Aπροθυμία για εμπάργκο στο φυσικό αέριο

Laguna de Aculeo Facebook Twitter
Προσφιλής εκδρομικός προορισμός επί μακρόν σχετικά κοντά στην πρωτεύουσα Σαντιάγκο της Χιλής, η λίμνη Laguna de Aculeo έχει στερέψει εντελώς κυρίως λόγω της εντατικής χρήσης νερού από τον άνθρωπο.
0

ΕΠΕΙΓΕΙ Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Η μαξιμαλιστική στρατηγική της αποδυνάμωσης της Ρωσίας, της στρατηγικής της ήττας και της ώθησης σε παραίτηση του Πούτιν — η λεγόμενη στρατηγική «Win and Weaken» — έχει οριστικά ταφεί μετά το χθεσινό βαρυσήμαντο άρθρο του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στους New York Times. Τούτου δοθέντος, το ερώτημα που πλανάται πλέον είναι τι μέλλει γενέσθαι με τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στην ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής υπήρξε εξαιρετικά σαφής και συγκροτημένος όσον αφορά την αντιμετώπιση του πολέμου.

Όπως αναμενόταν, καταδίκασε απερίφραστα τη ρωσική εισβολή («Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι πράξη παράνομη, απαράδεκτη και καταδικαστέα») και εξίσου ξεκάθαρα δήλωσε ότι είναι «ηθικά και ανθρωπιστικά επιβεβλημένη η συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό».

Το κρίσιμο σημείο, ωστόσο, της τοποθέτησης τού Κ. Καραμανλή ήταν ότι η παράταση του πολέμου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, και συνεπώς «επείγει ο τερματισμός του».

Αναγνωρίζοντας ότι «οι ΗΠΑ από την πλευρά τους πράγματι είχαν αποφασιστική συμβολή και στην ενιαία στάση της Δύσης στην κρίση αυτή και στην ουσιαστική στήριξη της Ουκρανίας», επισήμανε ότι «δεν είναι όμως ξεκάθαρο εάν έχουν εξίσου ισχυρά κίνητρα για την ταχεία περάτωση του πολέμου, αφού εκ των πραγμάτων δεν υφίστανται τις οδυνηρές του συνέπειες. Σε κάθε περίπτωση επ’ ουδενί στον ίδιο βαθμό».

Συνεπώς, «είναι η Ευρώπη που πρέπει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάπαυση του πυρός, την λήξη του πολέμου και την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ενώ οι Αμερικανοί κάνουν λόγο πλέον για πολύμηνη σύγκρουση, μένει να δούμε αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα πιέσουν για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πάντως, φαίνεται ότι κάτι κινείται. Ο Τόμας Φρίντμαν γράφει στους New York Times πως ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήδη ενθαρρύνουν τον Τζο Μπάιντεν να επικοινωνήσει με τον Πούτιν προκειμένου να βρεθούν όροι κατάπαυσης του πυρός.

• • •

ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
Το πετρέλαιο εξακολουθεί να πληρώνει, όπως το αποδεικνύει η Rosneft. Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει εμπάργκο στο 90% του αργού πετρελαίου που αγοράζεται από τη Ρωσία, η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία είναι πολύ γενναιόδωρη προς τους μετόχους της — κυρίως προς μεγαλύτερο από αυτούς, το κράτος, που μπορεί να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου, η Rosneft αποφάσισε να καταβάλει ένα ιστορικό μέρισμα για το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό σε 6,5 δισ. ευρώ για ολόκληρο το έτος, περισσότερο από το μισό των κερδών ύψους 10,3 δισ. ευρώ.

Αναντίρρητα, στο άμεσο μέλλον, η εταιρεία επωφελείται από την άνοδο των τιμών, οι οποίες έφτασαν τα 123 δολάρια ανά βαρέλι την Τρίτη 31 Μαΐου στο Λονδίνο, και τώρα κινούνται γύρω στα 115 δολάρια. Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, με 100 δολάρια το βαρέλι, τα έσοδα θα ανέλθουν στα 306 δισεκατομμύρια, ή το 18% του ρωσικού ΑΕΠ.

Ωστόσο, το εμπάργκο, που αποφασίστηκε από τις χώρες της Δύσης θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις πωλήσεις, αν η Ρωσία δεν βρει γρήγορα νέες αγορές και οι κυρώσεις εφαρμοστούν αυστηρά. Χθες υπήρξαν καταγγελίες ότι ρωσικό πετρέλαιο έφθασε στις ΗΠΑ μέσω πιθανόν των ινδικών διυλιστηρίων. 

Πηγή; Le Monde, The Guardian

Rosneft Facebook Twitter
Ένα πετρελαϊκό σύμπλεγμα της Rosneft στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας.

• • •

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ;
Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει δύο ακροδεξιές ομάδες που υποκινούν το μίσος κατά των Αράβων στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντζ, μία ημέρα μετά την παρέλαση στην Ιερουσαλήμ που αμαυρώθηκε από βίαιη συμπεριφορά κατά της μειονότητας. 

Την περασμένη Κυριακή, χιλιάδες Ισραηλινοί συμμετείχαν στην «πορεία των σημαιών» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Ημέρα της Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο των ισραηλινών εορτασμών για την κατάληψη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ στον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, η οποία θεωρήθηκε προκλητική από τους Παλαιστίνιους που φιλοδοξούν να κάνουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα ενός μελλοντικού κράτους, μέλη των ακροδεξιών ομάδων La Familia και Lehava φώναζαν «Θάνατος στους Άραβες».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Ναφτάλι Μπένετ, κατήγγειλε αμέσως τα συνθήματα αυτά, ο δε υπουργός Εξωτερικών, Γιαΐρ Λαπίντ, χαρακτήρισε τις δύο ακροδεξιές ομάδες επαίσχυντες και ανάξιες να κρατούν την ισραηλινή σημαία.

Η La Familia είναι μια ομάδα οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεϊτάρ της Ιερουσαλήμ, γνωστή για τη βία και την αντιαραβική ρητορική της, ενώ η Lehava είναι μια οργάνωση κατά του φυλετικής μείξης εμπνευσμένη από τις διδασκαλίες του Meir Kanaha, οπαδοί του οποίου είχαν δολοφονήσει 29 Παλαιστίνιους στη Χεβρώνα, το 1994.

Πηγή: Radio Canada

ISRAEL Facebook Twitter
Την περασμένη Κυριακή, χιλιάδες Ισραηλινοί συμμετείχαν στην «πορεία των σημαιών» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Ημέρα της Ιερουσαλήμ.

• • •

ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ 
Μετά την ιστορική απόφαση για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζονται απρόθυμες να εξετάσουν το ενδεχόμενο κυρώσεων για το ρωσικό φυσικό αέριο.

Το έκτο πακέτο κυρώσεων είναι «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, και νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα τώρα», δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Ντε Κρου.

Παρομοίως, ο Εμ. Μακρόν είπε την Τρίτη τίποτα δεν πρόκειται συμβεί όσον αφορά πρόσθετες κυρώσεις στις ερχόμενες εβδομάδες.

Η πιο χαρακτηριστική τοποθέτηση ήταν της πρωθυπουργού της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, γνωστής για την ανυποχώρητη στάση της σε παραχωρήσεις προς τη Μόσχα: «Θα πρέπει να μιλήσουμε για ένα έβδομο πακέτο κυρώσεων, διότι η κατάσταση στην Ουκρανία δεν βελτιώνεται. Αλλά το φυσικό αέριο είναι, φυσικά, πολύ πιο δύσκολο από το πετρέλαιο... το φυσικό αέριο πρέπει να είναι μέρος του έβδομου πακέτου, αλλά είμαι επίσης ρεαλίστρια, δεν νομίζω ότι θα είναι εκεί».

Πηγή: Le Monde

• • •

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟΥ ΠΟΤΗ
«Σε κάθε μπαρ, υπάρχει ένα άτομο το οποίο αν πίνει, όλοι στο μπαρ πίνουν».

Το παράδοξο του πότη εξηγείται ως εξής: (α) Αν όλοι στο μπαρ πίνουν, τότε μπορούμε να πούμε ότι αν ο Α πίνει τότε όλοι πίνουν. (β) Αν ένα τουλάχιστον άτομο Α δεν πίνει, τότε αν ο Α πίνει όλοι στο μπαρ θα πίνουν.

• • •

ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΧΑΛΙΛ
Tο Betta Splenders ή ψάρι μονομάχος είναι είδος πανέμορφου ψαριού του γλυκού νερού. Παρά το όνομά του, είναι ήρεμο και δεν ενοχλεί άλλα ψάρια. Ωστόσο, οι αρσενικοί μονομάχοι επιτίθενται σε άλλους αρσενικούς και αγωνίζονται μέχρι τελικής πτώσεως.

Ο Ινδονήσιος φωτογράφος, Άντι Χαλίλ, ξεκίνησε το 2015 το καλλιτεχνικό έργο με τίτλο «Betta Fish», στο οποίο απαθανατίζει αυτά τα πολύχρωμα, με πολλά διαφορετικά μοτίβα ψάρια. Ο Χαλίλ λέει ότι σε αντίθεση με άλλα θαλάσσια είδη, αυτό το είδος μπορεί να προσεγγιστεί εύκολα.

Πηγή: Creapills

Ψάρι μονομάχος Facebook Twitter
Ψάρι μονομάχος. Φωτ.: Άντι Χαλίλ
Ψάρι μονομάχος Facebook Twitter
Ψάρι μονομάχος. Φωτ.: Άντι Χαλίλ
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ