Η Μελίνα γίνεται η μούσα του Jean Paul Gaultier
Ποτέ την Κυριακή

 

To Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη προσκάλεσε τον Jean Paul Gaultier να εμπνευστεί από τη Μελίνα Μερκούρη και να δημιουργήσει συλλεκτικά αντικείμενα, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος.

 

Ο διεθνής σχεδιαστής, γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα και τον θαυμασμό του για τη Μελίνα, επέλεξε να της αφιερώσει το σήμα κατατεθέν του, τις λευκές και μπλε ρίγες, σε δύο εκδοχές, μαρινιέρα και t-shirt, βασιζόμενος σε δύο φωτογραφίες της Μελίνας Μερκούρη από τους θρυλικούς φωτογράφους Douglas Kirkland και Bill Yoscary. Ο Gaultier επιμελήθηκε τον σχεδιασμό της συλλεκτικής μαρινιέρας και του συλλεκτικού t-shirt που φέρουν την υπογραφή του και παράχθηκαν σύμφωνα με τις ποιοτικές του προδιαγραφές στην Ελλάδα, ενώ ο Κωνσταντίνος Καταλακινός από την ομάδα επικοινωνίας του σχεδιαστή συνέβαλε στην υλοποίηση του πρότζεκτ. Εξάλλου ο ίδιος ο Gaultier έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η εμφάνιση της Μελίνας Μερκούρη στη βραβευμένη ταινία του Ζιλ Ντασέν, Ποτέ την Κυριακή, υπήρξε γι' αυτόν πηγή έμπνευσης για να δημιουργήσει τις χαρακτηριστικές του μαρινιέρες που έχουν αποτελέσει κεντρικό κομμάτι πολλών συλλογών του.

 

Τα δύο αντικείμενα θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στις 28/4 και από την επόμενη μέρα θα είναι διαθέσιμα σε περιορισμένο αριθμό στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στα πωλητήρια και το e-shop του Μουσείου Μπενάκη και στη boutique Luisa σε Αθήνα και Μύκονο, έναντι 60 (t-shirt) και 80 (μαρινιέρα) ευρώ.

 

Η Μελίνα γίνεται η μούσα του Jean Paul Gaultier

 

Η Μελίνα γίνεται η μούσα του Jean Paul Gaultier