Βγες έξω επιτέλους

Βγες έξω επιτέλους Facebook Twitter
0
Κουβέρ και ξερό ψωμί

Η υποχρεωτική χρέωση τουκουβέρ είναι πια παράνομη, όπως μας ενημερώνει το ΚΕ.Π.ΚΑ. (Κέντρο ΠροστασίαςΚαταναλωτών). Σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη 1/7.5.2007 που ισχύει από τις24 Μαΐου, οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να χρεώνουν για μαχαιροπίρουνα,χαρτοπετσέτες, οδοντογλυφίδες κ.λπ. , ενώ το ψωμί, νερό και άλλα τέτοια είδη,θα χρεώνονται μόνο εφόσον τα παραγγείλει ο πελάτης. Ελέγξτε τους λογαριασμούςσας!

Δύσκολοι καιροί για τονΠρίγκιπα Κάρολο

Σύμφωνα με την Guardian, που μόλις τώρα είχε το δικαίωμα να το αποκαλύψει,τον περασμένο Ιανουάριο η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Sainsbury's έπαψε νααγοράζει λαχανικά από τον Πρίγκιπα Καρόλο και τη Soil Association(σ.σ. φιλανθρωπική οργάνωση για την καλλιέργεια βιολογικών τροφίμων, της οποίαςηγείται ο Κάρολος). Υποτίθεται ότι τα προϊόντα του Πρινς Τσαρλς δεν ήτανκατάλληλης ποιότητας. Μόνο που η ιστορία δεν είναι ακριβώς έτσι: προκειμένου ταβιολογικά προϊόντα να φτάνουν στα ράφια της Sainsbury's, η διαδικασίαδιανομής ήταν τόσο χρονοβόρα και οι διεργασίες συσκευασίας και οπτικήςομογενοποίησης τόσο πολύπλοκες, που τελικά όντως χανόταν η ποιότητα. Ποιος έχειδίκιο; Το σουπερμάρκετ που επιμένει σε μια γραφειοκρατική αντιμετώπιση τωνπραγμάτων ή οι βιο-καλλιεργητές, που δεν έχουν άλλη διέξοδο διάθεσης τωνπροϊόντων τους; Η απάντηση αφορά και την τοπική αγορά.

Ταχυφαγείο Ι

Την περασμένη Τετάρτη 4Ιουλίου ήταν τα εγκαίνια του εστιατορίου Ελαία (Ερεχθέως 16 & Ερωτόκριτου,Πλάκα, 210 3250 353), του Ομίλου Σταθοκωστόπουλου. Η κουζίνα συνδυάζει τηνκρητική με τη μεσογειακή παράδοση. Σωστή στρατηγική κίνηση, μάλλον στοχευμένηστους τουρίστες υψηλού επιπέδου. Τελικά το Zonar's, στη γωνίαΠανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, δεν είναι πλέον συμφερόντων Προβελεγγιάδη (Pasaji, Clemente), όπωςαρχικά είχε συμφωνηθεί και ανακοινωθεί. Ο ιστορικός χώρος που ήταν ναμεταπλαστεί σε σύγχρονη ιταλική ντελικατέσεν - μπρασερί, επέστρεψε στα χέριατης Τράπεζας Πειραιώς. Κάτω στην Καπνικαρέα, με μεζέδες και παρέα. Τι σου κάνειο καύσωνας; Σε ωθεί προς τις χαζές ρίμες. Πάντως, το μικρό μεζεδοπωλείοΚαπνικαρέα, σ' ένα δρομάκι κοντά στον ομώνυμο ναό (Ερμού 57 & Χριστοπούλου2, 210 3227 394) είναι από τα καλύτερα της πόλης. Και ορισμένες φορές έχει καιμια μικρή λαϊκο-ρεμπέτικη ορχήστρα. Μόνο που είναι ανοιχτό από τις 11π.μ. μέχριτις 6μ.μ., Δευτέρα με Σάββατο, οπότε δεν το ξέρουν και τόσοι πολλοί.

Ταχυφαγείο ΙΙ

Με τρόμο η στήληδιαπιστώνει ότι έχασε την ευκαιρία να παραβρεθεί σε δείπνο προς τιμήν της ΝίκιΧίλτον, αδελφής της σελεμπριτο-αγωνίστριας Πάρις, που διοργάνωσε το Eurostyle Group(σ.σ. είδη ένδυσης), στο ιταλικό εστιατόριο Captain's House, του Lagonissi Grand Resort. Θα τρώει σπαγγέτι η Νίκι ή της το έχει απαγορεύσει οδιαιτολόγος της; Να μια καλή ιδέα: Το ξενοδοχείο Saint GeorgeLycabettus (Κλεομένους 2, Κολωνάκι) θέσπισε την οικονομικότερηχρέωση δωματίου "Don't drink and drive", για τις μεταμεσονύκτιες κρατήσεις. Με άλλαλόγια, αν είναι αργά το βράδυ, είσαι στο κέντρο, έχεις πιει πολύ και δεν έχειςκουράγιο να οδηγήσεις, πας και κλείνεις ένα δωμάτιο μέχρι να συνέρθεις. Στηνυποδοχή σου δίνουν και emergency kit, βλέπε ασπιρίνες κ.λπ.! Αυτέςείναι πραγματικές κοινωνικές προσφορές. Μαύρο χιούμορ (δυστυχώς με μια δόσηπολύ πικρής αλήθειας): οι ταβέρνες στη Χασιά και στον Άγιο Μερκούριο με τι ξύλοθα ψήνουν τις μπριζόλες τους; Πέρα από τους οικοπεδοφάγους, από τους εμπρησμούςκερδίζει και το κύκλωμα εμπορίας καυσόξυλων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ