Όμορφες νύχτες

Όμορφες νύχτες Facebook Twitter
Tirbouson
0

* Ξαναπέρασα μια βόλτααπό το Tirbouson. Τα τραπεζάκιατου έξω χαλαρά και τα αρώματα τωνλουλουδιών να σε αγκαλιάζουν. Το φαγητόόπως πάντα νόστιμο. Οι κολοκυθοκεφτέδεςεπιμένουν να είναι αφράτοι και μυρωδάτοι.Με την πρώτη δαγκωνιά καταλαβαίνειςότι στην κουζίνα ξέρουν να φτιάχνουνένα πιάτο που είναι κοινό αλλά ταυτόχροναδύσκολα βγαίνει πετυχημένο. Τα ρολάκιαμελιτζάνας με χαλούμι, φρέσκια ντομάτακαι μαντζουράνα ευωδιάζουν. Καλοφτιαγμένακαι γευστικά. Στο ίδιο γευστικό μήκοςείναι και τα κεφτεδάκια με σάλτσαντομάτας, δυόσμο και μανούρι. Σπιτική,μαμαδίστικη προσέγγιση. Το σέρβις όπωςπάντα φιλικό και τιμές που δεν σεπροβληματίζουν.

* Το εστιατόριο Νοστιμιάστο Θησείο προτείνει καινούργια πιάταστο πνεύμα της εποχής. Διάθεση καλοκαιρινή.Ο chef Ευριπίδης Κολνάκοςδημιουργεί γεύσεις ανάλαφρες με θαλασσινήπροσέγγιση. Φιλέτο τσιπούρας σε στρώσηπολύχρωμων λαχανικών, μπαρμπούνιαφιλέτο σε μιλφέιγ πατάτας με αρωματικήσως κάπαρης αλλά και σαλάτα Ποσειδώναςμε μαρούλι, αβοκάντο, ραπανάκι και σωςλεμονιού αντσούγιας. Γλυκός επίλογοςμε μους σοκολάτας σε σεμιφρέτο, μεμπισκότο και καβουρδισμένα αμύγδαλα.Σήμερα προλαβαίνετε την τελευταία«Lady's night» της περιόδου του Euro2008,όπου οι γυναικοπαρέες δικαιούνταιέκπτωση 50 %.

*Συνωστισμός αστεριών στην Αγία Πελαγία, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το πεντάστερο ξενοδοχείο Out of the Blue Capsis Elite Resort, αφού ολοκλήρωσε πέρυσι την πλήρη ανακαίνισή του, κάνει φέτος γαστρονομική επίθεση. Σε συνεργασία με τον Απόστολο Τραστέλη, ιδιοκτήτη της Σπονδής, έφερε μεγάλα ονόματα στις κουζίνες του. Έχουμε και λέμε. Ο Γάλλος chef Eric Frechon (2 αστέρια Michelin), του ξενοδοχείου Bristol στο Παρίσι σε συνεργασία με τον Arnaud Bignon (2 αστέρια Michelin), executive Chef του εστιατορίου Σπονδή, ανέλαβαν το πολυτελές εστιατόριο του συγκροτήματος, το Precieux. Ο Arnaud Bignon επίσης ανέλαβε το εστιατόριο El Greco Gourmet και o Ιταλός chef Gianluca Guglielmi το ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Safran Pool Restaurant. Για όσους επιδιώκουν την απόλυτη πολυτέλεια στις διακοπές.

WINE LIST

Ο Λιαστός είναι ένακαινούργιο, εξαιρετικό γλυκό κρασί πουφτιάχνεται από το Οινοποιείο Μωραΐτηστην Πάρο. Ενα καθαρόαιμο μονοποικιλιακόκρασί από τη γοητευτική και μοναδικήποικιλία Μονεμβασιά. Τα σταφύλιααφήνονται να υπερωριμάσουν στα αμπέλια.Μετά απλώνονται, λιάζονται και οκυκλαδίτικος ήλιος αναλαμβάνει νααναδείξει τα φυσικά σάκχαρα. Παλαιώνεταιγια ένα χρόνο σε δρύινα βαρέλια καιμπορεί να ωριμάσει ακόμη περισσότεροστο μπουκάλι. Στο ποτήρι γεύεσαιπραγματικά τον ήλιο μαζί με αρώματασύκου, βερίκοκου, σταφίδας και ακακίας.Τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να τοαπολαύσετε δροσερό συνοδεύονταςπικάντικα τυριά , φρούτα και ξηρούςκαρπούς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ