Ρεπουμπλικάνος βουλευτής λέει πως οι αμβλώσεις φταίνε για τα μακελειά

Ρεπουμπλικάνος βουλευτής λέει πως οι αμβλώσεις φταίνε για τα μακελειά Facebook Twitter
Ο βραβευμένος Αυστριακός φωτογράφος, Julian Rad, λάτρης της άγριας ζωής, έκανε σειρά πορτρέτων χάμστερ στο φυσικό περιβάλλον τους.
0

ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν σήμερα «περίπου το 20%» του ουκρανικού εδάφους (603.000 τετραγωνικά χλμ), ή περίπου 125.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δήλωσε την Πέμπτη ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ομιλία του στο κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου.

Συγκριτικά, οι ρωσικές δυνάμεις έλεγχαν ήδη «περισσότερα από 43.000 τετρ. χλμ» πριν από την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, πρόσθεσε.

Η έκταση της Ελλάδας είναι 132.000 τετρ. χλμ, δηλαδή οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν έκταση περίπου ίση με τη χώρα μας. Αν προστεθεί και μια «Αλβανία» (περίπου 29.000 τετρ. χλμ) τον επόμενο 1-1,5 μήνα, σενάριο που μόνο απίθανο δεν είναι, το ερώτημα είναι πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να ανακτηθούν αυτά τα εδάφη.

Σε πρόσφατο άρθρο του Spiegel («The West Tries to Figure Out What Peace Might Look Like», 30.05.2022) σημειώνεται: «Αλλά σε αντίθεση με τις αρχές Απριλίου, οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών συμφωνούν τώρα ότι μια γρήγορη ουκρανική νίκη είναι εξαιρετικά απίθανη. Ο Πούτιν, λένε, ακολουθεί τώρα μια στρατηγική που είναι πολύ πιο έξυπνη από την κακοσχεδιασμένη προέλαση στο Κίεβο που παρατηρήθηκε τις πρώτες ημέρες του πολέμου». Επισημαίνει, επίσης, ότι η γερμανική κυβέρνηση υιοθετεί αυτή τη ζοφερή εκτίμηση, διότι μια συντριπτική νίκη προϋποθέτει πλεονέκτημα 3:1 της μιας πλευράς, το οποίο ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Ουκρανοί διαθέτουν.  

Η επιβεβαίωση δεν άργησε. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στην Ουάσιγκτον χθες Πέμπτη, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι μακροπρόθεσμα. Διότι αυτό που βλέπουμε είναι ότι αυτός ο πόλεμος έχει πλέον μετατραπεί σε πόλεμο φθοράς». Πόλεμος φθοράς, δηλαδή τέλμα, αίμα, καταστροφές και δυστυχία.

• • •

Ο ΟΡΜΠΑΝ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΛΛΟ
Από τη λίστα κυρώσεων της ΕΕ αφαιρέθηκε o προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, μετά από τις πιέσεις της Ουγγαρίας.

Ο Βίκτορ Όρμπαν είχε πει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στις 6 Μαΐου ότι οι κυρώσεις κατά του Πατριάρχη Κύριλλου «θα επηρεάσουν τη θρησκευτική ελευθερία των κοινοτήτων στην Ουγγαρία, η οποία είναι ιερή», και ότι «έλαβε επιστολή από την ουγγρική ορθόδοξη κοινότητα που του ζητούσε να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιταχθεί» — κοινότητα που αντιπροσωπεύει μόνο το 0,1% του ουγγρικού πληθυσμού, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011. 

Τα κίνητρα του καλβινιστή Όρμπαν μάλλον είναι βαθύτερα. Η υπεράσπιση της χριστιανικής ταυτότητας στην Ευρώπη, μετά την προσφυγική κρίση του 2015, αποτελεί κεντρικό στοιχείο της ιδεολογικο-πολιτικής του πλατφόρμας. Επιπλέον, ταυτίζεται με τη ρωσική εκκλησία στην εμμονική του εναντίωση στην κοινότητα ΛΟΑΤ+.

Πηγή: Le Monde

Πατριάρχης Κύριλλος Facebook Twitter
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αφαίρεσε τον προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχη Κύριλλο, από τη λίστα κυρώσεων μετά από τις πιέσεις της Ουγγαρίας.

• • •

ΟΙ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΕΛΕΙΑ
Στα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα των Ρεπουμπλικάνων προστέθηκε και ένα νέο.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής του Μιζούρι, Μπίλι Λονγκ, δήλωσε την Τετάρτη σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι οι μαζικοί πυροβολισμοί οφείλονται στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του 1973 που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή το μακελειό σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Ουβάλντε που στοίχισε τη ζωή σε 19 παιδιά και δύο δασκάλες.

Θερμός υπερασπιστής της οπλοφορίας, ο Λονγκ, είπε ότι οι δολοφονίες πολλαπλασιάστηκαν «όταν αποφασίσαμε ότι ήταν εντάξει να δολοφονούμε παιδιά στη μήτρα της μητέρας τους... η ζωή δεν έχει καμία αξία για πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους».

Οι αριθμοί δεν έχουν την παραμικρή αξία για τους φανατικούς· μόνο η ιδεολογική στενοκεφαλιά μετράει. Το 1970, τρία χρόνια πριν τον νόμο για τις αμβλώσεις υπήρξαν 499 δολοφονίες στο Μιζούρι, δύο χρόνια μετά 505, και το 2019 568.

Πηγή: Rolling Stone, Salon

Ρεπουμπλικάνος βουλευτής λέει πως οι αμβλώσεις φταίνε για τα μακελειά Facebook Twitter
Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής του Μιζούρι, Μπίλι Λονγκ.

• • •

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΠΛΟ
Βασισμένο στη διδακτορική του διατριβή που εκπόνησε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Μαρκ Μαζάουερ, το βιβλίο του Νίκολας Μόλντερ («The Economic Weapon: The Rise of Sanctions as a Tool of Modern War», Yale University Press, 2022) είναι το πρώτο, εξ όσων γνωρίζω, με αντικείμενο την ιστορία των οικονομικών κυρώσεων. Ειδικότερα, εστιάζεται στις τρεις δεκαετίες μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, στις οποίες οι κυρώσεις από πολεμικό μέσο (ναυτικοί αποκλεισμοί) μεταμορφώθηκαν σε ειρηνικό θεσμό με την ενσωμάτωσή τους στο Άρθρο 16 της Σύμβασης της Κοινωνίας των Εθνών. Σκοπεύω να γράψω γι΄αυτό το επίκαιρο βιβλίο, αλλά προς το παρόν στέκομαι σε δύο σημεία του.

Θεσμοθετώντας τις κυρώσεις, οι ιδρυτές της Κοινωνίας των Εθνών πίστευαν ότι την είχαν εξοπλίσει με ένα νέο και ισχυρό καταναγκαστικό μέσο για τον σύγχρονο κόσμο, με το οποίο θα έλεγχαν τους ταραξίες της ειρήνης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Γούντροου Ουίλσον, περιέγραψε τις οικονομικές κυρώσεις το 1919 ως «κάτι πιο τρομερό από τον πόλεμο»: η απειλή ήταν «μια απόλυτη απομόνωση... που φέρνει ένα έθνος στα συγκαλά του, όπως η ασφυξία αφαιρεί από το άτομο κάθε τάση για μάχη... Εφαρμόστε αυτό το οικονομικό, ειρηνικό, σιωπηλό, θανατηφόρο φάρμακο και δεν θα υπάρχει ανάγκη για βία. Είναι ένα τρομερό φάρμακο. Δεν κοστίζει ούτε μια ζωή έξω από το έθνος που μποϊκοτάρεται, αλλά ασκεί μια πίεση σε αυτό το έθνος, στην οποία, κατά την κρίση μου, κανένα σύγχρονο έθνος δεν θα μπορούσε να αντισταθεί» (σ.1-2).

Απεναντίας, ο Κέυνς ήταν επιφυλακτικός απέναντι στα αρνητικά μέτρα απαγόρευσης. «Όσο περισσότερο εμβαθύνουμε στα πράγματα, τόσο περισσότερο θα τείνουμε να στηριχθούμε στη θετική βοήθεια προς το θιγόμενο μέρος σε σύγκριση με τα αντίποινα κατά του επιτιθέμενου», έγραψε σε επιστολή το 1924, επειδή «τα θετικά μέτρα θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακά, όταν έρθει η ώρα, από τις αρνητικές πράξεις που θα διατρέχουν πάντα τον κίνδυνο (1) να μην είναι αποτελεσματικές και (2) να μην διακρίνονται εύκολα από τις πολεμικές πράξεις» (σ. 159). Ο Κέυνς πίστευε ακράδαντα ότι το οικονομικό όπλο θα έπρεπε να εστιάζει στην παροχή και όχι στη στέρηση.

Κάποιοι υποστήριξαν τις ιδέες του Κέυνς, αλλά ηττήθηκαν. Σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, οι κυρώσεις έπαιξαν μεν σταθεροποιητικό ρόλο τη δεκαετία του ΄20, αλλά την επόμενη οι επιπτώσεις τους ήταν αποσταθεροποιητικές. 

Γενικότερα και παρά τις καλές τους προθέσεις ως μέσο διασφάλισης της ειρήνης, οι κυρώσεις είτε αποτύγχαναν — στον 20ο αιώνα μόνο μία στις τρεις κυρώσεις υπήρξε «τουλάχιστον εν μέρει επιτυχής» (σ. 295)· είτε προκαλούσαν ακούσιες αρνητικές επιπτώσεις, όπως πόλεμο ή ανθρωπιστικές κρίσεις.

Γούντροου Ουίλσον Facebook Twitter
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Γούντροου Ουίλσον, που έπαιξε βασικό ρόλο στη συγκρότηση της Κοινωνίας των Εθνών, περιέγραψε τις οικονομικές κυρώσεις το 1919 ως «κάτι πιο τρομερό από τον πόλεμο».

• • •

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ
Τον τάφο του Ραμσή ΣΤ' στην αιγυπτιακή Κοιλάδα των Βασιλέων επισκέπτονταν ήδη από την αρχαιότητα τουρίστες, οι οποίοι χάραζαν τα ονόματά τους και αντάλλασσαν σχόλια, αποκάλυψε έρευνα του καθηγητή Adam Łukaszewicz από το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας.

«Επισκέφθηκα και δεν μου άρεσε τίποτα εκτός από τη σαρκοφάγο», «Θαύμασα», «Δεν μπορώ να διαβάσω τα ιερογλυφικά», είναι μερικά από τα γκράφιτι τουριστών που επισκέφθηκαν την Κοιλάδα των Βασιλέων πριν από περίπου δύο χιλιάδες χρόνια. 

Οι επιγραφές, που προέρχονται κυρίως από την ελληνορωμαϊκή περίοδο, είναι γραμμένες κατά κανόνα στα ελληνικά και σπανιότερα στα λατινικά. 

Μεταξύ των πιο διάσημων ξένων που άφησαν την υπογραφή τους στον τάφο ήταν ο Αρμένιος πρίγκιπας Χοσρόης (4ος αιώνας), και ο Άραβας κατακτητής της Αιγύπτου Ουμάρ Α΄ (7ος αιώνας).

Αφθονούν επίσης οι διάλογοι μεταξύ των τουριστών. Σε ένα σημείο κάποιος επισκέπτης θαυμάζει τον τάφο και διαβάζει τα ιερογλυφικά. Ένας άλλος επισκέπτης γράφει από κάτω «Δεν μπορώ να διαβάσω αυτή τη γραφή», και παρακάτω ένας τρίτος γράφει «Γιατί σε νοιάζει που δεν μπορείς να διαβάσεις τα ιερογλυφικά, δεν καταλαβαίνω το ενδιαφέρον σου».

Πηγή: Science in Poland

τάφος του Ραμσή ΣΤ΄ Facebook Twitter
Τουρίστες επισκέπτονταν ήδη από την αρχαιότητα τον τάφο του Ραμσή ΣΤ΄ στην αιγυπτιακή Κοιλάδα των Βασιλέων, στον οποίο χάραζαν γκράφιτι.

• • •

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Hubble Facebook Twitter
Ανφάς φωτογραφία από το Hubble τού μεγαλειώδους γαλαξία NGC 1015, ο οποίος βρίσκεται στον αστερισμό του Κήτους (η Φάλαινα) σε απόσταση 118 εκατ. έτη φωτός από τη Γη. (Φωτό: ESA/NASA)
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aπροθυμία για εμπάργκο στο φυσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Aπροθυμία για εμπάργκο στο φυσικό αέριο

Σήμερα: Κρίση νερού στη Χιλή • • • επείγει ο τερματισμός του πολέμου • • • πάρτι των μετόχων • • • τρομοκρατικές δύο ισραηλινές ακροδεξιές οργανώσεις; • • • απροθυμία για εμπάργκο στο φυσικό αέριο • • • το παράδοξο του πότη • • • τα ψάρια μονομάχοι του Άντι Χαλίλ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ