Η Ζωή είναι εδώ, εμείς έχουμε μείνει αλλού

Η Ζωή είναι εδώ, εμείς έχουμε μείνει αλλού Facebook Twitter
Μόλις δυο μήνες πριν στο Εφετείο... Εurokinissi
0

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ στοιχειωμένες σελίδες που εξακολουθούν να πλέουν ακυβέρνητες σαν πλοίο-φάντασμα στα θολά νερά του Facebook είναι και μια ομάδα με την ονομασία «Θέλουμε την Ζωή Κωνσταντοπούλου για Πρωθυπουργό της Ελλάδας».

Η πρόσφατη θεαματική επιστροφή στο προσκήνιο της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας θα μπορούσε να κάνει κάποιον να πιστέψει ότι πρόκειται για ένα νεοσύστατο και υπέρμετρα ενθουσιώδες φαν κλαμπ της «νέας, ανανεωμένης» Ζωής (σπουδαίο πράγμα να κατοχυρωθείς στη δημόσια σφαίρα με το μικρό σου όνομα, τέτοιος βαθμός οικειότητας είναι ανεκτίμητος, ειδικά στην πολιτική).

Και μόνο όμως η φωτογραφία στο προφίλ της ομάδας –η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις, αυστηρή και με σκούρο ρούχο, όπως την ξέραμε πριν από την «αναβάθμιση λογισμικού» που μοιάζει να υπέστη εσχάτως– προδίδει το γεγονός ότι η τελευταία δημοσίευση στη σελίδα έγινε το 2015, σε μια άλλη ζωή δηλαδή, αν όχι για εμάς, σίγουρα για την ίδια, αν κρίνει κανείς από το ολοκληρωτικό σχεδόν makeover ή rebranding που παρακολουθούμε εμβρόντητοι και περιδεείς τον τελευταίο καιρό.

Η Ζωή είναι εδώ, εμείς έχουμε μείνει αλλού Facebook Twitter
Η Ζωή ως love guru ή ως πολιτικός lifecoach ή ως ζωντανό emoji

Τι τριπάκι παλι κι αυτό. Τι ψυχεδέλεια ζούμε για ακόμη μια φορά, τι αποπροσανατολισμό, τι ζαλάδα, τι σύγχυση… Η Ζωή ως love guru ή ως πολιτικός lifecoach ή ως ζωντανό emoji.

Τι τριπάκι παλι κι αυτό. Τι ψυχεδέλεια ζούμε για ακόμη μια φορά, τι αποπροσανατολισμό, τι ζαλάδα, τι σύγχυση… Η Ζωή ως love guru ή ως πολιτικός lifecoach ή ως ζωντανό emoji. Και να σκεφτεί κανείς ότι έχουν περάσει μόλις πέντε χρόνια από τότε που, σε μία από τα πιο θεαματικές της περφόρμανς τον καιρό της υψωμένης γροθιάς, είχε επιχειρήσει να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι στο Δίστομο.

Είναι να τον λυπάσαι τον Βαρουφάκη που επέλεξε «ρήξη» αντί για «καρδούλες» και τώρα κινδυνεύει να μείνει εκτός της επόμενης Βουλής, η οποία είναι πλέον πολύ πιθανό να είναι εξόχως «πλουραλιστική» με τον χειρότερο τρόπο. Και «Λύση» και «Νίκη» και «Πλεύση»; Πόσον αντιπερισπασμό μπορεί ν’ αντέξει κανείς;   

Απεδείχθη πάντως ότι με όρους πολιτικού marketing, η Ζωή έβλεπε πολύ μπροστά, ακόμα και τότε. Η υπόθεση με τον «ληστή τραπεζών» που ανακαλύφθηκε προχθές σε φόρμα του site της «Πλεύσης» όπου προσκαλούνται «επαγγελματικές και προσωπικές δεξιότητες που μπορεί να είναι χρήσιμες στο κίνημα», αποτελεί ένα είδος «publicity stunt» από το 2017, όταν ξεκινούσε η κατασκευή της ιστοσελίδας. «Σκεφτήκαμε τότε ότι είναι τρόπος να γίνει πιο γνωστή και χθες, η ιδέα έπιασε τόπο και είχαμε καλή διαφήμιση», είπε η ίδια, μειδιώντας ανέμελα, με την αυτοπεποίθηση της νέας darling των τηλεοπτικών μέσων.

Κατά σατανική/σουρεαλιστική σύμπτωση (μόνο τέτοιες ζούμε), ο «ληστής τραπεζών» εμφανίστηκε συγχρόνως με την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων και όλα μαζί μπλέξανε σ' ένα τρελό ριάλιτι όταν μαθήτριες από τα Ριζώματα Ημαθίας την πήραν στο κινητό (τον αριθμό του οποίου έχει κοινοποιήσει η ίδια για να την καλούν ελεύθερα οι πολίτες) από τις τουαλέτες του σχολείου για να παραπονεθούν για το πρόβλημα. Κι εκείνη ήταν κι εκεί και το σήκωσε και η επικοινωνία τους έγινε viral. Η αμεσοδημοκρατία στην πράξη, έστω και στο TikTok.

«Χάρηκα για τη γνωριμία», είπε αποχαιρετώντας τα κορίτσια που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι πήραν τηλέφωνο ένα τόσο δημόσιο πρόσωπο κι εκείνο ανταποκρίθηκε. «Θα τη φτιάξουμε την παιδεία, δεν θα τα αφήσουμε έτσι τα πράγματα».

Daily
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις σκέψεις για μια κηδεία

Daily / Τέσσερις σκέψεις για μια κηδεία

Η επιδεικτική απουσία της «προοδευτικής» αντιπολίτευσης από την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου έμοιαζε με σιωπηλό ξέσπασμα βρέφους που δεν γίνεται το δικό του, ασχέτως της αλγεινής εντύπωσης που προκάλεσε σε πολύ κόσμο η μερική μετάλλαξη της τελετής σε high-end κυβερνητικό σουαρέ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
«Mr. Scorsese»: Πέντε ώρες στο μυαλό και την ψυχή του Μάρτιν Σκορσέζε (και λίγες είναι)

Daily / «Mr. Scorsese»: Πέντε ώρες στο μυαλό και την ψυχή του Μάρτιν Σκορσέζε (και λίγες είναι)

Το ντοκιμαντέρ της Ρεμπέκα Μίλερ με τίτλο «Mr. Scorsese» είναι ένα πλούσιο, πανοραμικό, διαφωτιστικό, ενδελεχές, απολαυστικό «φιλμικό πορτραίτο» του μεγάλου Αμερικανού μαέστρου της οθόνης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Η αιώνια και οικουμενική θεία Μπεμπέκα

Daily / Η αιώνια και οικουμενική θεία Μπεμπέκα

Η αναγγελία του θανάτου της Άννας Κυριακού προκάλεσε βαθιά συγκίνηση και θλίψη καθώς πολλοί έμοιαζαν να πενθούν όχι τόσο την απώλεια της ίδιας της ηθοποιού όσο του χαρακτήρα της στις «Tρεις Χάριτες», κι ας έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Steve: Η μοναξιά του δασκάλου μεγάλων αποστάσεων

Daily / Steve: Η μοναξιά του δασκάλου μεγάλων αποστάσεων

Ένα κρίσιμο και «μανιοκαταθλιπτικό» 24ωρο στη ζωή ενός εκπαιδευτικού σε ένα σχολείο για προβληματικούς εφήβους αποτελεί τον καμβά για το υπερκινητικό δράμα του Netflix με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ