Kαταδίκη ναζί ηλικίας 101 ετών

Anatoliy Vasylenko Facebook Twitter
Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο διάσημος Ουκρανός γελοιογράφος, Anatoliy Vasylenko, που σε όλη του την καριέρα πολέμησε με τα σκίτσα του τη διαφθορά στη χώρα του.
0

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΒΕΤΟ
Ανεξάρτητα από τις θριαμβολογίες της τουρκικής κυβέρνησης για εσωτερική κατανάλωση, η Τουρκία κέρδισε σημαντικές παραχωρήσεις από τη Σουηδία και τη Φιλανδία προκειμένου να συναινέσει στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ (άρση των περιορισμών για την πώληση όπλων στην Τουρκία, συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία, κοινός μηχανσιμός διαμοιρασμού πληροφοριών, στήριξη για την PESCO). 

Πάνω από όλα, όμως, η Φινλανδία και η Σουηδία αναγνωρίζουν ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) είναι «τρομοκρατική οργάνωση», και αναλαμβάνουν να «εμποδίσουν τις δραστηριότητές του», καθώς και εκείνες «και όλων των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων και των προεκτάσεων τους, καθώς και των θυγατρικών ή εμπνεομένων ομάδων ή δικτύων», αναφέροντας ειδικότερα το Κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης στη Συρία (PYD) και το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETΟ), που θεωρείται από την Άγκυρα ως ο υποκινητής του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Με τη συμφωνία,  Στοκχόλμη και Ελσίνκι αλλάζουν άρδην την πολιτική (τουλάχιστον) ανοχής τους έναντι στο PKK και το YPG/PYD.  

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, «συνεχάρη την Τουρκία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία» για την υπογραφή της συμφωνίας, προσθέτοντας ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας «θα ενισχύσει τη συλλογική ασφάλεια του ΝΑΤΟ και θα ωφελήσει ολόκληρη τη διατλαντική συμμαχία».

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξαν πρόσθετες υποσχέσεις στην Τουρκία προκειμένου να άρει το βέτο. Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ούτε η Τουρκία ζήτησε ούτε οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν το παραμικρό. Ούτως ή άλλως, πάντως, αυτά δεν είναι κοινοποιήσιμα.

Διαδήλωση οπαδών του PKK Facebook Twitter
Διαδήλωση οπαδών του PKK στo Λονδίνο τον Ιούνιο κατά της ένταξης της Φιλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Φωτ.: Getty Images/Ideal Image

• • •

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΝΑΖΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 101 ΕΤΩΝ
Ο 101χρονος Γιόζεφ Σουτζ, ένας  πρώην φύλακας στρατοπέδου συγκέντρωσης, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για «συνέργεια» σε χιλιάδες δολοφονίες. Το δικαστήριο κατηγόρησε τον πρώην υπαξιωματικό των Waffen SS ότι συμμετείχε στη δολοφονία 3.518 κρατουμένων, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο στρατόπεδο Σαξενχάουζεν, μεταξύ 1942 και 1945.

Ο Σουτζ ουδέποτε εξέφρασε την παραμικρή λύπη κατά τη διάρκεια των τριάντα περίπου ακροάσεων στο δικαστήριο, οι οποίες αναβλήθηκαν αρκετές φορές λόγω της κακής του υγείας, και αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη. Απεναντίας, ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι τα στοιχεία της κατηγορούσας αρχής «επιβεβαιώθηκαν πλήρως», και κατηγόρησε τον Σουτζ ότι όχι μόνο ακολούθησε τις εγκληματικές πρακτικές στο στρατόπεδο, αλλά έστησε και καριέρα.

Λόγω της ηλικίας του, ο Σουτζ είναι απίθανο να φυλακιστεί. Ωστόσο, αυτή η καθυστερημένη δίκη είχε έντονα συμβολικό χαρακτήρα, με την έννοια ότι επαναβεβαίωσε την πολιτική και ηθική ευθύνη των ατόμων σε ένα εγκληματικό καθεστώς.

Γιόζεφ Σουτζ Facebook Twitter
Ο υπερήλικας πρώην ναζί, Γιόζεφ Σουτζ, που συμμετείχε στη δολοφονία 3.518 κρατουμένων σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, κρύβει το πρόσωπό του στο δικαστήριο στις 28 Ιουνίου 2022.

• • •

Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της NoBrainerData (17.06.2022), ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας μπορεί να προκαλέσει δημογραφική τραγωδία.

Πριν ακόμη από τον πόλεμο, υπήρχε δημογραφική εξουθένωση της χώρας. Ο πληθυσμός της Ουκρανίας συρρικνώνεται από το 1990, όταν έφθασε στο μέγιστο των 51,6 εκατομμυρίων κατοίκων, μέχρι και το 2022, που ο ΟΗΕ εκτιμά ότι ο πληθυσμός θα είναι 43.792.000. Ωστόσο, σύμφωνα με ακριβέστερες εκτιμήσεις το πραγματικό μέγεθος του πληθυσμού της Ουκρανίας είναι σήμερα ίσο περίπου με 37,9 εκατομμύρια, ήτοι υπήρξε μείωση κατά 26% από το 1990 (η μελέτη του ΟΗΕ περιλαμβάνει τον πληθυσμό εντός των αναγνωρισμένων ορίων της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Κριμαίας και του Ντονμπάς).

Η μελέτη καταγράφει μια σειρά λόγων που οδηγούν στην πληθυσμιακή συρρίκνωση: η απώλεια ανθρώπινων ζωών, ο αντίκτυπος του πολέμου στη χωρική κατανομή του πληθυσμού λόγω της μαζικής εσωτερικής μετακίνησης, οι πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη χώρα, η περαιτέρω μείωση της γονιμότητας που προκύπτει άμεσα από τις συνέπειες του πολέμου, η γήρανση του πληθυσμού, και η απώλεια εδαφών λόγω της ρωσικής κατοχής.

Πηγή: NoBrainerData

• • •

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ για τις αμβλώσεις τετραπλασίασε τον αριθμό των γυναικών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το «χάπι της άμβλωσης» στη χώρα, όπου ήδη πάνω από τις μισές διακοπές καταγεγραμμένων ανεπιθύμων κυήσεων γίνονται με το χάπι της άμβλωσης, εξαιτίας τόσο του χαμηλότερου κόστους όσο και των αυστηρών περιορισμών που είχαν ορίσει ορισμένες πολιτείες πριν από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Εξαιρώντας γιατρούς και άλλους ειδικούς επιστήμονες, ο Γάλλος γιατρός, βιοχημικός, ενδοκρινολόγος, Ετιέν-Εμίλ Μπωλιέ, που εφεύρε το χάπι της άμβλωσης είναι παντελώς άγνωστος.

Ο Ετιέν-Εμίλ Μπωλιέ γεννήθηκε το 1926 στο Στρασβούργο, με το ονοματεπώνυμο Ετιέν Μπλουμ. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εντάχθηκε το 1942 στην αντιστασιακή οργάνωση «Πατριωτικό Μέτωπο Νεολαίας» στη Γκρενόμπλ και, κινδυνεύοντας να συλληφθεί, κατέφυγε στο Ανσύ, όπου πήρε το όνομα Εμίλ Μπωλιέ την επόμενη χρονιά. Τον Δεκέμβριο του 1944 γράφτηκε στη Σχολή Θετικών Επιστημών και στη συνέχεια στην Ιατρική Σχολή, με το όνομα Ετιέν-Εμίλ Μπωλιέ.

Με δύο διδακτορικά (Ιατρικής 1955 και Επιστημών 1963), καθηγητής στο Κολέγιο της Γαλλίας, πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών το 2003-2004, μέλος της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις Επιστήμες της Ζωής και την Υγεία, ο Μπωλιέ είναι φορτωμένος με βραβεία και διακρίσεις. 

Το 1982, ανέπτυξε το αντιπρογεστερόνη RU 486, οι ιδιότητες του οποίου έφεραν επανάσταση στη ζωή εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο. Ο Μπωλιέ παρουσίασε τα πρώτα αποτελέσματα το 1982 στην Ακαδημία Επιστημών, δείχνοντας ότι το σκεύασμα που χορηγήθηκε στις προβλεπόμενες δόσεις ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό. Το γεγονός αυτό πυροδότησε τη διαμάχη για τη διευκόλυνση της άμβλωσης, εξαιτίας τριών πλεονεκτημάτων: αποφεύγεται η χειρουργική επέμβαση, πλεονεκτεί οικονομικά διότι αποφεύγεται η νοσοκομειακή παρέμβαση, και εξασφαλίζει τη διακριτικότητα μιας απόφασης που λαμβάνεται από τη γυναίκα και μόνο.

Αντιμέτωπο με θρησκευτικές και πολιτικές αντιδράσεις στα τέλη της δεκαετίας του 1980, το εργαστήριο Roussel-Uclaf παραιτήθηκε από την άδεια κυκλοφορίας που μόλις είχε λάβει για το RU486 το 1988. Χάρη στην προσωπική παρέμβαση του τότε υπουργού Υγείας, Κλωντ Εβέν, ο οποίος δήλωσε ότι «το RU είναι ηθική ιδιοκτησία των γυναικών» και πρότεινε να ανατεθεί σε άλλο εργαστήριο, η Roussel-Uclaf αποφάσισε τελικά να αναλάβει την ευθύνη και να αξιοποιήσει το προϊόν της.

Μετά το χάπι της άμβλωσης, ο Μπωλιέ έκανε σημαντικές ανακαλύψεις σχετικά με τη γήρανση, και ανέπτυξε με την ομάδα του μια πρωτότυπη προσέγγιση για την καλύτερη κατανόηση, πρόληψη και θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ και άλλων νευροεκφυλιστικών νοσημάτων.

Πηγή: Institut Professeur Baulieu

Ετιέν-Εμίλ Μπωλιέ Facebook Twitter
Ο Γάλλος γιατρός, βιοχημικός, ενδοκρινολόγος, Ετιέν-Εμίλ Μπωλιέ, που εφεύρε το χάπι της άμβλωσης.

• • •

Ο ΠΡΟΥΣΤ ΡΕΜΒΑΖΩΝ
«Όταν πήγα στη Βενετία, μου φάνηκε απίστευτο και τόσο απλό ότι το όνειρό μου είχε γίνει η διεύθυνσή μου».

Ο Μαρσέλ Προυστ ρεμβάζει στη Βενετία το 1900, σε ηλικία 29 ετών.

Η πρωτότυπη φωτογραφία πουλήθηκε 17.500 ευρώ.

Ο Μαρσέλ Προυστ στη Βενετία το 1900 Facebook Twitter
Ο Μαρσέλ Προυστ στη Βενετία το 1900
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ