ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ 368 ΠΑΙΔΙΩΝ

Στην τελευταία έκθεση, που δημοσιεύτηκε χθες Δευτέρα, η Καθολική Εκκλησία της Πολωνίας αναγνωρίζει ότι 292 κληρικοί κακοποίησαν 368 αγόρια και κορίτσια από το 2018 μέχρι το 2020.

 

Η πρώτη έκθεση, που κάλυπτε την περίοδο 1990-2018, ανέφερε ότι 382 κληρικοί κακοποίησαν 625 ανήλικους.

 

Η Καθολική Εκκλησία υποστήριξε φανατικά τους νόμους κατά της άμβλωσης και τις αντι-γκέι πολιτικές του κυβερνώντος ακροδεξιού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη. 

 

Η έκθεση δημοσιεύεται σε μια περίοδο που το Βατικανό εξετάζει αναφορές κακοποίησης και (εσκεμμένης;) αδράνειας από τους επικεφαλής της πολωνικής εκκλησίας.

 

Σημειωτέον, οι Πολωνοί επίσκοποι στις αρχές του περασμένου Απριλίου εξέφρασαν τη «σοβαρή ηθική αντίρρησή» τους στη χρήση των εμβολίων AstraZeneca και Johnson&Johnson, διότι η παραγωγή τους βασίζεται, όπως ισχυρίστηκαν, «σε κύτταρα που προέρχονται από έμβρυα αμβλώσεων».

 

Πηγή: La Croix, Reuters

 

catholic poland
Κακοποίηση 368 παιδιών από κληρικούς στην Πολωνία το διάστημα 2018-2020.

 

• • •

 

ΚΑΨΙΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Τέσσερις Καθολικές εκκλησίες κάηκαν το τελευταίο δεκαήμερο στον Καναδά. 

 

Οι εμπρησμοί εύλογα αποδίδονται στη μεγάλη οργή που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των μαζικών τάφων παιδιών ιθαγενών σε σχολεία της Καθολικής Εκκλησίας, τα οποία επιδίωκαν να τα ενσωματώσουν βίαια.

 

Οι τέσσερις εκκλησίες βρίσκονται σε περιοχές που κατοικούν ιθαγενείς.

 

Church on fire
Καθολική εκκλησία στις φλόγες σε περιοχή του Καναδά που κατοικούν ιθαγενείς.

 

• • •

 

ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΠΙΚΕΡ

Όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο απόλαυσαν τα δύο χθεσινά ματς Ισπανίας-Κροατίας και Γαλλίας-Ελβετίας, με τα 14 συνολικά γκολ και τις διακυμάνσεις στο σκορ.

 

Μερικοί ήταν διπλά τυχεροί, διότι οι σπίκερ στις οθόνες τους ήταν ιδιαζόντως παθιασμένοι...

 

Όπως αυτός ο Ιταλο-ελβετός:

 

 

• • •

 

15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ

Καταδικάστηκε, από το κακουργιοδικείο Μαδρίτης στις 15 Ιουνίου 2021, σε 15 χρόνια και 5 μήνες φυλάκιση ο «κανίβαλος της Βέντας», επειδή στραγγάλισε τη μητέρα του, την τεμάχισε και διατήρησε μέλη του σώματός της στο ψυγείο με τα οποία τρέφονταν επί 15 ημέρες. 

 

Διευκρίνηση: 15 χρόνια για τον φόνο, 5 μήνες για τα γεύματα (βεβήλωση νεκρού)...

 

• • •

 

ΤΟ π ΑΠΕΘΑΝΕ, ΖΗΤΩ ΤΟ τ; 

Χθες, 28 Ιουνίου, ήταν η ημέρα του τ (ταυ).

 

Όλα ξεκίνησαν από το άρθρο του καθηγητή μαθηματικών, Robert Palais, το 2001 με τίτλο «π is wrong!». O Palais φυσικά δεν υποστήριζε ότι υπάρχει σφάλμα στον υπολογισμό του π. Υποστήριζε ότι σε σημαντικές σχέσεις των μαθηματικών και της φυσικής πολύ συχνά υπάρχει το 2π — ένα 2 προηγείται του π που μπερδεύει τα πράγματα δίχως λόγο. Όλο αυτό ξεκίνησε από το ότι το π ισούται με τον λόγο της περιφέρειας προς τη διάμετρο (δηλαδή 2 φορές την ακτίνα) του κύκλου.

 

Επιπλέον και κυρίως, υποστήριξε ότι η χρήση του π είναι αντιπαιδαγωγική για τους μαθητές που ξεκινούν να μαθαίνουν γεωμετρία και τριγωνομετρία, φορτώνοντας τους με παράλογη απομνημόνευση. 

 

Ως εκ τούτου, το λεγόμενο «κίνημα του Ταυ» προτείνει να χρησιμοποιείται ως σταθερά το τ = 2π = 6,28. 

 

Επί παραδείγματι, για το ένα τρίτο του κύκλου, λέμε ότι ισούται με δύο τρίτα π ακτίνια. Απεναντίας, το ένα τρίτο του κύκλου θα ισούται με ένα τρίτο του τ.

 

Τα πράγματα ασφαλώς αλλάζουν και βελτιώνονται. Αλλά οι αντιστάσεις είναι επίσης μεγάλες. Το κλασικό παράδειγμα είναι το πληκτρολόγιο QWERTY, το οποίο, αν και άπαντες συμφωνούν ότι τα πλήκτρα του δεν είναι τοποθετημένα σε βέλτιστη θέση, όσες απόπειρες έγιναν για άλλα πληκτρολόγια απέτυχαν παταγωδώς. Ο λόγος; Το κόστος της μάθησης. 

 

Πηγή: Scientific American, Τhe Mathematical Intelligencer

 

• • •

 

120 ΕΝΑΝΤΙΟΝ 1900 

Το λάτρευε, πίστευε πως «το ποδόσφαιρο είναι η τελευταία ιερή τελετουργία της εποχής μας», και υποστήριζε ότι οι μεν Ευρωπαίοι έπαιζαν ποδόσφαιρο σε πεζό λόγο, οι δε βραζιλιάνοι ποιητικά.

 

Ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι δεν έχανε ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο. Όταν γύριζε το «Σαλό ή 120 Μέρες στα Σόδομα» στις αρχές του 1975, πληροφορήθηκε ότι εκεί κοντά ο φίλος και μαθητής του, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, γύριζε το «1900». Οργάνωσε έναν αγώνα ανάμεσα στα δύο κινηματογραφικά συνεργεία. Με αρχηγό τον 53χρονο Παζολίνι, η ομάδα του ονόματι 120 παρατάχθηκε στο γήπεδο απέναντι στην 1900, από την οποία τελικά έχασε με 5 – 2.

 

Πρέπει να ήταν μία από τις τελευταίες φορές φορές που χάρηκε το αγαπημένο του ποδόσφαιρο. Τον δολοφόνησαν τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς. 

 

Πιέρ Πάολο Παζολίνι
Ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι με την μπάλα στα πόδια.