Περιμένοντας τους συνταγματολόγους να μας διαφωτίσουν

συρία αγώνας Facebook Twitter
Μια δεκαετία μετά το 2011 όταν ανέστειλε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, η Συρία φιλοξένησε στις 29 Νοεμβρίου τον πρώτο διεθνή αγώνα στο έδαφός της. Ο αγώνας με το Καζακστάν, τον οποίο έχασε η Συρία 81-71, ήταν για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ 2023.
0

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ, ΩΣ ΕΙΘΙΣΤΑΙ

Σε νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στις 6 Δεκεμβρίου στην Αυστρία προβλέπεται ότι όποιος αρνηθεί 2 φορές να εμβολιαστεί, το πρόστιμο θα είναι 3.600 ευρώ. 

Αν η παραβίαση της υποχρεωτικότητας θέτει σε «σοβαρό κίνδυνο» άλλο πρόσωπο ή αν συνεχίζει να αγνοεί τις κλήσεις για εμβολιασμό, το πρόστιμο θα είναι 7.200 ευρώ.

Πέραν του ύψους των προστίμων, η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι η υποχρεωτικότητά αφορά το σύνολο του πληθυσμού.

Περιμένουμε από τους συνταγματολόγους να μας διαφωτίσουν αν αμφότερες οι αποφάσεις είναι συνταγματικές ή ποια εκ των δύο. Πάντως, από τις πρώτες δηλώσεις ορισμένων εξ αυτών φαίνεται ότι δύσκολα θα συμφωνήσουν μεταξύ τους. Ως είθισται.

• • •

ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΟΜΙΚΡΟΝ

Η Νότια Αφρική εντόπισε την παραλλαγή Όμικρον στις 24 Νοεμβρίου, από όπου έγινε γνωστή παγκοσμίως. 

Χθες 30 Νοεμβρίου, οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν την Όμικρον σε δύο δείγματα από τεστ που πραγματοποιήθηκαν στις 19 και 23 Νοεμβρίου.

Στο εργαστήριο Saltro που ανέλυε τα δείγματα παρατήρησαν ότι παρουσίαζαν μιαν ανωμαλία στην ακίδα πρωτεΐνη, υποπτεύθηκαν την ύπαρξη της Όμικρον, και τα απέστειλαν στο RIVM National Institute for Public Health and the Environment για επιβεβαίωση. 

Τελικά, στις 29 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για την παραλλαγή Όμικρον. Δεν διευκρινίστηκε αν τα δύο άτομα είχαν ταξιδέψει ή όχι στη Ν. Αφρική.

Στις 26 Νοεμβρίου, σε 624 άτομα που επέστρεφαν από ταξίδι στη Ν. Αφρική βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό 61, εκ των οποίων 14 με την Όμικρον. Οι εργαστηριακές αναλύσεις εντόπισαν πολλά διαφορετικά στελέχη στην παραλλαγή, από το οποίο συμπεραίνεται ότι τα άτομα μολύνθηκαν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, σε διαφορετικά μέρη και από διαφορετικές πηγές.

Σημειώνεται, ότι το νωρίτερο γνωστό κρούσμα της Όμικρον βρέθηκε σε δείγμα της 9ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Εν πάση περιπτώσει, είναι βέβαιο ότι η παραλλαγή Όμικρον βρισκόταν ήδη στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες πριν από τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, και δεν θα είναι εύκολο να εντοπιστεί από πού ξεκίνησε.

Η Όμικρον εντοπίστηκε μέχρι τώρα σε 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και στη Βραζιλία που ανακοίνωσε δύο κρούσματα — τα πρώτα στη Λατινική Αμερική.

Εξάλλου, στο Ισραήλ τριπλοεμβολιασμένος γιατρός, που επέστρεψε από συνέδριο στο Λονδίνο, μετέδωσε την Όμικρον σε άλλον τριπλοεμβολιασμένο γιατρό. Αμφότεροι παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα, αλλά διαψεύεται ο υπουργός Υγείας, Νιτζάν Χόροβιτς, που δήλωσε ότι τα πρώτα δεδομένα δείχνουν ότι οι τριπλοεμβολιασμένοι με το εμβόλιο Pfizer προστατεύονται καλά εναντίον της παραλλαγής Όμικρον, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Πηγή: RIVM Public Health Institute, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, The Times of Israel

appointment desk Facebook Twitter
Οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν την Όμικρον σε δύο δείγματα από τεστ που πραγματοποιήθηκαν πριν η Νότια Αφρική ανακοινώσει την ύπαρξή της.

• • •

ΜΙΑ ΑΛΛΗ «ΕΠΙΔΗΜΙΑ»

Τρεις μαθητές είναι νεκροί και πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός καθηγητή, τραυματίστηκαν από τα πυρά ενός 15χρονου σε σχολείο του Μίσιγκαν. 

Πρόκειται για «επιδημία». Από την αρχή της χρονιάς έχουν σημειωθεί 138 παρόμοια περιστατικά στις ΗΠΑ με 28 νεκρούς και 80 τραυματίες.

Στη χώρα με 120 όπλα ανά 100 κατοίκους, ουδεμία έκπληξη που η NRA (National Rifle Association of America) έσπευσε αμέσως να ανακοινώσει ότι τα όπλα δεν σκοτώνουν, αλλά «ο εγκληματίας είναι το πρόβλημα»: η αμερικανική αγορά όπλων και πυρομαχικών εκτιμάται σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, η δε μέση ετήσια αύξησή της σε 5,5% το διάστημα 2016 – 2021.

Μίσιγκαν Facebook Twitter
Συγγενείς και φίλοι στην αγρυπνία για τα θύματα στο σχολείο του Μίσιγκαν.

• • •

ΖΟΡΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΕΜΟΥΡ

Ο ακροδεξιός, Ερίκ Ζεμούρ, ανακοίνωσε χθες με μαγνητοσκοπημένο βίντεο ότι θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. Τα πράγματα, όμως, δεν πάνε καθόλου καλά για τον εθνικιστή, ρατσιστή, ομοφοβικό υποψήφιο.

Η πτώση του στις δημοσκοπήσεις είναι συνεχής. Στην τελευταία τής Ifop της 28ης Νοεμβρίου, έπεσε τρεις μονάδες στο 14%, ενώ η Λεπέν με 19% έχει εξασφαλίσει προβάδισμα ασφαλείας για τον δεύτερο γύρο.

Η επίσκεψή του στη Μασσαλία ήταν καταστροφική, και αναχώρησε κακήν-κακώς.

Ο Spectator γράφει ότι, στην πρόσφατη επίσκεψη του Ζεμούρ στο Λονδίνο, ο Μπόρις Τζόνσον και το κόμμα του υπέδειξαν στους βουλευτές να μην τον συναντήσουν, και ο δήμαρχος του Λονδίνου δήλωσε ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος. Φαίνεται, πάντως, ότι εξασφάλισε κάποια χρηματοδότηση, την οποία δύσκολα βρίσκει στη Γαλλία, από πλούσιους Γάλλους που διαμένουν στην Αγγλία. 

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι η βοηθός τού παντρεμένου, πατέρα τριών παιδιών και σθεναρού υπερασπιστή των παραδοσιακών αξιών, είναι έγκυος στο παιδί του.  

Και σαν να μη έφταναν αυτά, αντιμετωπίζει και το ενδεχόμενο προστίμων, διότι στο βίντεο χρησιμοποίησε υλικό από τηλεοπτικές εκπομπές (France 2, France 3, BFM-TV, France Culture, κ.ά.) και ταινίες (Με κομμένη την ανάσα, Ζαν ντ’ Αρκ, οι Άθλιοι, κ.ά.) δίχως να ζητήσει άδεια, και έδειξε προσωπικότητες δίχως να ερωτηθούν.

Μια διαβολική ιδέα θα ήταν τα πρόστιμα από τον υπερασπιστή της «Μεγάλης Αντικατάστασης» (οι μουσουλμάνοι μετανάστες θα ξεπεράσουν τους Γάλλους στη χώρα...) να δοθούν σε ενώσεις που στηρίζουν τους μετανάστες.

Πηγή: Le Monde, The Spectator

Ερίκ Ζεμούρ Facebook Twitter
Ο ακροδεξιός, Ερίκ Ζεμούρ, ανακοίνωσε χθες με μαγνητοσκοπημένο βίντεο ότι θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

• • •

ΛΑΘΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Στον πρώτο αγώνα μεταξύ Καζακστάν και Συρίας για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ 2023, στις 26 Νοεμβρίου, στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Νουρ Σουλτάν, παίχτηκε ο εθνικός ύμνος του Ιράν αντί για τον εθνικό ύμνο της Συρίας.

Οι Σύροι παίκτες και τα μέλη της αποστολής κατάλαβαν το λάθος, αλλά δεν αντέδρασαν και χειροκρότησαν όταν τέλειωσε ο ύμνος. Κατόπιν, τραγούδησαν τον ύμνο της Συρίας δίχως μουσική.

Στα κοινωνικά μέσα κάποιοι υποστήριξαν ότι ήταν εσκεμμένη ενέργεια λόγω των δεσμών της Δαμασκού με την Τεχεράνη, ενώ άλλοι ότι επρόκειτο απλώς για λάθος.

Το 2012 στο Κουβέιτ, το Καζακστάν υπήρξε θύμα του ίδιου λάθους. Στην τελετή απονομής των μεταλλίων στο ποδόσφαιρο, παίχτηκε ο εθνικός ύμνος από την κωμωδία «Μποράτ» αντί για τον πραγματικό. 

Ο αγώνας έληξε με νίκη του Καζακστάν 84-74.   

• • •

ΤΙ ΜΗΛΟ ΔΑΓΚΩΣΕ Η ΕΥΑ;

Στη μ.G. (Google) εποχή λύνουμε τις απορίες μας ρωτώντας την Google...

Απορίες, όμως, είχαν οι άνθρωποι και στην π.G. εποχή. 

Επί παραδείγματι, το 1956, κάποιος/α υπέβαλε αίτημα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης ζητώντας να μάθει την ποικιλία του μήλου που δάγκωσε η Εύα.

eve
Αίτημα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης το 1956.
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ