Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας

Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter
25

Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter

 

Την πρώτη φορά που είδα βαρελόσκυλο, μικρός, μου είχε θυμίσει χελώνα που κουβαλάει το καβούκι της και είναι πάντα ενωμένη με το σπίτι της. Επίσης μου θύμισε τον Διογένη και το πυθάρι τους.

(Μεγαλύτερος θα συνειδητοποιούσα βέβαια πως, όχι, δεν ήταν καθόλου τέλειο που αυτά τα σκυλιά ήταν μόνιμα δεμένα στην κατοικία τους.) 

 

Οι ξένοι που μαθαίνουν για αυτή την πρακτική μερικών Ελλήνων εκπλήσσονται. Πρόσφατα έγινε θέμα στο Εsdaw (European Society of Dog and Animal Welfare), στο σάιτ του οποίου βλέπουμε αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ. 

 

Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter
Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter
Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter
Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter

"Στην Ελλάδα", γράφει το esdaw, "συχνά βλέπεις σκυλιά που τα χρησιμοποιούν σαν να είναι αναλώσιμα εργαλεία, χωρίς ζωή, σαν να μην είναι όντα με συναισθήματα και ανάγκες. Τα βαρελόσκυλα.

 

 Οι αγρότες έχουν τα σκυλιά αλυσοδεμένα σε δρόμους ή σε δύσβατες περιοχές, για να λειτουργούν σαν σκιάχτρα που τρομάζουν τα πρόβατα και τις κατσίκες και να τα κρατούν στο "σωστό" δρόμο. 

 

Τα σκυλιά ζουν φριχτές ζωές και σπάνια τους δίνουν προσοχή - νερό, φαγητό ή κτηνιατρική φροντίδα. Ζουν μια μοναχική και στενάχωρη ζωή και συνήθως πεθαίνουν από ασιτία, από αφυδάτωση, από θερμοπληξία ή από ασθένειες πριν καν κλείσουν τα δύο τους χρόνια.

 

Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter

 

Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter
Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter
Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter
Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter

 

Είναι απλά εργαλεία που οι αγρότες θα τα αντικαταστήσουν όταν πεθαίνουν. Σύμφωνα με το νόμο, απαγορεύεται να συμπεριφέρεσαι στα σκυλιά με τέτοιον τρόπο, όμως η Ελληνική Κυβέρνηση δε νοιάζεται - η παραγωγή ελληνικής φέτας Π.Ο.Π. βρίσκεται πιθανότατα πίσω από αυτές τις φρικαλεότητες.

 

Συνέντευξη με την ιδρυτή της Διάσωσης Ζώων στην Ελλάδα, στην ελληνική τηλεόραση.

 

 

Οι επιστήμονες κατέληξαν πρόσφατα στο συμπέρασμα ότι ο σκύλος έχει μια προδιάθεση να παρουσιάζει μια κοινωνική νοημοσύνη που είναι ασυνήθιστη στον κόσμο των ζώων - πράγμα που σημαίνει ότι τα σκυλιά υποφέρουν όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά από αυτή τη σκληρή μεταχείριση.

 

Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter

 

Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter

 

Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter

 

Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter

Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter

Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter

 

H Κρήτη, ένα από τα πολλά τουριστικά νησιά στην Ελλάδα, κρύβει ένα ζοφερό μυστικό - αφού τα σκυλιά είναι αναγκασμένα να ζουν αλυσοδεμένα, με αλυσίδες σ' ένα μέτρο απόσταση (ή μικρότερη) από ένα παλιό σκουριασμένο βαρέλι σαν σπιτάκι του σκύλου, ή ακόμα και χωρίς καν βαρέλια ή οποιαδήποτε άλλη προστασία. Τα περισσότερα ζουν στους έρημους δρόμους και σπάνια τα βλέπει κανείς.

 

Τα καταφύγια τους δεν τους δίνουν καμία προστασία σε κακές καιρικές συνθήκες και είναι σαν φούρνοι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, χωρίς να παρέχουν ανακούφιση από τον καυτό ήλιο. Επιπρόσθετα -αν είναι τυχερά- μπορεί να έχουν λίγο βρώμικο νερό. Συχνά δεν έχουν καθόλου νερό και τροφή.

 

Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter

 

Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter

 

Πρόκειται κυρίως για νεαρά σκυλιά που λαχταρούν την ανθρώπινη συντροφιά, και τα περισσότερα από αυτά πεθαίνουν πριν να γίνουν ενός έτους. Αυτά τα σκυλιά χαίρονται πολύ όταν λαμβάνουν έστω μια λέξη και ένα απαλό άγγιγμα. [Πόσο οδυνηρό θα πρέπει να είναι να ακούς αυτά τα σκυλιά να γαβγίζουν, να κλαίνε και να τραβιούνται από τις αλυσίδες, σαν να λένε: "Σε παρακαλώ, έλα πίσω! Θέλω μόνο λίγη αγάπη και προσοχή";]

 

Η διαβίωση των ζώων στην Κρήτη - Ντοκιμαντέρ - Arche Noah Schweiz

 

 

Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter

 

Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter

 

Τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας Facebook Twitter
Ένα από τα πολλά σκυλιά που πέθαναν με φρικτό θάνατο - εξαιτίας των αναίσθητων ιδιοκτητών τους και της "χαλαρής" στάσης της κυβέρνησης...

 

Αναρωτιέται κανείς πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος κάποιου, ή πώς λειτουργεί μια κυβέρνηση, όταν κάποιος μπορεί σκόπιμα να κάνει κάτι τέτοιο σ' ένα σκυλί - χωρίς να έχει νομικές συνέπειες.

 

 

Τα λεγόμενα "βαρελόσκυλα" ζουν για να χρησιμεύουν ως «σκιάχτρα» ή «κουδούνια» στους αγρότες και τους ιδιοκτήτες σπιτιών, αλλά πολλά σκυλιά στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες φυσικά, ζουν μια βασανιστικά μοναχική ζωή, λόγω των ιδιοκτητών οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν ή δεν νοιάζονται αν τα ζώα έχουν συναισθήματα ή είναι διψασμένα, πεινασμένα ή αν χρειάζονται αγάπη.

 

 

 

 

Living
25

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Το ice hockey στην Αθήνα είναι στην κυριολεξία το πιο κουλ πράγμα που είδαμε τελευταία

Living / Kύπλωπες και Τιτάνες παίζουν ice hockey στο Αιγάλεω

Μια καλά οργανωμένη ερασιτεχνική λίγκα κάνει γρήγορες τρίπλες, πέφτει με δύναμη στον πάγο, σηκώνεται και συνεχίζει. Κάποιοι έχουν βρει έναν διαφορετικό τρόπο να χαλαρώνουν μετά τη δουλειά και ο αγώνας που παρακολουθήσαμε είναι από τα πιο κουλ πράγματα που είδαμε τελευταία.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ζώδια για την εβδομάδα 29/02 - 06/03/2024

Living / Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (29/02 - 06/03/2024)

Ένα ταξίδι που προκύπτει σάς δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την εργασία με την ψυχαγωγία, να κάνετε καινούργιες γνωριμίες με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέρονται και, κυρίως, να ερωτευτείτε.
ΜΑΡΙΒΙΚΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

Radio Lifo / Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

O στυλίστας Ανδρέας Κόκκινος και ο γραφίστας Στάθης Μητρόπουλος εξηγούν στη Μερόπη Κοκκίνη πώς έστησαν το βιβλιοπωλείο τους και τι έκαναν όταν ξαφνικά μια μέρα εμφανίστηκε εκεί η Τίλντα Σουίντον.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Εκεί που είναι η φάση τώρα στην Αθήνα

Living / Εκεί που είναι η φάση τώρα στην Αθήνα

Μετά την πανδημία η Αθήνα έχει εξελιχθεί σε μια πόλη όπου καθημερινά συμβαίνει κάτι καινούργιο. Η ομάδα της LiFO διαλέγει 100 μπαρ, εστιατόρια, πάρτι, χώρους τέχνης και όλα τα σημεία της πόλης που είναι πάντα γεμάτα με κόσμο, και πάντα κάτι παίζει.
THE LIFO TEAM

σχόλια

14 σχόλια
Το άρθρο δεν έβαλε ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥΘΕΜΑΤΟΣ.π.χ. τις συνέπειες του άρθρου όπου ξεκίνησε μποϋκοτάζ εναντίον όλης της Ελλάδας και των προϊόντων από τους αναγνώστες του εν λόγω άρθρου. Ιδού μερικά.... για να δείτε τι εκτίμηση μας έχουν:- Shame on u Greece.- I will boycott Greece as a tourist attraction. - I also will boycott all products from Greece and will get my family and friends to do so also- Do not travel, spent moneyvon those Islands. - Boycott all products from Greece! Share this to everyone! No more greek anything for me!!!!! Vial sub-human scum!!!!- Until this stops, I pledge to boycott ALL products from Greece.- This is simply as horrible as it gets, no more feta, Greek yogurt or calamata olives.- The animal cruelty in Greece is disgusting,a lot of British have stopped holidaying there because of this,they will never learn.- Boycot Greece! Our Dutch goverment should stop sending money to Greece. These citizens do not get any respect.- And we give money a this people.... a shit would give- People in greece are so cruel these people need to be chained to a barrel without food and water.The Barrel Dogs of Greece (EU)http://www.esdaw.eu/the-barrel-dogs---greece.htmlEsdaw - European Society of Dog and Animal Welfare.https://www.facebook.com/162090127175643/photos/a.162107330507256.52959.162090127175643/734300869954563/?type=1
Μα γιατί να αλλάξουν αυτές οι ευγενείς συνήθειες του αγνού αγροτικού λαού? Εδώ σε παρεμφερές άρθρο του lifo, υπήρξαν άνθρωποι που υπερασπίστηκαν τους κινέζους που τρώνε σκύλους με το σκεπτικό ότι είναι παλιό έθιμο και συνήθεια που πρέπει να τη σεβαστούμε. Ε ας κάνουμε το ίδιο και δω λοιπόν. Αν θέλουμε να σεβόμαστε τις συνήθειες των λαών, δεν πρέπει να ανακατευόμαστε και ας τους αφήσουμε να φέρονται όπως θέλουν στα ζώα. Ε ρε PETA που σας χρειάζεται όλους εσάς τους υποστηρικτές των "εθίμων" αυτών των εγκληματιών...!!
Πολλοί νοιαζόμαστε στ΄αλήθεια γι' αυτά. Γι' αυτό υιοθετούμε και δεν αγοράζουμε, στειρώνουμε και δε ζευγαρώνουμε πρώτα απ' όλα τα δικά μας ζώα. Είμαστε πολλοί οι εθελοντές, αλλά φοβάμαι ότι είναι περισσότεροι οι ασυνείδητοι. Όσο ζούμε ελπίζουμε όμως..υ.γ. ενημερωθείτε για τους νόμους και τη διαδικασία των καταγγελιών και μη διστάζετε. Τα ζώα έχουν δικαιώματα, αλλά όχι και τα μέσα να τα υπερασπιστούν.
Πολυ σωστα ολα αυτα, μια ενσταση εχω μονο. Η στειρωση δεν ειναι ακριβως φιλευσπλαχνη πραξη αλλα ανηθικη παρεμβαση κατα τη γνωμη μου στη φυση του ζωου και γινεται κυριως γιατι βολευει τον ιδιοκτητη του. Τα ζωα εχουν κι αυτα δικαιωμα στην ελευθερια και την αυτοδιαθεση και τα δικαιωματα αυτα περιοριζονται σημαντικα οταν δεν τους επιτρεπεται να κυκλοφορησουν στο δρομο χωρις λουρι η οταν τους απαγορευουμε να αναπαραχθουν. Τα δικαιωματα αυτα περιοριζονται επισης οταν τα κλεινουμε σε ενα διαμερισμα στην πολη και τα βγαζουμε απο κει 2 φορες τη μερα.
Συγγνώμη από τους πιο πολλούς για αυτό που θα πω αλλά μήπως έχουμε ξεφύγει; Υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν δεθεί συναισθηματικά με κάποιο κατοικίδιο και το καταλαβαίνω αυτό, όμως απόψεις του τύπου να βάλουν τον ιδιοκτήτη να μείνει σε ένα βαρέλι ή να τον αφήσουν στο κρύο ή να βρει τον ίδιο φρικτό θάνατο με το ζώο πραγματικά με προβληματίζουν. Αν τα λέει κάποιος αυτά, μπορεί να αγαπά τα κατοικίδια αλλά δεν αγαπά τους ανθρώπους.Τα ζώα κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο αιώνες τώρα ως φαγητό και για να τον βοηθούν σε εργασίες. Για αυτό το λόγο τα υπολόγιζαν και τα φρόντιζαν μάλιστα. Σίγουρα δείχνει προβληματικό άνθρωπο ο βασανισμός ζώων προς διασκέδαση του και μεγάλη ασέβεια και ανοησία η αδιαφορία για την ζωή του ζώου.Όμως μήπως το να φέρνουμε τα κατοικίδια ζώα στο ανθρώπινο επίπεδο είναι ασυνειδησία και οφείλεται εν μέρη στην απομάκρυνση του μέσου ανθρώπου από την φύση και ίσως και στον ψυχολογικό προστατευτισμό του ανθρώπου στη σύγχρονη ζωή ειδικα της πολης.Είναι υποκριτικό καθημερινά να τρώμε χιλιάδες τόνους κρεάτων από ζώα που έζησαν σε φρικτές συνθήκες, να χρησιμοποιούμε το δέρμα τους κ.α.Τι διαφορά έχει ένας λαγός ως κατοικίδιο και τι ως φαγητό;Το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι ότι άλλαξε η οπτική του ανθρώπου απέναντι στα ζώα καθώς έρχεται σε επαφή μόνο με κατοικίδια καθώς και το σύγχρονο περιβάλλον ίσως στειρωμένο που ζει π.χ. ιντερνέτ.
Απόψεις του τύπου να βάλουν τον ιδιοκτήτη να μείνει σε ένα βαρέλι κλπ είναι πράγματι προβληματικές, διότι ηχοὐν εκδἰκηση και η εκδίκηση δεν ήταν, ούτε ποτε θα γίνει, καλό πράγμα. Είναι τελικά τὀσο δύσκολο να μπορέσει ο άνθρωπος να διοχετεύσει μέσα από τη ζωή του καλοσύνη κ.crt.. Καλοσύνη. Δηλαδή να μην αντέχει η ψυχή του να εκδικηθεί, να τιμωρήσει, να βασανίζει, να εγκαταλείπει, να εθελοτυφλεί, να ταλαιπωρεί, να μη σέβεται, να διαχωρίζει τον εαυτό του από τον διπλανό του, τους ανθρώπους από άλλους ανθρώπους και στη συνεχεια από τα ζώα, από τα δέντρα, από τον αερα, το νερό και ακόμα ότι άλλο φοβάται να νοιώσει, μπας και φορτωθεί κι άλλες ευθύνες.. Κουράστηκα να είμαι ευθυνόφοβος κ.crt, και κουράστηκα να τρώω συσκευασμένο κρέας αδιαφορώντας για τους τρόπους παραγωγής του. Και λοιπά και λοιπά. Δεν καταφέρνω όμως να επιβληθώ στον εαυτό μου ακόμα, και αδαώς νομίζω πως χαιδεύοντας το δικό μου σκύλο, κάτι καλό κάνω κι εγώ, το κατα δύναμιν ελάχιστο. Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να του κόψω κι αυτά τα χάδια, μην είναι μάταια λέω, ή πιστεύετε πως είμαι σε καλό δρόμο ?
Έλεος με την καραμέλα της υποκρισίας! Kλασσική ατάκα αυτών που δεν δίνουν δεκάρα για τα ζώα: "είναι υποκριτικό να τρώμε ζώα και από την άλλη να τα υπερασπιζόμαστε".Η άλλη ατάκα είναι "με τόσα παιδάκια πεινασμένα εσείς ασχολείστε με τα ζώα?"
Ο έλληνας χαμπάρει δεν παίρνει. Μόνο με πολύ βαριά πρόστιμα και παραδειγματικές τιμωρίες. Πόσα σκυλιά θυμάμαι από μικρή ακόμα στο χωριό, που από την κακομεταχείριση φοβόντουσαν και τον ίσκιο τους, και όταν το σχολιάσαμε γελάγαν με μας τους "Αθηναίους". Εδώ κολλάει το γνωστό "καταλαβαίνεις τι άνθρωπος είναι ο καθένας από το πως συμπεριφέρεται στα ζώα".
Διαφωνώ κάθετα με το άρθρο και με την ακραία μονόπλευρη οπτική που εκφράζει. Έχω ιδία άποψη για το θέμα, καθώς ζω στην Κρήτη και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι, παρότι υπάρχουν και περιπτώσεις ζώων που υποφέρουν φρικτά, σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν την πλειοηφία, ούτε καν το σύνολο όπως γράφεται στο άρθρο. Τα περισσότερα εξ αυτών σιτίζονται κανονικά, και φροντίζονται από τους κατόχους τους. Σίγουρα υπάχρου πολύ σοβαρότερα θέματα και ζητήματα που αφορούν τπν κρητικό πληθυσμό, και όχι αυτό.
Γι' αυτό δεν πρόκειται ν' αλλάξει ποτέ η κατάσταση..Γιατί "υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα και ζητήματα που αφορούν τον κρητικό πληθυσμό". Εσείς πρώτοι πρέπει να τα καταδικάζετε αυτά τα φαινόμενα και να τα κυνηγάτε. Και όχι να τα υποθάλπτετε και να ισχυρίζεστε ότι είναι και ήσσονος σημασίας. Κι εμείς έχουμε καταγωγή από την κρήτη, αλλά αυτές οι εικόνες μας κάνουν να το κρύβουμε..
Κι εγώ ζω στην Κρήτη, τα τελευταία 3 χρόνια και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο. Όλη μου η γειτονιά αποτελείται από τέτοια, αλυσοδεμένα σκυλιά. Στο ίδιο σημείο τρώνε, κάνουν την ανάγκη τους και "ζουν". Γαβγίζουν μήπως τα ακούσει κανείς και τα σώσει!Όταν ρώτησα κάποιους ντόπιους αν πιστεύουν ότι πρέπει να κάνω καταγγελία, μου απάντησαν ότι άδικα θα μπω στον κόπο γιατί εδώ στην Κρήτη όλοι έτσι κάνουν και δεν τους λέει κανείς τίποτα! Άσε που είναι και επικίνδυνο γιατί μπορεί να σου βγάλουν και κανένα όπλο που όλοι έχουν στο σπίτι τους... Είναι πολύ κρίμα ένα τόσο όμορφο νησί, να έχει τέτοιους "ανθρώπους"...Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει κάτι και να αντιμετωπιστεί αυτή η αρρωστημένη κατάσταση...
Μπράβο για το θάρρος σας να μη αποσιωπείτε τέτοια γεγονότα αλλα διαφωνω με την τακτικη "δε κανω καταγγελια γιατι ποιος θα με ακουσει...".Και ενα σκυλακι να αφεθει ελευθερο, ειναι κατι. Μπορειτε να απευθυνθείτε στην τοπικη φιλοζωική οργάνωση ή σε κάποια αλλη οργανωση για τα δικαιωματα των ζωων. Ολοι ειμαστε συνενοχοι αν δε κανουμε κατι
Άσχετα αν διαφωνείς κάθετα με το άρθρο και με την ακραία μονόπλευρη οπτική που εκφράζει, η Κρήτη κατέχει τα πρωτεία στην κακοποίηση ζώων. Μπες σε μια ιστοσελίδα οποιουδήποτε φιλοζωικού σωματείου και θα το διαπιστώσεις.
Το οτι τα ταιζουν και τα ποτιζουν δεν σημαινει οτι ειναι καλη ζωη για αυτα τα γλυκα πλασματα....αν σε δεσουμε σε ενα βαρελι και σε ποτιζουμε και σε ταιζουμε αλλα εισαι συνεχεια δεμενος σε ενα μετρο αλυσιδα μεσα στη βροχη στο χιονι και στον καυσωνα και δεν εχεις καμμια επαφη με κανεναν θα πεις πως σε φροντιζουμε και περνας καλα???....ελεος....
Ετσι και εμεις το σκυλακι (ράτσα κοκόνι) που πηραμε το ειχαν δωσει πρωτα σε κατι συγγενεις και το ειχαν μεσα σε ενα βαρελι και αυτο σκαρφαλωσε και το εσκασε και γυρισε σπιτι και απο εκεινη την στιγμη εψαξαν ενα καλο σπιτι να του βρουν και το πηραμε εμες..
Ειναι κτηνωδια αυτη η πρακτικη, μπραβο για το αρθρο σας. Εγω ο ιδιος εχω ελευθερωσει πολλα τετοια σκυλια και εχω απευθυνθει στο πλησιεστερο αστυνομικο τμημα για να βρω ποιος το εχει κανει.Μια ενσταση εχω μονο στο κειμενο σας. Αυτο που αφορα την κυβερνηση. Τι να πρωτοκανει μια οποιαδηποτε κυβερνηση, οταν οι πολιτες αυτης της χωρας ειναι παντελως απολιτιστοι; Θα πρεπει να εχει καθε νεοελληνας εναν χωροφυλακα διπλα του, αλλιως δεν γινεται.