Αλέξης Γεωργούλης: Η καταγγελία που πάγωσε τον ΣΥΡΙΖΑ

Η καταγγελία που πάγωσε τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πάγωσε από την αναγγελία της καταγγελίας σύμφωνα με την οποία ο Αλέξης Γεωργούλης φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά Ελληνίδα δικηγόρο της Κομισιόν και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.  
0

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο. Η πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε ότι υπάρχει αίτημα από την Εισαγγελία του Βελγίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, χωρίς όμως να αναφέρει τον λόγο.

Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πάγωσε από την αναγγελία της καταγγελίας σύμφωνα με την οποία ο Αλέξης Γεωργούλης φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά Ελληνίδα δικηγόρο της Κομισιόν και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.  

Η καταγγελία έγινε το 2020, ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι δεν τον γνώριζαν. Όπως εξηγεί στη LiFO o Δημήτρης Παπαδημούλης, το έμαθαν τρεις ώρες πριν ανακοινωθεί επίσημα το αίτημα για την άρση της ασυλίας από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

«Η έρευνα διεξαγόταν μυστικά. Εμείς αντιδράσαμε όπως έπρεπε. Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακαριαία. Δεν δικάζουμε εμείς την υπόθεση, αλλά οι βελγικές αρχές, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες», ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλλουσα μετά την κατάθεση της καταγγελίας το 2020 δεν ενημέρωσε το ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα. Δεν το γνώριζε κανένας, παρά μόνο οι αρχές που διερευνούσαν την υπόθεση. Μετά τη διαρροή του ονόματός της, η οικογένειά της έχει δεχθεί μεγάλο σοκ από τα δημοσιεύματα και προσπαθεί με δυσκολία να διαχειριστεί την κατάσταση.

Αμέσως μετά ο Αλέξης Γεωργούλης τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ με ανακοινώσεις που εξέδωσε σχεδόν ταυτόχρονα η Κουμουνδούρου και η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Και ενώ από τις δύο ανακοινώσεις καταδεικνύεται ότι ο ευρωβουλευτής-ηθοποιός αποπέμφθηκε, ο ίδιος με ανακοίνωσή του λέει ότι παραιτήθηκε μη αποδεχόμενος τα καταγγελλόμενα, αποδίδοντας μάλιστα και πολιτικά κίνητρα στο γεγονός. Μίλησε για «ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται –μάλλον όχι τυχαία– λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές». 

Ποιοι γνώριζαν τι

Το ερώτημα βέβαια που έχει ανακύψει είναι ένα: ποιοι γνώριζαν κάτι για την ύπαρξη της σοβαρότατης καταγγελίας. Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ανέφερε ότι για τον Αλέξη Γεωργούλη «υπήρχαν κάτι πολύ απροσδιόριστες φήμες ότι κάτι έχει συμβεί με παρενόχληση και τα λοιπά, ρωτήθηκε ο κ. Γεωργούλης και είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα». 

Για το ζήτημα ο κ. Παπαδημούλης λέει στη LiFO: «Είχε ακουστεί μία αόριστη φήμη, ένα κουτσομπολιό, τίποτα συγκεκριμένο, που φωτογράφιζε τον Γεωργούλη. Τον κάλεσα να τον ρωτήσω αν υπάρχει κάτι και μου το διέψευσε κατηγορηματικά. Δεν δόθηκε κάποια συνέχεια στο θέμα αφού δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο».

Υπάρχει και δεύτερο περιστατικό;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της LiFO, δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη αναφέρεται σε υπόθεση παρενόχλησης. Λέγεται ότι γυναίκα η οποία απασχολήθηκε στο γραφείο του στις Βρυξέλλες ως ασκούμενη, τον είχε επίσης καταγγείλει για παρενόχληση.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η νεαρή γυναίκα πήγε στο γραφείο του κατόπιν σχετικών συστάσεων παλιού συνεργάτη της Κωνσταντίνας Κούνεβα, ο οποίος στη συνέχεια απασχολήθηκε και αυτός στο γραφείο του ευρωβουλευτή. Μάλιστα, επειδή ακριβώς η εργαζόμενη δεν ανέχτηκε τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή και απειλούσε με καταγγελία, υπήρχαν γκρίνιες προς τον συνεργάτη που τη συνέστησε. 

Πολιτική αντιπαράθεση για τη δημοσιοποίηση του ονόματος

Το μούδιασμα στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη γνωστοποίηση της καταγγελίας διαδέχθηκε η σφοδρή αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ για τη διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλλουσα μετά την κατάθεση της καταγγελίας το 2020 δεν ενημέρωσε το ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα. Δεν το γνώριζε κανένας, παρά μόνο οι αρχές που διερευνούσαν την υπόθεση. Μετά τη διαρροή του ονόματός της, η οικογένειά της έχει δεχθεί μεγάλο σοκ από τα δημοσιεύματα και προσπαθεί με δυσκολία να διαχειριστεί την κατάσταση.

Ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης βρέθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει καμία σχέση μαζί τους πριν. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με τη ΝΔ για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιό της. Επειδή όμως τελικά η ΝΔ δεν τον δέχθηκε, εκείνος έκανε κρούση στον ΣΥΡΙΖΑ που τον έβαλε στο δικό του ψηφοδέλτιο.

Παράλληλα με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή, συμμετείχε ως κριτής σε τάλεντ σόου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, γεγονός για το οποίο είχε επικριθεί και λέγεται ότι υπήρχε δυσαρέσκεια και από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή. Ο ίδιος ανταπαντούσε ότι «ο κόσµος που µε εξέλεξε ήξερε ποιος ήµουν».

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ξημερώνει για την Ουκρανία; Η μάχη για ειρήνη χωρίς παραχωρήσεις

Οπτική Γωνία / Τι ξημερώνει για την Ουκρανία; Η μάχη για ειρήνη χωρίς παραχωρήσεις

Η εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα στις αμερικανικές προτάσεις, την ασφάλεια της Ευρώπης και το μέλλον της Ουκρανίας. Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σωτήρης Ντάλης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αχιλλέας Μπέος «ανάγκη της κοινωνίας»;

Οπτική Γωνία / Ο Αχιλλέας Μπέος «ανάγκη της κοινωνίας»;

Ο Μπέος έχει τον λαό του. Όχι μόνο στον Βόλο. Είναι ο ίδιος κόσμος που γελάει με emoticon κάτω από τις «λουλούδες» και τα «πουστρόνια». Ο ίδιος λαός που βλέπει τον Μπέο ως μια λιγάκι άξεστη πλην ίσως αναγκαία απάντηση στον woke κίνδυνο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Οι λομπίστες του Κατάρ: Πώς το εμιράτο επεκτείνει διαρκώς την επιρροή του στη Δύση

Οπτική Γωνία / Οι λομπίστες του Κατάρ: Πώς το εμιράτο επεκτείνει διαρκώς την επιρροή του στη Δύση

Από το Qatargate και τους δεσμούς με το περιβάλλον Τραμπ μέχρι τις δωρεές σε αμερικανικά πανεπιστήμια, το sporstwashing και τις υποθέσεις στην Ελλάδα, το Κατάρ χτίζει ένα αόρατο δίκτυο επιρροής που εκτείνεται από την Ουάσιγκτον έως τις Βρυξέλλες.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Τεστ για ναρκωτικά στους οδηγούς: Πώς θα γίνονται; Ποιες ποινές προβλέπονται;

Οδήγηση / Τεστ για ναρκωτικά στους οδηγούς: Πώς θα γίνονται; Ποιες ποινές προβλέπονται;

Η αντιμετώπιση της επικίνδυνης οδήγησης στους ελληνικούς δρόμους θα ενισχυθεί με ελέγχους μέσω drugwipe test. Ποιες ναρκωτικές ουσίες θα ανιχνεύουν και πότε θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι έλεγχοι.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΕΠΕΞ Κρίση αξιοπιστίας στις Βρυξέλλες, μάχη συμφερόντων στην Αθήνα

Βασιλική Σιούτη / Κρίση αξιοπιστίας στις Βρυξέλλες, μάχη συμφερόντων στην Αθήνα

Σύννεφα πάνω από τις Βρυξέλλες: H σύλληψη της Φεντερίκα Μογκερίνι, το σκάνδαλο του Qatargate, οι γεωπολιτικές αναταράξεις σε Ε.Ε. και Ελλάδα αλλά και πώς ο Κάθετος Διάδρομος μπορεί να επηρεάσει το πολιτικό παιχνίδι.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήπως γέρνουμε πολύ ακροδεξιά;

Ακροβατώντας / Μήπως γέρνουμε πολύ ακροδεξιά;

Μια μεγάλη έρευνα αποτυπώνει αυτή την αρνητική πραγματικότητα. Tο 17,5% των ερωτηθέντων δείχνει προτίμηση «σε ορισμένες περιπτώσεις» στη δικτατορία, ενώ το 28,4% του γενικού πληθυσμού αναγνωρίζει «καλές πλευρές στη δικτατορία της 21ης Απριλίου του 1967»!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Πόσο κοντά βρίσκεται η Ευρώπη στο ενδεχόμενο σύγκρουσης με τη Ρωσία;

Οπτική Γωνία / Πόσο κοντά βρίσκεται η Ευρώπη στο ενδεχόμενο σύγκρουσης με τη Ρωσία;

Η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Μαρία Γαβουνέλη, μιλά στη LiFO για την πιθανότητα ευρύτερης σύρραξης μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας, την κλιμάκωση υβριδικών επιθέσεων και τη χρήση drones που παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, ενώ εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες για την επιτυχία των συνομιλιών σχετικά με την «επόμενη μέρα» της Ουκρανίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οι διανοούμενοι που «κανονικοποίησαν» τον Έπσταϊν και οι διάλογοι με τον Τσόμσκι για την Ελλάδα και το ευρώ.

Έρευνα / Οι διανοούμενοι που «κανονικοποίησαν» τον Έπσταϊν και οι διάλογοι με τον Τσόμσκι

Το ηθικo-πολιτικό ζήτημα γύρω από την υπόθεση Έπσταϊν, το ενδιαφέρον για το οικονομικό δράμα που ζούσε η Ελλάδα το 2015 και ο «αριστερός φίλος» για τον οποίο έλεγε ότι έστειλε το ιδιωτικό του αεροπλάνο στην Αθήνα για να τον μεταφέρει στη Νέα Υόρκη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Παραδείγματα αλήθειας και θάρρους

Οπτική Γωνία / Παραδείγματα αλήθειας και θάρρους. H δολοφονία του Μεχντί Κεσασί

Ο μόνος τρόπος να τιμήσει κανείς τα θύματα δολοφονιών είναι αποφεύγοντας τη συμβατική μιντιακή και πολιτική ρητορική, τον ευπώλητο εξωτισμό του κακού ή την υπερ-αστυνομική δημαγωγία.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Το γκροτέσκο ξεκίνημα της «Ιθάκης» του Τσίπρα

Οπτική Γωνία / Το γκροτέσκο ξεκίνημα της «Ιθάκης» του Τσίπρα

Από πρώην «ριζοσπάστης μαρξιστής» ο Αλέξης Τσίπρας αυτοπαρουσιάζεται στο βιβλίο του ως ένας πολιτικός που παίρνει τις κρίσιμες αποφάσεις του με βάση ουρανόσταλτα σημάδια της μοίρας και την «κραυγή ενός περιστεριού». Οι παλιοί του σύντροφοι διαψεύδουν πλήθος περιστατικών που περιγράφει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Γιατί στολίζουμε όλο και νωρίτερα για Χριστούγεννα;

Οπτική Γωνία / Γιατί στολίζουμε όλο και νωρίτερα για Χριστούγεννα;

Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος Αντιγόνη Γινοπούλου εξηγεί τι κρύβεται πίσω από την πρόωρη προσμονή των Χριστουγέννων αλλά και γιατί για πολλούς η γιορτινή περίοδος γίνεται πηγή άγχους αντί χαράς.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μια ξενάγηση στο νέο Ωνάσειο, στο πρώτο πλήρως ψηφιοποιημένο νοσοκομείο της Ελλάδας

Υγεία / Νέο Ωνάσειο: Το πρώτο πλήρως ψηφιοποιημένο νοσοκομείο της Ελλάδας

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό μιλούν στη LiFO για τη λειτουργία του καινούργιου κέντρου με τα υβριδικά χειρουργεία, την υπερσύγχρονη παιδιατρική μονάδα, τα ρομποτικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας αλλά και το «Δωμάτιο Δύναμης», έναν διαφορετικό χώρο αναμονής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ