Όμορφες νύχτες

Όμορφες νύχτες Facebook Twitter
Tirbouson
0

* Ξαναπέρασα μια βόλτααπό το Tirbouson. Τα τραπεζάκιατου έξω χαλαρά και τα αρώματα τωνλουλουδιών να σε αγκαλιάζουν. Το φαγητόόπως πάντα νόστιμο. Οι κολοκυθοκεφτέδεςεπιμένουν να είναι αφράτοι και μυρωδάτοι.Με την πρώτη δαγκωνιά καταλαβαίνειςότι στην κουζίνα ξέρουν να φτιάχνουνένα πιάτο που είναι κοινό αλλά ταυτόχροναδύσκολα βγαίνει πετυχημένο. Τα ρολάκιαμελιτζάνας με χαλούμι, φρέσκια ντομάτακαι μαντζουράνα ευωδιάζουν. Καλοφτιαγμένακαι γευστικά. Στο ίδιο γευστικό μήκοςείναι και τα κεφτεδάκια με σάλτσαντομάτας, δυόσμο και μανούρι. Σπιτική,μαμαδίστικη προσέγγιση. Το σέρβις όπωςπάντα φιλικό και τιμές που δεν σεπροβληματίζουν.

* Το εστιατόριο Νοστιμιάστο Θησείο προτείνει καινούργια πιάταστο πνεύμα της εποχής. Διάθεση καλοκαιρινή.Ο chef Ευριπίδης Κολνάκοςδημιουργεί γεύσεις ανάλαφρες με θαλασσινήπροσέγγιση. Φιλέτο τσιπούρας σε στρώσηπολύχρωμων λαχανικών, μπαρμπούνιαφιλέτο σε μιλφέιγ πατάτας με αρωματικήσως κάπαρης αλλά και σαλάτα Ποσειδώναςμε μαρούλι, αβοκάντο, ραπανάκι και σωςλεμονιού αντσούγιας. Γλυκός επίλογοςμε μους σοκολάτας σε σεμιφρέτο, μεμπισκότο και καβουρδισμένα αμύγδαλα.Σήμερα προλαβαίνετε την τελευταία«Lady's night» της περιόδου του Euro2008,όπου οι γυναικοπαρέες δικαιούνταιέκπτωση 50 %.

*Συνωστισμός αστεριών στην Αγία Πελαγία, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το πεντάστερο ξενοδοχείο Out of the Blue Capsis Elite Resort, αφού ολοκλήρωσε πέρυσι την πλήρη ανακαίνισή του, κάνει φέτος γαστρονομική επίθεση. Σε συνεργασία με τον Απόστολο Τραστέλη, ιδιοκτήτη της Σπονδής, έφερε μεγάλα ονόματα στις κουζίνες του. Έχουμε και λέμε. Ο Γάλλος chef Eric Frechon (2 αστέρια Michelin), του ξενοδοχείου Bristol στο Παρίσι σε συνεργασία με τον Arnaud Bignon (2 αστέρια Michelin), executive Chef του εστιατορίου Σπονδή, ανέλαβαν το πολυτελές εστιατόριο του συγκροτήματος, το Precieux. Ο Arnaud Bignon επίσης ανέλαβε το εστιατόριο El Greco Gourmet και o Ιταλός chef Gianluca Guglielmi το ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Safran Pool Restaurant. Για όσους επιδιώκουν την απόλυτη πολυτέλεια στις διακοπές.

WINE LIST

Ο Λιαστός είναι ένακαινούργιο, εξαιρετικό γλυκό κρασί πουφτιάχνεται από το Οινοποιείο Μωραΐτηστην Πάρο. Ενα καθαρόαιμο μονοποικιλιακόκρασί από τη γοητευτική και μοναδικήποικιλία Μονεμβασιά. Τα σταφύλιααφήνονται να υπερωριμάσουν στα αμπέλια.Μετά απλώνονται, λιάζονται και οκυκλαδίτικος ήλιος αναλαμβάνει νααναδείξει τα φυσικά σάκχαρα. Παλαιώνεταιγια ένα χρόνο σε δρύινα βαρέλια καιμπορεί να ωριμάσει ακόμη περισσότεροστο μπουκάλι. Στο ποτήρι γεύεσαιπραγματικά τον ήλιο μαζί με αρώματασύκου, βερίκοκου, σταφίδας και ακακίας.Τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να τοαπολαύσετε δροσερό συνοδεύονταςπικάντικα τυριά , φρούτα και ξηρούςκαρπούς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Δέκα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly”

Γεύση / Tο πρώτο καφέ για σκύλους άνοιξε στο Παγκράτι

Από εκεί που κάποιοι Αθηναίοι έψαχναν τα φιλικά προς τα ζώα μέρη για να πιουν τον καφέ τους ή να εργαστούν εκτός σπιτιού, πλέον υπάρχει ένα μαγαζί που ετοιμάζει γλυκά χωρίς ζάχαρη και υγιεινά treats για σκύλους, ενώ φροντίζει να έχει κάτι και για εμάς.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
To έθιμο της Καμήλας

Γεύσεις της δικής μας παράδοσης / To έθιμο της Καμήλας στη Θεσσαλία

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς podcasts «Γεύσεις της δικής μας παράδοσης», εμπνευσμένης από τα προϊόντα «Nώμα» της Lidl Eλλάς, ο σεφ Ανδρέας Λαγός συζητά με τον μουσικό Θωμά Κωνσταντίνου για το έθιμο της Καμήλας που συναντάμε στη Θεσσαλία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και με τον σεφ Δημήτρη Αϊβαλιώτη για την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Wine is Fine: Για κρασί στον δρόμο των πομολάδικων

Γεύση / Wine is Fine: Για κρασί στον δρόμο των πομολάδικων

Δύο Παριζιάνοι, ένας Έλληνας σεφ με νομαδικές τάσεις, φυσικά κρασιά, φαγητό με επιρροές από διαφορετικές εθνικές κουζίνες, μουσική που ξεκινάει από την ιαπωνική funk και φτάνει στην Aaliyah. Αυτή είναι μια σύγχρονη cave à manger που περιμένει με ανυπομονησία η hip Αθήνα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ «Κανείς μας δεν το περίμενε»: Ο Α. Τραστέλης θα διεκδικήσει ξανά το αστέρι Michelin που έχασε η Σπονδή

Γεύση / «Κανείς μας δεν το περίμενε»: Ο Α. Τραστέλης θα διεκδικήσει ξανά το αστέρι Michelin που έχασε η Σπονδή

Ο restaurateur που κατείχε επί δεκαπέντε χρόνια την υψηλότερη διάκριση που έχει δει ποτέ η εγχώρια γαστρονομική σκηνή μιλά μετά την τελευταία αξιολόγηση του αναγνωρισμένου οδηγού που δεν είχε τα καλύτερα νέα για ένα εκ των σημαντικότερων εστιατορίων της Ελλάδας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Dear Manouka: To νέο wine bar-restaurant του Παγκρατίου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Γεύση / Dear Manouka: To νέο wine bar-restaurant του Παγκρατίου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Η όψη ενός νεοκλασικού σπιτιού του 1890 στον πεζόδρομο της Ηρώνδα δεν μαρτυρά με τίποτα όσα θα συναντήσετε στο εσωτερικό: fusion επιλογές, προτάσεις από τον διεθνή αμπελώνα και κλασικά κοκτέιλ με απρόβλεπτες ανατροπές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
To έθιμο της Αρσαλής

Γεύσεις της δικής μας παράδοσης / To έθιμο της Αρσαλής στη Στερεά Ελλάδα

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς podcasts «Γεύσεις της δικής μας παράδοσης», εμπνευσμένης από τα προϊόντα «Nώμα» της Lidl Ελλάς, ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης συζητά με την τραγουδίστρια Δέσποινα Ραφαήλ για το έθιμο της Αρσαλής που αναβιώνει στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Αλεξάνδρα Κοκολοπούλου για την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Οι κρέπες επέστρεψαν! Πού να βρεις τις καλύτερες στην Αθήνα

Γεύση / Οι κρέπες επέστρεψαν! Πού να βρεις τις καλύτερες στην Αθήνα

Η ζύμη που η ιστορία της (μάλλον) ξεκινάει τον 13ο αιώνα στη Βρετάνη της Γαλλίας έχει περάσει από διάφορες φάσεις, έχει μετατραπεί σε πολυπόθητο γλυκό-τούρτα στο Upper East Side του Μανχάταν, έχει υπάρξει και συνεχίζει να είναι λύση μετά τα ξενύχτια των Αθηναίων. Πλέον όμως υπάρχουν μέρη στην Αθήνα που της δίνουν την προσοχή που της αξίζει και την πάνε σε άλλο επίπεδο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ