Ο Πούτιν, όμορφος και στοχαστικός, στην Πελοπόννησο

Ο Πούτιν, όμορφος και στοχαστικός, στην Πελοπόννησο Facebook Twitter
Από την τελετή αναγόρευσης του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν σε επίτιμο διδάκτορα των τμήματος Οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Φεβρουάριος 2001. Φωτ.: ΕΠΑ
0

ΔΙΑΒΑΖΩ μια καταγέλαστη είδηση: «Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αφαίρεσε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Πούτιν». Ομόφωνα, μάλιστα.

Το ερώτημα είναι όχι γιατί του αφαιρέθηκε, αλλά γιατί τού δόθηκε.

Τού είχε, λέει, απονεμηθεί τον Φεβρουάριο του 2018 «για το σύνολο του έργου του και για την προσφορά του στις ελληνορωσικές σχέσεις, τα γράμματα, τις τέχνες, την κοινωνία και τη δημοκρατία».

Είχε γίνει, μάλιστα, ειδική τελετή στην οποία είχε παρευρεθεί ο κ. Κατρούγκαλος (ο οποίος διαμαρτυρόταν σθεναρά πριν λίγες μέρες επειδή απελαύνονται οι Ρώσοι διπλωμάτες που μάς κούναγαν απειλητικά το δάχτυλο για όσα γράφουμε).

Τόσες γελοιότητες μαζεμένες!

Ο Πούτιν, όμορφος και στοχαστικός, στην Πελοπόννησο Facebook Twitter
Από την αναγόρευση του Πούτιν σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Φωτ.: Από το twitter της Ρωσικής Πρεσβείας

Ο Πούτιν, και η προσφορά του στη Δημοκρατία! Ο Πούτιν! Που με δίκες παρωδία φυλακίζει κάθε αντιπολιτευόμενο (όταν δεν καταφέρνει να τον δηλητηριάσει), που έχει τσιμεντώσει το Κρεμλίνο σε ένα σύστημα δεσποτισμού και τρόμου.

Ο Πούτιν και η προσφορά του στην κοινωνία! Πού μισεί κάθε έκφραση της ανοιχτής, ελεύθερης σκέψης, περιφρονεί και διώκει απηνώς τις μειονότητες, σιχαίνεται με ακατανόητη ένταση τα γυναικεία και LGBT δικαιώματα.

Ο Πούτιν, και η προσφορά του στα γράμματα! Που είναι απίθανο να έχει ανοίξει βιβλίο στη ζωή του και όλα πάνω του κραυγάζουν το αντίθετο της γνώσης, του στοχασμού, της καλλιέπειας.

Πάμπολλα Δυτικά Ιδρύματα, πανεπιστήμια, σχολές, δέχονται να ξεπλύνουν τα λεφτά των εγκληματικών χορηγών τους, χωρίς να ρωτάνε πολλά για την προέλευση ενός τέτοιου πλούτου. Υπάρχουν πτέρυγες σε μουσεία και έδρες σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους που φέρουν το όνομα κλεφτών και λαθρεμπόρων.

Θα μου πεις, συνηθισμένα πράγματα. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, είχε κάνει τον Πούτιν επίτιμο διδάκτορα των Οικονομικών το 2001. Και η ερίτιμος Ακαδημία Αθηνών είχε κάνει επίτιμο μέλος της την ζοφερή γυναίκα του Ρουμάνου δικτάτορα, Έλενα Τσαουσέσκου, μια γυναίκα πλήρως ανυπόληπτη και αγράμματη, πριν το εξεγερμένο πλήθος την δολοφονήσει μέσα στο φαραωνικό παλάτι της.

Ο Πούτιν, όμορφος και στοχαστικός, στην Πελοπόννησο Facebook Twitter
Από την τελετή αναγόρευσης του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν σε επίτιμο διδάκτορα των τμήματος Οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Φεβρουάριος 2001. Φωτ.: ΕΠΑ

Και πάμπολλα Δυτικά Ιδρύματα, πανεπιστήμια, σχολές, δέχονται να ξεπλύνουν τα λεφτά των εγκληματικών χορηγών τους, χωρίς να ρωτάνε πολλά για την προέλευση ενός τέτοιου πλούτου. Υπάρχουν πτέρυγες σε μουσεία και έδρες σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους που φέρουν το όνομα κλεφτών και λαθρεμπόρων.

Κάθε «Νονός» χρειάζεται το Βατικανό του.

Οπότε το φτωχό και ασήμαντο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, γιατί να αποτελέσει εξαίρεση; Ποιος ξέρει τι παίχτηκε πίσω από την γελοία απόδοση τιμών σε έναν οιονεί δικτάτορα και την ακόμη πιο γελοία αφαίρεσή τους.

Το ανατριχιαστικό είναι ότι το χρήμα μπορούσε πάντα και μπορεί ακόμη να αγοράσει αβασάνιστα το συγχωροχάρτι του «πνευματικού» κόσμου.

Ο Πούτιν, όμορφος και στοχαστικός, στην Πελοπόννησο Facebook Twitter
Μια πρόσφατη φωτογραφία του προστάτη των γραμμάτων και της Δημοκρατίας καθώς αναγγέλλει την εισβολή στην Ουκρανία
Οπτική Γωνία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Κανελλόπουλος: «Να μας αποκαλούν “εφημερίδα των συριζαίων”; Εντάξει... γελάμε»

Οπτική Γωνία / Δημήτρης Κανελλόπουλος: «Να μας αποκαλούν “εφημερίδα των συριζαίων”; Εντάξει... γελάμε»

Ο δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών» και του e-tetRadio μιλά για την εφημερίδα, επιβεβαιώνοντας τις τελικές συζητήσεις με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, για την κρίση της αριστεράς, την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα και το μέλλον του Τύπου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Είμαι Ισραηλινός, κι αυτό λειτουργεί πια ως ετυμηγορία» 

Οπτική Γωνία / «Είμαι Ισραηλινός, κι αυτό λειτουργεί πια ως ετυμηγορία» 

Ο θεατρικός σκηνοθέτης Guy Ben-Aharon, που βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, γράφει στη LiFO για την απόρριψη που βιώνει τόσο στην πατρίδα του όσο και στο εξωτερικό ως Ισραηλινός που υποστηρίζει την ελευθερία της Παλαιστίνης. 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
«Χρόνιες παθογένειες» vs ποινικών ευθυνών

Οπτική Γωνία / «ΟΠΕΚΕΠΕ: Χρόνιες παθογένειες» vs ποινικών ευθυνών

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έστειλε πριν από λίγο καιρό στη Βουλή τη δικογραφία για Αυγενάκη και Βορίδη, αλλά η ΝΔ δεν βλέπει ποινικές ευθύνες υπουργών στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και επιμένει ότι πρόκειται για «διαχρονικές παθογένειες». 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Γιατί κανείς δεν μας προστατεύει από τον ανεξέλεγκτο θόρυβο;

Οπτική Γωνία / Γιατί δεν μας προστατεύει κανείς από τον ανεξέλεγκτο θόρυβο;

Η Κομισιόν στέλνει τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν έχει υιοθετήσει τα απαραίτητα σχέδια δράσης για την ηχορρύπανση. Τι σημαίνει αυτό για την καθημερινότητά μας; Μιλά στη LiFO ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Γεώργιος Παπανικολάου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ένας κανονικός αφελληνισμός

Οπτική Γωνία / Ένας κανονικός αφελληνισμός

Στη θέση εκείνων των ξένων που καλλιεργούσαν μια αληθινή σχέση με την Ελλάδα, πολλαπλασιάζονται τα φιμέ τζάμια των υπερπολυτελών τζιπ, αόρατοι και αδιάφοροι μεσάζοντες, αγοραστές επαύλεων που υπενοικιάζονται ή έχουν γίνει φρούρια με μικρούς ιδιωτικούς στρατούς τραμπούκων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Δημήτρης Νανόπουλος: «Ζούμε το τέλος του ανθρώπου και τη γέννηση ενός νέου τύπου ύπαρξης»

Οπτική Γωνία / Δημήτρης Νανόπουλος: «Ζούμε το τέλος του ανθρώπου και τη γέννηση ενός νέου τύπου ύπαρξης»

Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και θεωρητικός φυσικός μιλά για την προέλευση της συνείδησης, τoν εγκέφαλο ως κβαντική μηχανή και το μέλλον του ανθρώπου ως υβριδίου τεχνολογίας και βιολογίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η ομοφοβία δεν είναι ιδεολογική τοποθέτηση αλλά μια μορφή βίας»

Οπτική Γωνία / «Η ομοφοβία δεν είναι ιδεολογική τοποθέτηση αλλά μια μορφή βίας»

Ένα 13χρονο παιδί δεν άντεξε την ομοφοβία και έδωσε τέλος στη ζωή του. Ο ψυχίατρος-ψυχαναλυτής Σάββας Σαββόπουλος εξηγεί πώς μπορούν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να εντοπίσουν έγκαιρα τα σημάδια της αυτοκτονικής διάθεσης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Antinero: Καταγγελία-μαμούθ για το μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης

Ρεπορτάζ / Antinero: Πώς το «μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης» έγινε πεδίο καταγγελιών

Με εκατομμύρια ευρώ να έχουν ήδη διατεθεί, το πρόγραμμα Antinero μπαίνει στο στόχαστρο: 213 φορείς και πολίτες υπέβαλαν αναφορά στην Ε.Ε., αμφισβητώντας τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητά του.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ