ΥΛΙΚΑ

  • 2 μπούτια κοτόπουλο χωρίς το δέρμα
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • ½ κ.γ. ξίδι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • ½ κ.σ. σκόρδο λιωμένο
  • ½ κ.σ. τρίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.σ. σκόνη Tandoori Μasala (σούπερ μάρκετ)
  • 2 κ.σ. λάδι μουστάρδας
  • 1 πρέζα σκόνη πιπεριά τσίλι μαύρο
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο γιαούρτι, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε μία ημέρα στο ψυγείο.
  3. Περνάμε το κοτόπουλο σε σούβλα, το τοποθετούμε σε σκεύος με καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς για 25 λεπτά.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Royal Indian Chef στη λεωφόρο Συγγρού 9.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα