Τα αντιφατικά μηνύματα της κυρίας Σακελλαροπούλου

Τα αντιφατικά μηνύματα της κυρίας Σακελλαροπούλο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0


 

Η επικοινωνιακή πολιτική της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έχει σοβαρό πρόβλημα και αυτό είναι φανερό τελευταία. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει  από τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπει, καταφέρνοντας να ενοχλεί κάθε τόσο όλες τις πλευρές. Η ΠτΔ, ή το επιτελείο της, μοιάζει κάποιες φορές να ξεχνά ότι θεσμικά οφείλει να εκφράζει όλους τους Ελληνες και πηγαίνει μια από εδώ και μια από εκεί. Σαν το εκκρεμές. Ίσως προσπαθεί να ικανοποιήσει πότε τη μια πλευρά και πότε την άλλη, αλλά εκείνο που καταφέρνει είναι να έχει κάθε φορά τη μία πλευρά απέναντι. 

Τελευταίο επεισόδιο η ανακοίνωση της να αποσύρει την αιγίδα της Προεδρίας από το “Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας” μετά τη διαμαρτυρία αρκετών στα σόσιαλ μίντια, οι οποίοι θεώρησαν ότι το σποτ και η ανακοίνωση του Συνεδρίου έθιξαν τις γυναίκες που δεν έχουν παιδιά ή δεν θέλουν να κάνουν. 

 

Το συνέδριο αυτό, που απευθύνεται στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά και έχει σκοπο να τις ενημερώσει μέχρι πότε μπορούν, επικοινωνήθηκε με μια ανακοίνωση κι ένα σποτ, τα οποία είναι αλήθεια ότι δεν ήταν ούτε τόσο σύγχρονα, ούτε  τόσο επιτυχημένα. 

 

Το χαρακτηριστικο με την κ. Σακελλαροπούλου είναι ότι έχει καταφέρει η μία πλευρά να θεωρεί ότι ανήκει στην άλλη. Ίσως είναι καιρός αντί να προσπαθεί να εκφράζει πότε τους μεν και πότε τους δε, να τους εκφράζει όλους. 

 

Όμως η κ. Σακελλαροπούλου είχε δώσει τη συγκατάθεση της στο συνέδριο αυτό, οπότε δύο πράγματα μπορεί να συνέβησαν: είτε την έδωσε χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο του Συνεδρίου, είτε την έδωσε εγκρίνοντας το, αλλά μόλις είδε τις αντιδράσεις, υποχώρησε. 

 

Στην αρχή θύμωσε μαζί της ο κόσμος που διαφωνούσε με το περιεχόμενο του Συνεδρίου. Μετά την απόσυρση όμως, θύμωσε ο κόσμος που συμφωνούσε με το Συνέδριο. Το αποτέλεσμα ήταν να τους απογοητεύσει όλους. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. 

 

Στις αρχές του μήνα  είχε απογοητεύσει το πατριωτικό κοινό  όταν μιλώντας σε εκδήλωση τράπεζας για το δημογραφικό, ανέφερε ότι «είναι αναγκαίο να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Η ομαλή ένταξή τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας». Η δήλωση αυτή είχε προκαλέσει και πάλι αντιδράσεις, ενώ ερμηνεύτηκε από κάποιους, ακόμα και ως υποστήριξη σχεδίου “αντικατάστασης των Ελλήνων”. 

 

Τον προηγούμενο μήνα πάλι, είχε ικανοποιήσει το πατριωτικό κοινό όταν  φωτογραφήθηκε μπροστά στον φράχτη του Έβρου, αλλά ενόχλησε το «μη πατριωτικό», που θεώρησε ότι η φωτογράφιση αυτή προσέβαλε τα δικαιώματα των μεταναστών και δέχθηκε πάλι αρκετή κριτική 

Ο προηγούμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Προκόπης Παυλόπουλος,  ήταν μάλλον ο πρώτος πρόεδρος που δεν αντιμετωπίστηκε ως “ιερή αγελάδα” όπως αντιμετωπίζονταν μέχρι τότε οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας από τα ΜΜΕ. Ο κ. Παυλόπουλος δέχθηκε κι αυτός αρκετή κριτική κατά τη διάρκεια της θητείας του από τη μία πλευρά, αλλά είχε την στήριξη της άλλης. Το χαρακτηριστικο με την κ. Σακελλαροπούλου είναι ότι έχει καταφέρει η μία πλευρά να θεωρεί ότι ανήκει στην άλλη. Ίσως είναι καιρός αντί να προσπαθεί να εκφράζει πότε τους μεν και πότε τους δε, να τους εκφράζει όλους. 

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «Φραπές» και το πολιτικό πρόβλημα

Βασιλική Σιούτη / Ο «Φραπές» και το πολιτικό πρόβλημα

Η εμφάνιση του «Φραπέ» στη Βουλή, η αλαζονεία και η έλλειψη φόβου απέναντι σε θεσμούς που θα έπρεπε να τον ελέγχουν αναδεικνύουν την ύπαρξη ενός άτυπου συστήματος ισχύος που θεωρεί ότι μπορεί να μη λογοδοτεί πουθενά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Κανένας στην Τουρκία δεν ονειρεύεται ελληνικό έδαφος»

Οπτική Γωνία / «Κανένας στην Τουρκία δεν ονειρεύεται ελληνικό έδαφος»

Ο έγκριτος διευθυντής της «Milliyet», Οζάι Σεντίρ, αποδομεί τα στερεότυπα που συντηρούν την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μιλά για την ευθύνη των ΜΜΕ και των πολιτικών και εξηγεί γιατί πιστεύει ότι οι δύο λαοί είναι έτοιμοι για ένα νέο μοντέλο κοινών συμφερόντων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δήμος Αθηναίων: Παραδίδει το Αναπαυτήριο Πικιώνη σε ιδιώτες

Ρεπορτάζ / Δήμος Αθηναίων: Παραδίδει το Αναπαυτήριο Πικιώνη σε ιδιώτες

Σε πλειοδοτική δημοπρασία αποφάσισε να βγάλει ο δήμος Αθηναίων το Αναπαυτήριο Πικιώνη, εγκρίνοντας μέσω του δημοτικού συμβουλίου την εκμίσθωσή του σε ιδιώτη. Μάλιστα, στο έγγραφο της ημερήσιας διάταξης με το οποίο εισήχθη το θέμα προς συζήτηση το Αναπαυτήριο εμφανίζεται με τον χαρακτηρισμό «τουριστικό περίπτερο».
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Στέφανος Τσιτσιπάς: H ταχύτητα ήταν η αφορμή. Η πτώση είχε αρχίσει καιρό

Οπτική Γωνία / Στέφανος Τσιτσιπάς: H ταχύτητα ήταν η αφορμή, η πτώση είχε αρχίσει καιρό

Οι ατυχείς δηλώσεις, οι δημόσιες εκρήξεις και οι άστοχες τοποθετήσεις. Την ώρα που Αντετοκούνμπο, Μανόλο και Τεντόγλου δείχνουν το πρότυπο, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μοιάζει να παλεύει όχι με τους αντιπάλους του αλλά με το βάρος της ίδιας του της λάμψης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τι ξημερώνει για την Ουκρανία; Η μάχη για ειρήνη χωρίς παραχωρήσεις

Οπτική Γωνία / Τι ξημερώνει για την Ουκρανία; Η μάχη για ειρήνη χωρίς παραχωρήσεις

Η εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα στις αμερικανικές προτάσεις, την ασφάλεια της Ευρώπης και το μέλλον της Ουκρανίας. Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σωτήρης Ντάλης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αχιλλέας Μπέος «ανάγκη της κοινωνίας»;

Οπτική Γωνία / Ο Αχιλλέας Μπέος «ανάγκη της κοινωνίας»;

Ο Μπέος έχει τον λαό του. Όχι μόνο στον Βόλο. Είναι ο ίδιος κόσμος που γελάει με emoticon κάτω από τις «λουλούδες» και τα «πουστρόνια». Ο ίδιος λαός που βλέπει τον Μπέο ως μια λιγάκι άξεστη πλην ίσως αναγκαία απάντηση στον woke κίνδυνο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Οι λομπίστες του Κατάρ: Πώς το εμιράτο επεκτείνει διαρκώς την επιρροή του στη Δύση

Οπτική Γωνία / Οι λομπίστες του Κατάρ: Πώς το εμιράτο επεκτείνει διαρκώς την επιρροή του στη Δύση

Από το Qatargate και τους δεσμούς με το περιβάλλον Τραμπ μέχρι τις δωρεές σε αμερικανικά πανεπιστήμια, το sporstwashing και τις υποθέσεις στην Ελλάδα, το Κατάρ χτίζει ένα αόρατο δίκτυο επιρροής που εκτείνεται από την Ουάσιγκτον έως τις Βρυξέλλες.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Τεστ για ναρκωτικά στους οδηγούς: Πώς θα γίνονται; Ποιες ποινές προβλέπονται;

Οδήγηση / Τεστ για ναρκωτικά στους οδηγούς: Πώς θα γίνονται; Ποιες ποινές προβλέπονται;

Η αντιμετώπιση της επικίνδυνης οδήγησης στους ελληνικούς δρόμους θα ενισχυθεί με ελέγχους μέσω drugwipe test. Ποιες ναρκωτικές ουσίες θα ανιχνεύουν και πότε θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι έλεγχοι.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΕΠΕΞ Κρίση αξιοπιστίας στις Βρυξέλλες, μάχη συμφερόντων στην Αθήνα

Βασιλική Σιούτη / Κρίση αξιοπιστίας στις Βρυξέλλες, μάχη συμφερόντων στην Αθήνα

Σύννεφα πάνω από τις Βρυξέλλες: H σύλληψη της Φεντερίκα Μογκερίνι, το σκάνδαλο του Qatargate, οι γεωπολιτικές αναταράξεις σε Ε.Ε. και Ελλάδα αλλά και πώς ο Κάθετος Διάδρομος μπορεί να επηρεάσει το πολιτικό παιχνίδι.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήπως γέρνουμε πολύ ακροδεξιά;

Ακροβατώντας / Μήπως γέρνουμε πολύ ακροδεξιά;

Μια μεγάλη έρευνα αποτυπώνει αυτή την αρνητική πραγματικότητα. Tο 17,5% των ερωτηθέντων δείχνει προτίμηση «σε ορισμένες περιπτώσεις» στη δικτατορία, ενώ το 28,4% του γενικού πληθυσμού αναγνωρίζει «καλές πλευρές στη δικτατορία της 21ης Απριλίου του 1967»!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Οι διανοούμενοι που «κανονικοποίησαν» τον Έπσταϊν και οι διάλογοι με τον Τσόμσκι για την Ελλάδα και το ευρώ.

Έρευνα / Οι διανοούμενοι που «κανονικοποίησαν» τον Έπσταϊν και οι διάλογοι με τον Τσόμσκι

Το ηθικo-πολιτικό ζήτημα γύρω από την υπόθεση Έπσταϊν, το ενδιαφέρον για το οικονομικό δράμα που ζούσε η Ελλάδα το 2015 και ο «αριστερός φίλος» για τον οποίο έλεγε ότι έστειλε το ιδιωτικό του αεροπλάνο στην Αθήνα για να τον μεταφέρει στη Νέα Υόρκη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πόσο κοντά βρίσκεται η Ευρώπη στο ενδεχόμενο σύγκρουσης με τη Ρωσία;

Οπτική Γωνία / Πόσο κοντά βρίσκεται η Ευρώπη στο ενδεχόμενο σύγκρουσης με τη Ρωσία;

Η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Μαρία Γαβουνέλη, μιλά στη LiFO για την πιθανότητα ευρύτερης σύρραξης μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας, την κλιμάκωση υβριδικών επιθέσεων και τη χρήση drones που παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, ενώ εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες για την επιτυχία των συνομιλιών σχετικά με την «επόμενη μέρα» της Ουκρανίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ