To Game of Thrones για αρχάριους

To Game of Thrones για αρχάριους Facebook Twitter
3

Αν κάποιος ξεκινήσει να δει το Game of Thrones τώρα, θα είναι σα να ανοίγει το 'Πόλεμος και Ειρήνη' σε μια τυχαία σελίδα. Εκατοντάδες ηθοποιοί με περίπλοκο παρελθόν λένε ένα σωρό πράγματα με νόημα, κεφάλια που πέφτουν δεξιά και αριστερά, και ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, συναινετικό σεξ, αιμομιξίες, ή/και βιασμοί.


Φαίνεται να είναι περίπλοκο και ακαταλαβίστικο, αλλά σε όλες τις ιστορίες, υπάρχει μια κεντρική πλοκή που είναι πολύ απλή: υπάρχει ένας θρόνος, ο Σιδερένιος Θρόνος, και όποιος καθίσει στον θρόνο διοικεί το βασίλειο των Westeros από την πρωτεύουσα, που είναι το King's Landing. Το ποιος θα καθίσει στο θρόνο δεν είναι απλό, και διάφορες οικογένειες πολεμούν για αυτή τη θέση, η καθεμία με τα δικά της επιχειρήματα. Αυτό οδηγεί σε μακιαβελικούς σχεδιασμούς, συμμαχίες, δολοφονίες, προδοσίες, μάχες, με πολύ αίμα, σεξ και εκδίκηση. Στις παρυφές των ανθρώπινων παθών υπάρχουν δράκοι, μαγεία και ζόμπι στα χιόνια.

Τα σκήπτρα του Game of Thrones τα έχουν και αυτή τη σεζόν τα κανάλια Novacinema. Με αποκλειστική προβολή όλων των νέων επεισοδίων ταυτόχρονα με την Αμερική κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα, με ελληνικούς υπότιτλους και δυνατότητα εγγραφής μέσω του εξελιγμένου αποκωδικοποιητή NovaBox+


Αν νιώθετε ότι έχετε χάσει το τραίνο, το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε τη σειρά τώρα, από την αρχή. Έχει την ιδιότητα να ρουφάει τους θεατές της, οπότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι σύντομα θα φτάσετε εκεί που είναι και οι υπόλοιποι. Αν πιστεύετε ότι είναι πολλή δουλειά, μερικά λινκ που θα σας βοηθήσουν να το πάρετε από την αρχή:


Η γενική ιδέα

Ένας καλός γενικός οδηγός που εξιστορεί τα πράγματα με τη σειρά τους είναι εδώ

Αναλυτικός οδηγός του HBO είναι εδώ, και ανά επεισόδιο για αποφυγή spoiler, εδώ. 

Η προϊστορία, για τους καλούς μαθητές που δεν σκοπεύουν να διαβάσουν τα βιβλία, εδώ. 


Σε μορφή βίντεο υπάρχει ο καλός επεξηγηματικός οδηγός για τον κύκλο 1-2και για τον κύκλο 3, αυτόςΤο σύμπαν του Game of Thrones υπάρχει σε μορφή εγκυκλοπαίδειας εδώ, και εδώ μπορείτε και να το εκτυπώσετε για να το διαβάζετε στο μετρό ή στην παραλία
Χάρτες

Ένας διαδραστικός χάρτης εδώόπου μπορείτε να συνδέσετε επεισόδιο ή χαρακτήρα με τον χάρτη, μαζί με μια σύντομη περιγραφή κάθε τοποθεσίας

Σε αυτόν τον χάρτη, που είναι επίσης διαδραστικός, μπορείτε να συνδυάσετε οίκο ή χαρακτήρα για να ακολουθήσετε την πορεία του στο χρόνο και στο έδαφος. Ο χάρτης συνδέεται με το wiki του σύμπαντος του Game of Thrones. Είναι τόσο αναλυτικός που έχει εντυπωσιάσει μέχρι και τον συγγραφέα του Game of Thrones. Εδώ μερικές οδηγίες.


Επίσης αξίζει ο χάρτης του Mountaingoat που βασίζεται στο Google Earth, και μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.

To Game of Thrones για αρχάριους Facebook Twitter

Οι χάρτες που είναι εδώ έχουν αισθητική αξία, αν θέλετε να τους χρησιμοποιήσετε για τα γραφιστικά τους.

 

To Game of Thrones για αρχάριους Facebook Twitter

Γενεαλογικό δέντρο

Τίνος είναι τα παιδιά; Το ζητούμενο είναι σε ποιον ανήκει ο θρόνος, οπότε η καταγωγή του καθενός έχει μεγάλη σημασία, μάλλον τη μεγαλύτερη. Εδώ είναι και το μεγαλύτερο κουβάρι.

To Game of Thrones για αρχάριους Facebook Twitter


Παρακάτω βλέπετε τους συσχετισμούς ακτινωτά. Πατήστε εδώ για να δείτε τον χάρτη σε μεγάλη ανάλυση.

 

To Game of Thrones για αρχάριους Facebook Twitter

 

Εδώ ένα επίσης χρήσιμο γενεαλογικό δέντρο, με χρήσιμους χαρακτηρισμούς των κεντρικών προσώπων.

Εδώ είναι οι σχέσεις των ηρώων ανά οίκο.

 

To Game of Thrones για αρχάριους Facebook Twitter


Ίσως το πιο ευδιάκριτο και ξεκάθαρο δέντρο είναι αυτό εδώ. (Αν το κατεβάσετε θα μπορέσετε να κάνετε καλό ζουμ).

 

Τα εντατικά μαθήματα GOT συνεχίζονται στα κανάλια Novacinema. Δείτε καρέ καρέ, όσο και όποτε θέλετε κάθε λεπτομέρεια της σειράς, μέσω του εξελιγμένου αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

σχόλια

3 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ