ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 150 γρ. μελιτζάνα
  • 110 γρ. φασόλια haricots
  • 140 γρ. πατάτα
  • 150 γρ. green curry paste (σε επιλεγμένα σούπερ-μάρκετ)
  • 20 γρ. fish sauce
  • 100 γρ. tamarind paste
  • 120 γρ. palm sugar
  • 1 lt γάλα καρύδας
  • 14 γρ. βασιλικό
  • 4 μπολ ρύζι μαγειρεμένο στον ατμό για το σερβίρισμα
  • 30 γρ. ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες και την πατάτα σε κύβους σε μέγεθος ζαριού.
  2. Καθαρίζουμε τα φασόλια και τα κόβουμε στα δύο.
  3. Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε ηλιέλαιο και την πάστα κάρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
  4. Προσθέτουμε την palm sugar και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και να διαλυθεί η palm sugar.
  5. Προσθέτουμε τα φασόλια, τη μελιτζάνα και την πατάτα, μαγειρεύουμε για 4 λεπτά και ρίχνουμε το κοτόπουλο.
  6. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο.
  7. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού, τη fish sauce και tamarind paste, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μπολ ρύζι στον ατμό.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο PatpPong Thai restaurant, στο Κολωνάκι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα