Εμπνεόμενος από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Game of Thrones του HBO των David Benioff και D.B. Weiss και τη σειρά μυθιστορημάτων A Song of Ice and Fire του συγγραφέα George R. R. Martin, ο σκηνοθέτης-animator Αρίσταρχος Παπαδανιήλ δημιούργησε μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, η οποία με αφορμή το τραγούδι The Rains of Castamere που ακούγεται στη σειρά, λειτουργεί ως μια "δραματική χορογραφία αναχωρήσεων".

 

Η ταινία έχει γίνει με την τεχνική του rotoscope animation, όπου η κίνηση των σχεδίων, προκύπτει μετά από επεξεργασία κινηματογραφημένου live action υλικού. Με τον τρόπο αυτό, ο δημιουργός της ταινίας, επέλεξε εμβληματικές σκηνές της σειράς δίνοντάς τους μια νέα κινηματογραφική "ανάγνωση" σε συνδυασμό με το ομώνυμο τραγούδι. Μάλιστα, στο δεύτερο μέρος του τραγουδιού, με μια μικρή αλλαγή σε δύο στίχους μετατοπίζεται το ενδιαφέρον από τον περήφανο λόρδο του Castamere -που η αναφορά στο πρόσωπό του λειτουργεί συμβολικά- στον νεαρό λόρδο, Tyrion και την καταστροφική σχέση με τον δυνάστη πατέρα του, Τywin.

 

Ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Συγγραφέας του βιβλίου «Ελληνική Πολιτική Γελοιογραφία - Η Σοβαρή Πλευρά µιας Αστείας Τέχνης» και δηµιουργός της σειράς φυλλοσκοπίων «Σινεμά Τσέπης». Συνδημιουργός (σκηνοθεσία-animation) της πρώτης ελληνικής εκπαιδευτικής σειράς κινουµένων σχεδίων «Ένα Γράμμα Μια Ιστορία» σε παραγωγή της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, η οποία εξελίσσεται σε διαδραστικό ψηφιακό αλφαβητάρι.

 

Σκηνοθεσία-Animation: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ

Μουσική: Ramin Djamadi

Στίχοι: George R. R. Martin

Διασκευή-Εκτέλεση Τραγουδιού: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ

Ηχοληψία: Θοδωρής Ζευκιλής | Studios SCA

Παραγωγή: Syllipsis

[ 03':05", 2015 ]