Το ανθρωποφαγικό πανηγύρι γύρω από τις φήμες για την απόφαση του Μπρους Τζένερ να συνεχίσει τη ζωή του ως γυναίκα

Το ανθρωποφαγικό πανηγύρι γύρω από τις φήμες για την απόφαση του Μπρους Τζένερ να συνεχίσει τη ζωή του ως γυναίκα Facebook Twitter
1

O Μπρους Τζένερ είναι ο πατριός της Κιμ Καρντάσιαν, πρώην σύζυγος της Κρις Τζένερ και ένας από τους πρωταγωνιστές του ριάλιτι που παρουσιάζει τη ζωή της οικογένειας Καρντάσιαν, ένα θέαμα που έχει φέρει στην οικογένεια πολλά λεφτά και αμφιλεγόμενη δόξα. Μια εξέλιξη όμως έκανε τον Μπρους, ο οποίος υπήρξε περιφερειακός στην εξέλιξη του σόου, στο προσκήνιο. Εδώ και μήνες ο 65χρονος πρώην Ολυμπιονίκης βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντ για την μετάβαση του στη νέα του ζωή, που θέλει να περάσει ως γυναίκα. Τα ρεπορτάζ δείχνουν τα μακριά του μαλλιά και τα βαμμένα του νύχια. Οι παπαράτσι φωτογραφίζουν κάθε του κίνηση. Ένα ταμπλόιντ χρησιμοποίησε το Photoshop για να τον παρουσιάσει ως γυναίκα, προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις. Το περιοδικό έβαλε το πρόσωπο του Τζένερ στο σώμα μιας γυναίκας ηθοποιού και πρόσθεσε μέικ απ. Ένα άλλο περιοδικό έβαλε τις «φήμες για αλλαγή φύλου» στη λίστα με τα «σκάνδαλα του 2014». Στην ίδια λίστα βρίσκεται το ρατσιστικό παραλήρημα του Ντόναλντ Στέρλινγκ και τις επανειλημμένες φήμες βιασμού κατά του Μπιλ Κόσμπι.

Το ανθρωποφαγικό πανηγύρι γύρω από τις φήμες για την απόφαση του Μπρους Τζένερ να συνεχίσει τη ζωή του ως γυναίκα Facebook Twitter

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται το θέμα έχει θορυβήσει τους υποστηρικτές των τρανσέξουαλ και την τρανσέξουαλ κοινότητα. Τα αστεία που γίνονται εις βάρος του, λένε, δείχνουν βαθιά έλλειψη σεβασμού και έχουν διασύρει μια σοβαρή, βαθιά προσωπική απόφαση μετατρέποντας τη σε καρναβάλι. «Αν κάνεις την λήψη μιας τέτοιας απόφασης σόου, τότε βλάπτεις τους τρασνέξουαλ ανθρώπους που προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους», λέει ο Νικ Άνταμς, ένας εκπρόσωπος της GLAAD που είναι transgender. Η κάλυψη αυτού του είδους «είναι ουσιαστικά επιβλαβής», συμπληρώνει η Πάρκερ Μόλοϊ, μια γνωστή ακτιβίστρια για τα θέματα των τρανσέξουαλ.

Το ανθρωποφαγικό πανηγύρι γύρω από τις φήμες για την απόφαση του Μπρους Τζένερ να συνεχίσει τη ζωή του ως γυναίκα Facebook Twitter

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2011 οι τρανσέξουαλ είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να ζουν σε συνθήκες φτώχιας και το ποσοστό ανεργίας τους είναι διπλάσιο με τον γενικό πληθυσμό. Πάνω από το 90% των τρασνέξουαλ έχουν αναφέρει ότι έχουν υποστεί διακρίσεις και το 41% έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στον γενικό πληθυσμό είναι 1,6%. Η εχθρική στάση απέναντι στους τρανσέξουαλ, υποστηρίζει ένας ακτιβιστής της GLAAD, προέρχεται από ανθρώπους που νομίζουν ότι οι τρανσέξουαλ «θέλουν να τους κοροϊδέψουν». «Όμως η εμφάνιση τους δεν είναι μεταμφίεση, ούτε είναι κάποιου είδους αστείο».

Ο Τζένερ δεν έχει μιλήσει δημόσια για τα σχέδια του, αλλά αναμένεται να μιλήσει σε μια συνέντευξη με την Νταϊάν Σόγιερ σε ένα δίωρο αφιέρωμα που θα μεταδοθεί στις 24 Απριλίου. Το ABC, το κανάλι που θα φιλοξενήσει τη συνέντευξη, έδωσε στην δημοσιότητα ένα κλιπ 15 δευτερολέπτων στο οποίο ο Τζένερ εμφανίζεται μέσα στις σκιές, ενώ το πρόσωπο της δημοσιογράφου φαίνεται καθαρά. Σύμφωνα με το απόσπασμα στη συνέντευξη θα παρουσιαστεί «το ταξίδι, η απόφαση, το μέλλον».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια