ADVERTORIAL
 

Το 2022, η έννοια του «μαζί» επαναπροσδιορίζεται. Μετά από δύο χρόνια που άλλαξαν τα πάντα γύρω μας, θέλουμε δίπλα μας ανθρώπους που μαζί τους να μοιραζόμαστε γέλια, δάκρυα, εμπειρίες, χαρές και όλα όσα έχει να μας προσφέρει η ζωή.

 

Φέτος, η Calvin Klein μέσα από την καμπάνια για τη νέα της συλλογή, εμπνέεται και γιορτάζει το «togetherness», όπως και όλα όσα μας συνδέουν με τους ανθρώπους και τον κόσμο γύρω μας. Μας καλεί να σκεφτούμε ξανά το μέλλον, την κοινωνία και όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για να φέρουμε μια συλλογική αλλαγή. Μέσα από τον φακό του φωτογράφου Glen Luchford και της σκηνοθέτριας Melina Matsoukas, γνωρίζουμε αληθινά πρόσωπα απ' όλο τον κόσμο - ανερχόμενα ταλέντα, γνωστές προσωπικότητες, ενδιαφέροντα άτομα και συλλογικότητες. Όλοι μαζί «γιορτάζουν» την αυτοέκφραση και την αυθεντικότητα της ατομικότητας, μέσα από την συλλογικότητα.

 

Η συλλογή της Calvin Klein για το Καλοκαίρι '22 επαναπροσδιορίζει το iconic παρελθόν της εταιρείας για το μέλλον, δίνοντας μία νέα «ζωή» σε κομμάτια από τα αρχεία της, ανανεώνοντας γραμμές, σιλουέτες και χρώματα. Το αποτέλεσμα, ένα παγκόσμιο προϊόν που φτιάχτηκε για να φορεθεί από όλους, με κάθε διαφορετικό τρόπο.

 

.

Στην Ελλάδα, η Σάντυ Κοτσαρίδου είναι ψυχολόγος, ασχολείται επαγγελματικά με το digital marketing και εκφράζεται μέσα από την προσωπική της μοναδική αισθητική και στυλ. Με αφορμή την καμπάνια της Calvin Klein, η Σάντυ φωτογραφίζεται με τον καλύτερό της φίλο, Δημήτρη Κακαρόντζα και μιλά για την σημασία του «μαζί», της ενσυναίσθησης, αλλά και το πώς μπορούμε να γιορτάσουμε το «togetherness» ως κοινωνία.
 

.

 
 

.

— Κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων, άλλαξε κατά πολύ η έννοια του «μαζί». Ποια πιστεύεις πως είναι η σημασία του στο «τώρα»;
Τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων μπορεί να μας αποξένωσαν αρκετά, στηρίζω όμως πως αποτελούν και ένα ουσιαστικό μάθημα για την σημαντικότητα του να είμαστε μαζί και πιο κοντά με τα δικά μας άτομα καθώς τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πλέον το «μαζί» είναι αναγκαίο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω και να αρχίσουμε και πάλι να νιώθουμε ασφαλής.

 

— Είναι το «togetherness» ένας τρόπος για να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ενσυναίσθηση ως άτομα και κοινωνία;
Ενσυναίσθηση αποτελεί η ταύτιση με τη συναισθηματική κατάσταση ενός άλλου ατόμου, όταν τον ακούς και τον προσεχείς ουσιαστικά. Ερχόμενοι λοιπόν πιο κοντά στους ανθρώπους, όπως ακριβώς πρεσβεύει και το «togetherness» αρχίζουμε να είμαστε πιο ευαισθητοποιημένοι και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των άλλων.

 

— Πιστεύεις πως η digital εποχή μας έχει απομακρύνει ή μας έχει φέρει πιο κοντά;
Αποτελεί σίγουρα μια καλή ευκαιρία να μένουμε συνδεδεμένοι με τους γύρω μας, να εμπνεόμαστε και να είμαστε δημιουργικοί, είναι σημαντικό όμως να οριοθετήσουμε το χρόνο που αφιερώνουμε στην ψηφιακή ζωή έτσι ώστε να μην μας αποξενώσει από την φυσική επαφή.

 

.

 
 

.

— Το επάγγελμά σου ως ψυχολόγος σε φέρνει κοντά σε πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους – τι σε έχει μάθει μέχρι σήμερα;
Αυτό που μου έχει μάθει και μου μαθαίνει ακόμα η επαγγελματική μου ταυτότητα είναι η άνευ όρων αποδοχή και η χρησιμότητα του να «χωράω» το κάθε άτομο με ό,τι αυτό κουβαλάει μαζί του. Το κυριότερο: με κάνει να είμαι άνθρωπος.

 

— Τι είναι αυτό που σε κάνει, προσωπικά, να νιώθεις την έννοια του «togetherness» στην καθημερινή σου ζωή;
Τα μηνύματα των φίλων μου για καλημέρα ή για κάποιο update της προηγούμενης νύχτας, όπως και η ανεκτικότητά τους απέναντι στην αναλυτική μου σκέψη και στο ποσό περιγραφική γίνομαι. Και φυσικά το μήνυμα της μητέρας μου για να δει αν είμαι καλά και αν χρειάζομαι κάτι.

 

— Η καμπάνια της Calvin Klein «All together» μας καλεί να σκεφτούμε ξανά τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την κοινωνία, τον κόσμο και το μέλλον μας. Τι σημασία έχει για εσένα που είσαι μέρος της καμπάνιας;
Νιώθω πολύ περήφανη που συμμετέχω στην καμπάνια λόγω του νοήματος που πρεσβεύει και συγκεκριμένα συγκινημένη που συμμετέχω μαζί με τον κολλητό μου, ο οποίος μου έδειξε πως η σύνδεση και το «μαζί» δυο ανθρώπων, δεν αλλοιώνεται με την αλλαγή των φάσεων ζωής και της καθημερινότητας, αλλά μεταβάλλεται και παραμένει σταθερή.

 

.

 
 

.

— Πιστεύεις πως τα ρούχα που επιλέγουμε να φοράμε έχουν αντίκτυπο στο πώς σχετιζόμαστε με τους ανθρώπους γύρω μας;
Θεωρώ πως ο τρόπος που ντυνόμαστε μας επηρεάζει στη συμπεριφορά, στη σκέψη, στη στάση ζωής μας και γενικά στην προσωπικότητά μας. Είναι το παράθυρο του ψυχισμού μας και το μέσο έκφρασης και συσχέτισης μας με τους ανθρώπους.

 

— Και τέλος, πώς πιστεύεις πως μπορούμε να επιτύχουμε την πραγματική ενότητα ως κοινωνία; Πώς μοιάζει το μέλλον;
Η αλλαγή πιστεύω πως επιτυγχάνεται με την αποδοχή και την πιο στωική μας στάση απέναντι στο διαφορετικό. Αν αποδεχθούμε και αγκαλιάσουμε τους γύρω μας, αν είμαστε ταπεινοί, μαθαίνουμε και πράγματα για τον εαυτό μας, επαναπροσδιοριζόμαστε και τι πιο γόνιμο από αυτό;! Είναι σημαντικό λοιπόν να μην είμαστε απόλυτοι καθώς αυτό σηματοδοτεί και μια πιο μοναχική θέση, ενώ μαζί είμαστε πιο δυνατοί, ενωμένοι.

 

.

Η Σάντυ και ο Δημήτρης φωτογραφήθηκαν με κομμάτια από την συλλογή της Calvin Klein για την Άνοιξη 2022. Η συλλογή υπάρχει διαθέσιμη στο calvinklein.gr, στα ομώνυμα καταστήματα στο Golden Hall και The Mall Athens στην Αθήνα, στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.