Για καλό ψωμί και ταραμοσαλάτα!

Για καλό ψωμί και ταραμοσαλάτα! Facebook Twitter
1

Το πρατήριο άρτου και ζαχαροπλαστικής «Το Στάχυ» προμηθεύει από το 1997 τη γειτονιά των Βριλησσίων με καλό ψωμί, όπως το ζυμωτό γιαννιώτικο, το ανάλατο ζακυνθινό, τέσσερα είδη μπαγκέτας, το ψωμί ζέας οκτάσπορο αλλά και… η καθαροδευτεριάτικη λαγάνα, όλο τον χρόνο. 

Οι πιστοί, καθημερινοί πελάτες του, όμως, τα τελευταία δεκατρία χρόνια φεύγουν καθημερινά και με ένα μικρό κεσεδάκι εκλεκτής ταραμοσαλάτας που ετοιμάζει η Αναστασία Αναγνώστου, η ιδιοκτήτριά του, 365 μέρες τον χρόνο! Εννοείται ότι την Καθαρά Δευτέρα η ουρά έξω από το «Στάχυ» είναι μεγάλη και τα τρία κιλά ταραμοσαλάτας που ετοιμάζει καθημερινά πολλαπλασιάζονται για να καλύψουν τη ζήτηση. 

Η νόστιμη συνταγή της περιλαμβάνει γνήσιο λευκό ταραμά, καλό λάδι, λεμόνι, κρεμμύδι και ξιδάκι και η ελαφριά γεύση της είναι ολόιδια με αυτή μιας πετυχημένης σπιτικής ταραμοσαλάτας. 

Η ταραμοσαλάτα είναι το μόνο με το οποίο ασχολείται πλέον η κυρία Αναγνώστου, μια και τα πάντα χαμογελαστά παιδιά της, η Κέλλυ και ο Δημήτρης, έχουν αναλάβει τα ηνία. Οι πελάτες της, που έρχονται μέχρι και από το Πανόραμα Βούλας με ταπεράκια, της έχουν ζητήσει να φτιάξει και μελιτζανοσαλάτα, αλλά η ίδια, μετά από τόσα χρόνια καθημερινής δουλειάς, μάλλον δεν το αποφασίζει… 

«Την ταραμοσαλάτα τυχαία αρχίσαμε να την πουλάμε με τον σύζυγό μου, όταν μια Καθαρά Δευτέρα, από την πολλή δουλειά που είχε πέσει στο μαγαζί, δεν προλαβαίναμε να τη φάμε στο σπίτι μας. Κεράσαμε τους πελάτες της γειτονιάς μας και μετά τη ζητούσαν και εκτός Καθαράς Δευτέρας. Συνεχίζω να την κάνω μόνο από μεράκι και γιατί είναι μια νοστιμιά με φίνα υλικά που δεν τη βρίσκεις εύκολα αλλού. Είναι ο “κράχτης” του μαγαζιού μας».

 

Για καλό ψωμί και ταραμοσαλάτα! Facebook Twitter

 

ΥΓ.: Η Καθαρά Δευτέρα φέτος πέφτει στις 3 Μαρτίου. 

____________

Το Στάχυ, Κύπρου 23, Βριλήσσια, 210 6139977

 

Για καλό ψωμί και ταραμοσαλάτα! Facebook Twitter

 

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια