Ένα δώρο στην ανθρωπότητα

Ένα δώρο στην ανθρωπότητα Facebook Twitter
Φεύγετε να φεύγωμε / τι έρχεται ο τρελόπαπας / με την αγιαστούρα του / και με τη βρεχτούρα του. Μας άγιασε μας έβρεξε / και μας, μας εκατέκαψε!
0

ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Ονομάζεται CORBEVAX, κατασκευάζεται εύκολα, είναι πολύ χαμηλού κόστους (1-1,5 δολάριο η δόση), βασίζεται σε δοκιμασμένη τεχνολογία. Και πάνω από όλα δεν είναι πατενταρισμένο.

Δύο γιατροί ερευνητές στο Κέντρο Ανάπτυξης Εμβολίων τού Νοσοκομείου Παίδων του Τέξας και καθηγητές στην Εθνική Σχολή Τροπικής Ιατρικής, ο Πήτερ Χοτέζ και η Μαρία Ελένα Βοτάτσι, ανέπτυξαν το νέο εμβόλιο CORBEVAX, που μπορεί να αποδειχτεί μείζονος σημασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας παγκοσμίως, διότι παρέχει τη δυνατότητα σε φτωχές χώρες να το κατασκευάσουν και να εμβολιάσουν τον πληθυσμό τους.

Οι δύο ερευνητές ξεκίνησαν την έρευνα για το εμβόλιο, όταν εμφανίστηκε ο κορωνοϊός SARS πριν από μια 20ετια, τη διέκοψαν μετά την εξασθένησή του, και την ξανάπιασαν όταν εμφανίστηκε η covid-19 χάρη στη χρηματοδότηση μη κρατικών ιδρυμάτων.

Το εμβόλιο, που ανήκει στην οικογένεια των εμβολίων πρωτεΐνης, απεδείχθη 90% αποτελεσματικό στην αποτροπή λοίμωξης από το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού και 80% από τη Δέλτα, σύμφωνα με μελέτη σε 3.000 εθελοντές που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία. Οι έλεγχοι για την Όμικρον είναι σε εξέλιξη.

Τον Δεκέμβριο, οι ινδικές αρχές έδωσαν έκτακτη άδεια, αφού ολοκλήρωσε δύο κλινικές δοκιμές της φάσης 3, να χρησιμοποιηθεί στη χώρα. Μια εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάζει 100 εκατομμύρια δόσεις τον μήνα.

Αν τα πράγματα πάνε καλά, όπως φαίνεται προς το παρόν, το CORBEVAX θα είναι μεγάλο δώρο στην ανθρωπότητα.

Πηγή: Texas Children’s Hospital, Scientific American, Washington Post

Θες κάνναβη, εμβολιάσου Facebook Twitter
Οι δύο γιατροί ερευνητές στο Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας, Πήτερ Χοτέζ και Μαρία Ελένα Βοτάτσι, που ανέπτυξαν το εμβόλιο CORBEVAX. Φωτό: Texas Children’s Hospital

• • •

ΔΙΧΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΕΣΤ

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) γράφει σε ανακοίνωσή της: «Χαρακτηριστικό είναι ότι το CDC (ΗΠΑ) από 4/1/22 αναθεωρεί τις δικές του οδηγίες και τώρα συνιστά απαραίτητα αρνητικό τεστ για την επιστροφή στην εργασία των ασυμπτωματικών εργαζόμενων μετά το 5νθήμερο».

Όχι, δεν ισχύει αυτό.

Πολλοί επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένου του Άντονι Φάουτσι, πράγματι πίεζαν το CDC να προσθέσει στην οδηγία του ένα αρνητικό τεστ.

Ωστόσο, το CDC εμμένει στην αρχική του απόφαση ότι αρνητικό τεστ δεν απαιτείται για απύρετα και με βελτιωμένα συμπτώματα άτομα προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά τις πέντε πρώτες μέρες. Το μόνο που απαιτείται είναι να φορούν μάσκα υψηλής προστασίας τις επιπλέον πέντε ημέρες, όπως ήδη προέβλεπαν οι οδηγίες.

Η οδηγία του CDC βασίζεται πρωτίστως σε οικονομικά κριτήρια. Ελάχιστη υγειονομική απαίτηση θα μπορούσε να είναι το συμπέρασμα πρόσφατης προδημοσίευσης στο medRxiv  («Test to release from isolation after testing positive for SARS-CoV-2»): «ο αριθμός των μολυσματικών ημερών στην κοινότητα μπορεί να περιοριστεί σχεδόν στο μηδέν απαιτώντας τουλάχιστον αρνητικό τεστ σε δύο συνεχόμενες μέρες».

Βλέποντας τις χώρες να μειώνουν, η μία μετά την άλλη, τις υποχρεωτικές μέρες αποκλεισμού, μάλλον είναι απίθανο να μπει το παραμικρό εμπόδιο στην επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά τους.

Πηγή: NPR

• • •

Η ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΩΝ

Πέρυσι σαν σήμερα, τα κρούσματα στην Πορτογαλία ήταν 10.000, και οι ημερήσιοι θάνατοι πάνω από 300 τον Ιανουάριο.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η χώρα καμάρωνε την παγκόσμια πρωτιά της σε εμβολιασμένους. Ωστόσο, ο πρωτεργάτης αυτής της επιτυχίας, υποναύρχος Ενρίκε Γκουβέια ε Μέλο, προειδοποιούσε: «Κερδίσαμε μια μάχη. Δεν ξέρω αν κερδίσαμε τον πόλεμο εναντίον του ιού. Αυτός είναι παγκόσμιος πόλεμος».

Είχε εν μέρει δίκιο. Τα χθεσινά κρούσματα ήταν μεν 39.570, αλλά οι νοσηλείες και οι θάνατοι (14 χθες και 15 προχθές) πολύ πιο κάτω από τους περσινούς αριθμούς.

Η σπαζοκεφαλιά, όμως, για την κυβέρνηση είναι η διενέργεια των εκλογών στις 30 Ιανουαρίου. Μολονότι η υποχρεωτική απομόνωση μειώθηκε στις 7 μέρες από τις 10, κάπου 400.000 πολίτες υπολογίζεται ότι θα βρίσκονται σε απομόνωση την ημέρα των εκλογών, και το ζητούμενο είναι πώς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

• • •

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και προτίθεται να τον απελάσει σήμερα Πέμπτη.

Δεν ξέρω ποια θα ήταν η απόφαση, αν δεν είχε ξεχειλίσει η οργή εναντίον της «άδειας εξαίρεσης» που επικαλείται ο διάσημος τενίστας.

Μπορώ, όμως, με σιγουριά να πω ότι όσοι υποστηρίζουν τον Τζόκοβιτς είναι πάνω-κάτω οι ίδιοι που καταδίκαζαν τη Ναόμι Οσάκα, όταν αποφάσισε να μην παραχωρήσει συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια του Ρολάν Γκαρός, λόγω των επιπτώσεων που έχουν αυτές στην ψυχική υγεία των αθλητών.

Το πρόβλημα είναι βαθύτερο από τη ρακέτα, τα γκέιμ και τα σετ.

Θες κάνναβη, εμβολιάσου Facebook Twitter
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πρέπει να εγκαταλείψει σήμερα την Αυστραλία, διότι η βίζα του δεν έγινε δεκτή.

• • •

ΘΕΣ ΚΑΝΝΑΒΗ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥ

Το Κεμπέκ θα ανακοινώσει αυτή τη βδομάδα ότι απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ και κάνναβης σε ανεμβολίαστους.

Η απόφαση ελήφθη και μένουν να αποσαφηνιστούν μόνον ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες, λόγου χάριν, αν το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα επιδεικνύεται στην είσοδο ή στο ταμείο.

Στο Μόντρεαλ, η πώληση του αλκοόλ ελέγχεται από την Εταιρεία των Αλκοόλ του Κεμπέκ (SAQ) και της κάνναβης από την Εταιρεία της Κάνναβης του Κεμπέκ (SQC).

Το 12% των νέων ηλικίας από 18 έως 29 ετών είναι ανεμβολίαστοι, ποσοστό που ανεβαίνει στο 15% για τους τριαντάρηδες.

Πέρσι, η Ουάσινγκτον πρόσφερε ένα δωρεάν «τσιγαρλίκι» μαριχουάνας σε όποιον ηλικίας 21 ετών και άνω θα αποδείκνυε ότι είχε εμβολιαστεί τουλάχιστον άπαξ. Φέτος, το Κεμπέκ στερεί το «τσιγαρλίκι» από τους ανεμβολίαστους. Αλλαγή πολιτικής που υποδηλώνει ότι έχουμε φτάσει στον σκληρό πυρήνα τού αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Πηγή: Le Journal de Montréal

Θες κάνναβη, εμβολιάσου Facebook Twitter
Το Κεμπέκ θα ανακοινώσει ότι απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ και κάνναβης σε ανεμβολίαστους.

• • •

Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑ

 

Τον Δεκέμβριο, η UNESCO συμπεριέλαβε την αραβική καλλιγραφία στην άυλη κληρονομιά της.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Πολιτισμού, αφού χαιρέτησε την απόφαση, πρόσθεσε: «Η αραβική καλλιγραφία είναι η καλλιτεχνική πρακτική που συνίσταται στη χειρόγραφη αραβική γραφή με ρευστό τρόπο ώστε να εκφράζεται η αρμονία, η χάρη και η ομορφιά».

Ανέκαθεν σύμβολο του αραβικο-μουσουλμανικού κόσμου, η χειρόγραφη καλλιγραφία περιορίζεται συνεχώς λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας, και μειώνεται γρήγορα ο αριθμός των καλλιτεχνών. Η απόφαση της UNESCO φιλοδοξεί να διατηρήσει ζωντανή αυτή την παμπάλαια και πανέμορφη τέχνη.

Ένα δώρο στην ανθρωπότητα Facebook Twitter
Το «Δωμάτιο των θαυμάτων» του Παλέρμο, που βρέθηκε τυχαία κάτω από τέσσερα στρώματα σοβά σε ιδιωτικό διαμέρισμα, διακοσμήθηκε με αραβική καλλιγραφία στις αρχές του 19ου αιώνα.

 

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ