ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Οικογένεια Τσιάρτα: Να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα

Οικογένεια Τσιάρτα: Να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα Facebook Twitter
Τον έκανε cancel το ίδιο του το σπίτι. Χίλιες Ψ συνεδρίες δεν θα του φτάνουν, σκέφτηκα. Από την άλλη, ας πρόσεχε κι αυτός τις παρέες του.
0


ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΗΚΑ
 τον Βασίλη Τσ(ι)άρτα μετά το ηχηρό ράπισμα της δημόσιας αποκήρυξης που έφαγε από τη μητέρα και την αδελφή του εξαιτίας της καθόδου στις προσεχείς εκλογές με το ακροδεξιό εκτόπλασμα του ασύλληπτου ντουέτου Κρανιδιώτη - Τζήμερου. Σχεδόν. Στην αρχή, πάντως, νόμισα ότι ήταν hoax, φάρσα, τρολιά. Ήταν και το ύφος αυτού του αποκληρωτικού disclaimer εκ μέρους «των Σοφίας, χήρας Αναστασίου Τσιάρτα, και Ελευθερίας Τσιάρτα του Αναστασίου» αναφορικά με την «υποψηφιότητα του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου με την Εθνική Δημιουργία» – σαν υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105, ή σαν εξώδικο, ή σαν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, από την ανάποδη.

Αν ήμασταν στην Αμερική, πάντως, θα ήταν ήδη στα σκαριά ένα ριάλιτι με πρωταγωνιστές την οικογένεια Τσιάρτα και τα αξεπέραστα beefs που έχουν μεταξύ τους τα μέλη της. Εδώ που είμαστε, μένει απλά να δούμε αν θα εξελιχθεί σε προεκλογική τάση η δημόσια αποκήρυξη συγγενών πρώτου βαθμού για ιδεολογικούς λόγους.

Τελικά, όμως, ήταν (κωμικο)τραγικά αληθινό. Τον έκανε cancel το ίδιο του το σπίτι. Χίλιες Ψ συνεδρίες δεν θα του φτάνουν, σκέφτηκα. Από την άλλη, ας πρόσεχε κι αυτός τις παρέες του. «Επιθυμούμε να διευκρινίσουμε», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους τα δύο «σπλάχνα» του, «ότι, παρά τη συγγενική μας σχέση, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό». Του ανωτέρω! Άμα φτάσει να γίνει ακατονόμαστος ο γιος ή ο αδελφός σου, το ρήγμα είναι πολύ βαθύ.

Εμμέσως, η ανακοίνωση φαίνεται να γίνεται και εξ ονόματος (ή στη μνήμη) του παλιού ΠΑΣΟΚ, στον χώρο του οποίου δραστηριοποιούνταν, όπως μαθαίνουμε, ο πατριάρχης της οικογένειας: «Άλλωστε, ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις, αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας Αναστάσιο Τσιάρτα και την οικογένειά του».

«Το ΠΑΣΟΚ έγινε woke», μπορεί να σκέφτηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος προέβη κι αυτός με τη σειρά του σε «διευκρινιστική» δήλωση (είναι στο DNA της οικογένειας μάλλον) «προς κάθε ενδιαφερόμενο» περί των πολιτικών του απόψεων, απαντώντας εμμέσως στο κατηγορητήριο των πιο άμεσων συγγενών του. Ξεκινά δε ως εξής, πριν εξηγήσει (διόλου πειστικά) γιατί δεν είναι ομοφοβικός, ρατσιστής και εθνικιστής: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Αυτό ήταν και το σύνθημα του κόμματος που ψήφιζε ο αείμνηστος πατέρας μου». Ναι, και εσχάτως της Χρυσής Αυγής επίσης. Και του κάθε ρατσιστή κακούργου ή απλώς κακομοίρη που πανηγυρίζει αυτές τις ώρες με το δράμα του «αιώνιου εχθρού».

Αν ήμασταν στην Αμερική, πάντως, θα ήταν ήδη στα σκαριά ένα ριάλιτι με πρωταγωνιστές την οικογένεια Τσιάρτα και τα αξεπέραστα beefs που έχουν μεταξύ τους τα μέλη της. Εδώ που είμαστε, μένει απλά να δούμε αν θα εξελιχθεί σε προεκλογική τάση η δημόσια αποκήρυξη συγγενών πρώτου βαθμού για ιδεολογικούς λόγους. Να χάνει δηλαδή κυριολεκτικά η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα – ή τον πατέρα.

Daily
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί τώρα η τοποθέτηση της οικογένειας Τσιάρτα εναντίον του;

Οπτική Γωνία / Βασίλης Τσιάρτας: Γιατί ήρθε τώρα η τοποθέτηση της οικογένειάς του εναντίον του;

Στη σύγχρονη πολιτική ζωή του τόπου δεν έχει σημειωθεί ξανά κάτι παρόμοιο, το θέμα είναι γιατί η οικογένεια του πρώην ποδοσφαιριστή δεν επέλεξε να πάρει αποστάσεις τον καιρό που εκείνος κακοποιούσε λεκτικά αγρίως συνανθρώπους μας και μάλιστα καταδικαζόταν γι’ αυτό.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μπάλα είναι και γυρίζει! Το ατόπημα Τσιάρτα σχετικά με το «αίσχος» της αλλαγής φύλου

Στήλες / Μπάλα είναι και γυρίζει! Το ατόπημα Τσιάρτα σχετικά με το «αίσχος» της αλλαγής φύλου

Ναι, ματσίλα, σεξισμός, ομοφοβία και ποδόσφαιρο πάνε πολύ συχνά μαζί. Επειδή όμως «μπάλα είναι και γυρίζει» κι επειδή οι εκπλήξεις είναι ως γνωστό συνυφασμένες με το δημοφιλέστερο σπορ, μήπως η ώρα για «αλλαγή σελίδας» έχει ήδη σημάνει;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Baby Reindeer: Ποτέ η φράση “sent from my iPhone” δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Daily / Baby Reindeer: Ποτέ η φράση «sent from my iPhone» δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Ισορροπώντας ανάμεσα στο θρίλερ, το κοινωνικό δράμα και τη μαύρη κωμωδία, η αυτοβιογραφική σειρά του Netflix αφηγείται με συνταρακτικό τρόπο μια αληθινή ιστορία κακοποίησης, μαζοχισμού και τραύματος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Παθός αλλά μη μαθός: Αυλαία χθες για το Curb Your Enthusiasm μετά από 25 χρόνια γέλιου 

Daily / Παθός αλλά μη μαθός: Αυλαία χθες για το Curb Your Enthusiasm μετά από 25 χρόνια γέλιου 

Το κωμικό δημιούργημα του Λάρι Ντέιβιντ μας συντρόφεψε εδώ κι ένα τέταρτο του αιώνα, εκδηλώνοντας ό,τι πιο ανάρμοστο μπορεί να φανταστεί κανείς, με σπαρταριστά –και απελευθερωτικά για εμάς τους θεατές– αποτελέσματα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ripley: Εγκληματική ιεροτελεστία σε ασπρόμαυρο φόντο

Daily / Ripley: Εγκληματική ιεροτελεστία σε ασπρόμαυρο φόντο

Το διάσημο μυθιστόρημα της Πατρίτσια Χάισμιθ «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» απλώνεται αργά και υποβλητικά στην πιο κινηματογραφικά φιλόδοξη ίσως τηλεοπτική σειρά που έχει παρουσιάσει ποτέ το Netflix.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Palm Royale: Μια σειρά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της πάντα υπέροχης Κρίστεν Γουίγκ

Daily / Palm Royale: Μια σειρά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της πάντα υπέροχης Κρίστεν Γουίγκ

Η νέα φιλόδοξη σειρά του Apple TV+ αποτελεί ένα ιδιαιτέρως ελκυστικό στο μάτι αμάλγαμα δραματικής σαπουνόπερας και σατιρικής φάρσας, που στα καλύτερά του λειτουργεί σε πολλά επίπεδα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ο Κέιβ, ο Ίνο, ο Τσόμσκι και το μποϊκοτάζ στο Ισραήλ 

Daily / Ο Κέιβ, ο Ίνο, ο Τσόμσκι και το μποϊκοτάζ στο Ισραήλ 

Η μαζική αποχώρηση δεκάδων συγκροτημάτων από το μεγάλο αμερικανικό φεστιβάλ μουσικής και media South by Southwest λόγω της ύπαρξης χορηγών που ενισχύουν στρατιωτικά το Ισραήλ, επανέφερε το φλέγον ζήτημα του πολιτιστικού μποϊκοτάζ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ο Πολ Σάιμον δεν ακούει καθόλου πλέον από το ένα αυτί αλλά η μουσική παραμένει βαθιά εντός του

Daily / Ο Πολ Σάιμον δεν ακούει καθόλου πλέον από το ένα αυτί αλλά η μουσική παραμένει βαθιά εντός του

Το ντοκιμαντέρ «In Restless Dreams: The Music of Paul Simon» αποτελεί μια συναρπαστική αναδρομή στη μακρά πορεία του σπουδαίου δημιουργού, από τους Simon and Garfunkel μέχρι σήμερα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ