέξει κάθε φορά ένα διαφορετικό αξεσουάρ. Οι μητέρες όλες μάλιστα επικοινωνούν μεταξύ τους για να ανταλλάξουν ιδέες, γνώσεις, σχέδια και να λύνουν η μία απορίες της άλλης. Ιθύνων νους της ιδέας αυτής, η Χριστίνα Πελτέκη...

Μum's: Δια χειρός μαμάδων Facebook Twitter
Φωτό: idreams.gr

Στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχουν αμέτρητες μανούλες που πλέκουν και δεν έχουν μόνιμη εργασία για διάφορους λόγους. Οπότε τι καλύτερο από το να βρούμε μαμάδες που κάθονται στο σπιτάκι τους με τα παιδάκια τους και πλέκουν για την δίκη τους ευχαρίστηση;

 

Πότε και πώς προέκυψε η ιδέα για αυτό εγχείρημα; 

Η ιδέα αρχικά ήρθε πάνω στην πλάκα. Η πεθερά μου έπλεκε για έμενα και τον άντρα μου κάποια κομμάτια (σχετικά αδιάφορα να πω την αλήθεια - sorry πεθερούλα μου σ'αγαπώ). Ο άντρας μου λοιπόν το πέταξε σαν ιδέα και φυσικά κάνεις δεν τον πήρε στα σοβαρά. Ένα χρόνο μετά, βλέποντας ότι κόλλησε το μικρόβιο και η μητέρα μου, αρχίσαμε να συζητάμε το ενδεχόμενο ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (μιας και δε χρειαζόταν κεφάλαιο λόγω του ότι ο άντρας μου έχει εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων). Χειμώνα λοιπόν του 2012, αποφασίσαμε να το κάνουμε! Είπαμε να πλέξουμε όσα περισσότερα μπορέσουμε μέχρι τον επόμενο χειμώνα και να κάνουμε μια χαλαρή αρχή να δούμε πως θα πάει από μόνο του. Έτσι, 2013-2014 ήμασταν online με αρκετά μοναδικά κομμάτια. 

Μum's: Δια χειρός μαμάδων Facebook Twitter
Φωτό: idreams.gr

Μum's: Δια χειρός μαμάδων Facebook Twitter
Φωτό: idreams.gr

Πώς στήθηκε οργανωτικά μια τέτοια κίνηση;

Στις φωτογραφίσεις αρχικά βοήθησαν φίλοι και κολλητές. Είχαμε πολύ σημαντική βοήθεια από φωτογράφο φίλο, την αρχική μου αγαπημένα μούσα και αδερφή ψυχή, γνώστες μας κοπέλες που ταίριαζαν για μοντέλα απίστευτα στα πλεκτά μας, στιλίστρια επίσης λατρεμένη φίλη μου αδερφική και φυσικά πολύ καλή μας φίλη επιμελήθηκε αρχικά το κομμάτι του hairstyling.. Τέλος σε όλη τη παρουσία για τα social media είχα σημαντική στήριξη και από την fashionblogger Νανσυ Σπαθή, που τη γνωρίζω από παιδική ηλικία. Τους ευχαριστώ και τους εκτιμώ απίστευτα για όλη τη βοήθεια τους επί ένα χρόνο και βάλε...

 

Μum's: Δια χειρός μαμάδων Facebook Twitter
Φωτό: idreams.gr


Μum's: Δια χειρός μαμάδων Facebook Twitter


Πώς ήταν η πρώτη υποδοχή του Μum's; Πες μας μερικά σχόλια που σε χαροποίησαν;

H αλήθεια είναι πως η αρχη ήταν δύσκολη. Το eshop μας ανέβηκε online τον Ιανουάριο του 2014. Ο χειμώνας εκείνος δε μας έκανε τη χάρη να κάνει κρύο. Ούτε χιόνι δεν έριξε να δούμε μια άσπρη μέρα. Παρ' όλα αυτά, είδαμε κάποιο ενδιαφέρον. Είχαμε αρκετά όμορφα μηνύματα και σχόλια σχετικά με τα προϊόντα μας και την ποιότητα αλλά και την παρουσίαση. Είχαμε μηνύματα σχετικά και με τις μανούλες που πλέκουν, είχες για τις οικογένειες τους... :D. Όλα αυτά είναι υπέροχα! Κάτι που μου έκανε φοβερή εντύπωση και δεν το περίμενα ήταν το γεγονός ότι είχαμε πολλά μηνύματα από μητέρες που πλέκουν και θέλησαν να συνεργαστούν μαζί μας! Η ιδέα είναι αυτή, ο στόχος μας είναι αυτός, όμως πίστευα ότι θα πρέπει εγώ να ψάξω να βρω πλέκτριες αν χρειαστεί. Δε φαντάστηκα πότε ότι θα με προσεγγίσουν εκείνες! Επισης σχετικά με την πρώτη υποδοχή του Mum's, ένα θέμα που αντιμετωπίσαμε ήταν το γεγονός ότι δεχθήκαμε αρκετά μηνύματα και emails από κυρίες οι οποίες ζητούσαν να τους πούμε πως πλέξαμε κάποια συγκεκριμένα κομμάτια η να τους στείλουμε ακόμα και οδηγίες, πράγμα αδύνατο διότι οι περισσότερες δημιουργίες έχουν γίνει με το γνωστό "ράβε-ξήλωνε και πάλι από την αρχη" στυλ! 

Μum's: Δια χειρός μαμάδων Facebook Twitter


Μum's: Δια χειρός μαμάδων Facebook Twitter
Φωτό: idreams.gr


Μum's: Δια χειρός μαμάδων Facebook Twitter

Πες μας λίγα πράγματα για το κόνσεπτ με τις μαμάδες και πώς δουλεύει όλο αυτό;
Όπως ήδη αναφέραμε, όλο αυτό ξεκίνησε από τις δίκες μου δυο μαμάδες! Πεθερά και μαμά. Ετσι, όταν αποφασίσαμε να το κάνουμε στα σοβαρά και να δημιουργήσουμε ένα νέο brand στην ουσία, προέκυψε φυσικά το ερώτημα τί θα κάνουμε αν πάρει διάσταση και χρειαστούμε χεριά να πλέκουν. Στο σημείο εκείνο αποφασίσαμε ότι θα ψάχναμε να βρούμε γυναίκες του φιλικού μας περιβάλλοντος που ίσως να ενδιαφερόντουσαν για όλο αυτό επαγγελματικά. Παράλληλα προέκυψε και η ανάγκη να βρούμε ένα όνομα για όλο αυτό. Ολα αυτά μαζί μας οδήγησαν στο Mum's που σημαίνει "της μαμάς". Την ίδια στιγμή λοιπόν σχημάτισα στο μυαλό μου όλη την ιδέα. Δε θα πλέκουν τυχαίες γυναίκες. Θέλω να πλέκουν ΜΟΝΟ μαμάδες! Στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχουν αμέτρητες μανούλες που πλέκουν και δεν έχουν μόνιμη εργασία για διάφορους λόγους. Οπότε τι καλύτερο από το να βρούμε μαμάδες που κάθονται στο σπιτάκι τους με τα παιδάκια τους και πλέκουν για την δίκη τους ευχαρίστηση? Το να αγαπάς έτσι κ αλλιώς αυτό που κάνεις, είναι το παν για να το κάνεις τέλεια! Δε χρειάστηκε πότε να ψάξουμε για μαμάδες. Μας βρήκαν εκείνες αμέσως μόλις ξεκινήσαμε να προωθούμε τα Mum's. Τη στιγμή που μιλάμε, πλέκουν 5 μανούλες από το σπίτι τους και αυτό το βρίσκω υπέροχο! 

Μum's: Δια χειρός μαμάδων Facebook Twitter

Μum's: Δια χειρός μαμάδων Facebook Twitter

Σχέδια για το μέλλον...τι ετοιμάζετε;

Ατενίζοντας το μέλλον μπορώ να πω ότι σίγουρα τα Mum's θα βρεθούν σε επιλεγμένα καταστήματα και boutique. Από εκεί και πέρα, συνεχίζουμε να πλέκουμε, να δημιουργούμε και να χαμογελάμε! Το πλέξιμο, πέρα από μία υπέροχη και αγχολυτική ασχολία, για εμάς είναι και κάτι πολύ παραπάνω. Κάτι πιο ιδιαίτερο. Το πλέξιμο μας δίνει απλόχερα την ευκαιρία να δημιουργήσουμε σχέδια και πλέξεις που πηγάζουνε από την δική μας φαντασία. Είναι για εμάς ένας τρόπος έκφρασης που αποφασίσαμε μια όμορφη μέρα να μοιραστούμε μαζί σας. Επίσης, μελλοντικά θα προσπαθήσουμε να μεταφράσουμε το eshop μας και στα αγγλικά και φυσικά να μπορέσουμε να κάνουμε αποστολές στο εξωτερικό διότι ήδη έχει προκύψει ενδιαφέρον και ζήτηση. Φέτος θα έχουμε κάποια περιορισμένα, ιδιαίτερα πλεκτά, τα οποία θα προωθήσουμε και θα τα πλέκουμε και κατά παραγγελιά. Θα υπάρχει δηλαδή επιλογή χρωμάτων και μόνο σε αυτά θα μπορέσουμε να πλέξουμε πάνω από ένα κομμάτι. Δεν θα είναι δηλαδή απαραίτητα μοναδικά. Το καλοκαίρι που πέρασε, με τον ίδιο τρόπο, πλέξαμε κάποια βαμβακερά μαγιό τα οποία ο κόσμος αγάπησε αρκετά και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό!

 

Μum's: Δια χειρός μαμάδων Facebook Twitter

 

Μum's: Δια χειρός μαμάδων Facebook Twitter

 

Είναι λίγο μόδα το πλέξιμο; Είναι τάση; Είναι χόμπι;...

Το πλέξιμο είναι χόμπι. Είναι αγάπη, κόλλημα, εθισμός. Είναι μια απασχόληση που πάνω από όλα είναι χαλαρωτική και διασκεδαστική. Είναι αγχολυτική ασχολία που αν αρχίσεις, δύσκολα σταματάς. Σχετικά με τη μόδα μπορώ απλά να πω ότι τα πλεκτά είναι ρούχα και αξεσουάρ διαχρονικά. Τα σχέδια και τα χρώματα θεωρώ πως αλλάζουν ανάλογα με τις τάσεις της μόδας, όχι το πλέξιμο δηλαδή σαν ασχολία.. Αυτό είπαμε είναι εθιστικό.

Μum's: Δια χειρός μαμάδων Facebook Twitter


Μum's: Δια χειρός μαμάδων Facebook Twitter


Μum's: Δια χειρός μαμάδων Facebook Twitter

mumshandmade.com

Μόδα & Στυλ
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Ντιορ και Μπαλενσιάγκα: Οι συνάντηση των δυο μεγάλων της γαλλικής μόδας

Μόδα & Στυλ / Ντιόρ και Μπαλενσιάγκα: Η συνάντηση των δυο μεγάλων της γαλλικής μόδας

Παρήγαγαν ταυτόχρονα μόδα που αιχμαλώτισε τη δίψα της εποχής για πολυτέλεια και κομψότητα και οδήγησε στην αποκατάσταση της κερδοφόρας βιομηχανίας μόδας της Γαλλίας μετά την καταστροφή των δύο παγκόσμιων πολέμων.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Issey Miyake: Ο μεγάλος ανανεωτής της μόδας, ο εφευρέτης, ο εραστής των τριών διαστάσεων

Μόδα & Στυλ / Issey Miyake: Ο μεγάλος ανανεωτής της μόδας, ο εφευρέτης, ο εραστής των τριών διαστάσεων

Για τον Issey Miyake, ο διάλογος μεταξύ σώματος και ρούχου συνίσταται ταυτόχρονα στην παρουσία και την απουσία, το σχήμα του ρούχου δημιουργείται από το ίδιο το σώμα μόνο όταν αυτό φοριέται.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
60 χρόνια τώρα, οι Αθηναίοι βρίσκουν οικονομικά χειροποίητα γυαλιά ηλίου στον Μίμη στην Ομόνοια

Μόδα & Στυλ / 60 χρόνια τώρα οι Αθηναίοι βρίσκουν οικονομικά χειροποίητα γυαλιά ηλίου στον Μίμη, στην Ομόνοια

Το «καβαφικό», το «γυαλί του ΙΚΑ», οι γεωμετρικοί σκελετοί που επέστρεψαν στη μόδα από τα '90s, τα σχέδια της «Πηγή των Γυαλιών» διαφημίζονται όλα αυτά τα χρόνια μέσω των φοιτητών που τα φορούν και εκείνων που τα ζηλεύουν. Γι' αυτό το ιστορικό κατάστημα οπτικών της πόλης όλα ξεκίνησαν από ένα περίπτερο της Πανεπιστημίου, εκεί όπου ο Δημήτρης Μαρτζούκος έμαθε να επισκευάζει αναπτήρες, πένες γραφής και γυαλιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Oenovated: Ένα brand που παντρεύει το street style με την αγάπη για το κρασί

Μόδα & Στυλ / Oenovated: Ένα brand που παντρεύει το street style με την αγάπη για το κρασί

Η Εβελίνα Ηγουμενάκη και ο Βαγγέλης Λώνας δημιουργούν ρούχα και αξεσουάρ, θέλοντας να αναδείξουν την κουλ πλευρά του κρασιού και να το κάνουν κομμάτι της urban κουλτούρας, ενώ παράλληλα προσφέρουν βασικά μαθήματα γύρω από αυτό με απλά λόγια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ