ΥΛΙΚΑ
- Γαλοπούλα 5 κ.
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ταψί, την αλατοπιπερώνουμε, την περνάμε με ελαιόλαδο και την αλείφουμε με μέλι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 3,5 ώρες.
- Κατά την διάρκεια του ψησίματος την αλείφουμε με μέλι.
- Πριν από το τέλος, δυναμώνουμε τη φωτιά για να ξεροψηθεί.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.
Tip: Υπολογίζουμε για κάθε κιλό γαλοπούλας ψήσιμο 40 λεπτά.
Δείτε τις συνταγές για τα συνοδευτικά εδώ & εδώ.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Funky Gourmet.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα