ΥΛΙΚΑ

  • Γαλοπούλα 5 κ.
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ταψί, την αλατοπιπερώνουμε, την περνάμε με ελαιόλαδο και την αλείφουμε με μέλι.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 3,5 ώρες.
  3. Κατά την διάρκεια του ψησίματος την αλείφουμε με μέλι.
  4. Πριν από το τέλος, δυναμώνουμε τη φωτιά για να ξεροψηθεί.
  5. Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

Tip: Υπολογίζουμε για κάθε κιλό γαλοπούλας ψήσιμο 40 λεπτά.

Δείτε τις συνταγές για τα συνοδευτικά εδώ & εδώ.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Funky Gourmet.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα