ΥΛΙΚΑ

  • 4 κομμάτια στήθος πάπιας
  • 100 γρ. σάλτσα Hoisin
  • 1 κ. λάχανο κινέζικο
  • 10 γρ. καφίρ λάιμ φύλλα
  • 5 γρ. τηγανητό σκόρδο
  • 40 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 150 γρμ. χυμός λάιμ
  • 50 γρ. palm sugar
  • 20 γρ. fish sauce
  • 20 γρ. τσίλι φρέσκο
  • 30 γρ. glutenius sticky rice

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κρύο τηγάνι τοποθετούμε το στήθος πάπιας από τη μεριά της πέτσας και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  2. Όταν αρχίσει να λιώνει το λίπος αφαιρούμε τη μισή ποσότητα από το τηγάνι. Μόλις πάρει η πάπια χρυσαφί χρώμα, δυναμώνουμε τη φωτιά και γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη.
  3. Σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει καφέ χρυσό χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει σκόνη.
  4. Για τη σάλτσα, αναμειγνύουμε χυμό λάιμ, fish sauce και palm sugar, και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει η ζάχαρη.
  5. Τυλίγουμε το κινέζικο λάχανο με τα φύλλα καφίρ, το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ρολό και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λουρίδες.
  6. Προσθέτουμε τη σάλτσα και το τηγανητό σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε την πάπια σε λεπτές φέτες, βάζουμε από πάνω hoisin sauce,το ρύζι και το τσίλι κομμένο σε λεπτές φέτες.
  7. Σερβίρουμε τη σαλάτα στη βάση και επάνω τις λεπτές φέτες πάπιας.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο PatpPong Thai restaurant, στο Κολωνάκι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα