Βγες έξω επιτέλους

Βγες έξω επιτέλους Facebook Twitter
0
Κουβέρ και ξερό ψωμί

Η υποχρεωτική χρέωση τουκουβέρ είναι πια παράνομη, όπως μας ενημερώνει το ΚΕ.Π.ΚΑ. (Κέντρο ΠροστασίαςΚαταναλωτών). Σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη 1/7.5.2007 που ισχύει από τις24 Μαΐου, οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να χρεώνουν για μαχαιροπίρουνα,χαρτοπετσέτες, οδοντογλυφίδες κ.λπ. , ενώ το ψωμί, νερό και άλλα τέτοια είδη,θα χρεώνονται μόνο εφόσον τα παραγγείλει ο πελάτης. Ελέγξτε τους λογαριασμούςσας!

Δύσκολοι καιροί για τονΠρίγκιπα Κάρολο

Σύμφωνα με την Guardian, που μόλις τώρα είχε το δικαίωμα να το αποκαλύψει,τον περασμένο Ιανουάριο η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Sainsbury's έπαψε νααγοράζει λαχανικά από τον Πρίγκιπα Καρόλο και τη Soil Association(σ.σ. φιλανθρωπική οργάνωση για την καλλιέργεια βιολογικών τροφίμων, της οποίαςηγείται ο Κάρολος). Υποτίθεται ότι τα προϊόντα του Πρινς Τσαρλς δεν ήτανκατάλληλης ποιότητας. Μόνο που η ιστορία δεν είναι ακριβώς έτσι: προκειμένου ταβιολογικά προϊόντα να φτάνουν στα ράφια της Sainsbury's, η διαδικασίαδιανομής ήταν τόσο χρονοβόρα και οι διεργασίες συσκευασίας και οπτικήςομογενοποίησης τόσο πολύπλοκες, που τελικά όντως χανόταν η ποιότητα. Ποιος έχειδίκιο; Το σουπερμάρκετ που επιμένει σε μια γραφειοκρατική αντιμετώπιση τωνπραγμάτων ή οι βιο-καλλιεργητές, που δεν έχουν άλλη διέξοδο διάθεσης τωνπροϊόντων τους; Η απάντηση αφορά και την τοπική αγορά.

Ταχυφαγείο Ι

Την περασμένη Τετάρτη 4Ιουλίου ήταν τα εγκαίνια του εστιατορίου Ελαία (Ερεχθέως 16 & Ερωτόκριτου,Πλάκα, 210 3250 353), του Ομίλου Σταθοκωστόπουλου. Η κουζίνα συνδυάζει τηνκρητική με τη μεσογειακή παράδοση. Σωστή στρατηγική κίνηση, μάλλον στοχευμένηστους τουρίστες υψηλού επιπέδου. Τελικά το Zonar's, στη γωνίαΠανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, δεν είναι πλέον συμφερόντων Προβελεγγιάδη (Pasaji, Clemente), όπωςαρχικά είχε συμφωνηθεί και ανακοινωθεί. Ο ιστορικός χώρος που ήταν ναμεταπλαστεί σε σύγχρονη ιταλική ντελικατέσεν - μπρασερί, επέστρεψε στα χέριατης Τράπεζας Πειραιώς. Κάτω στην Καπνικαρέα, με μεζέδες και παρέα. Τι σου κάνειο καύσωνας; Σε ωθεί προς τις χαζές ρίμες. Πάντως, το μικρό μεζεδοπωλείοΚαπνικαρέα, σ' ένα δρομάκι κοντά στον ομώνυμο ναό (Ερμού 57 & Χριστοπούλου2, 210 3227 394) είναι από τα καλύτερα της πόλης. Και ορισμένες φορές έχει καιμια μικρή λαϊκο-ρεμπέτικη ορχήστρα. Μόνο που είναι ανοιχτό από τις 11π.μ. μέχριτις 6μ.μ., Δευτέρα με Σάββατο, οπότε δεν το ξέρουν και τόσοι πολλοί.

Ταχυφαγείο ΙΙ

Με τρόμο η στήληδιαπιστώνει ότι έχασε την ευκαιρία να παραβρεθεί σε δείπνο προς τιμήν της ΝίκιΧίλτον, αδελφής της σελεμπριτο-αγωνίστριας Πάρις, που διοργάνωσε το Eurostyle Group(σ.σ. είδη ένδυσης), στο ιταλικό εστιατόριο Captain's House, του Lagonissi Grand Resort. Θα τρώει σπαγγέτι η Νίκι ή της το έχει απαγορεύσει οδιαιτολόγος της; Να μια καλή ιδέα: Το ξενοδοχείο Saint GeorgeLycabettus (Κλεομένους 2, Κολωνάκι) θέσπισε την οικονομικότερηχρέωση δωματίου "Don't drink and drive", για τις μεταμεσονύκτιες κρατήσεις. Με άλλαλόγια, αν είναι αργά το βράδυ, είσαι στο κέντρο, έχεις πιει πολύ και δεν έχειςκουράγιο να οδηγήσεις, πας και κλείνεις ένα δωμάτιο μέχρι να συνέρθεις. Στηνυποδοχή σου δίνουν και emergency kit, βλέπε ασπιρίνες κ.λπ.! Αυτέςείναι πραγματικές κοινωνικές προσφορές. Μαύρο χιούμορ (δυστυχώς με μια δόσηπολύ πικρής αλήθειας): οι ταβέρνες στη Χασιά και στον Άγιο Μερκούριο με τι ξύλοθα ψήνουν τις μπριζόλες τους; Πέρα από τους οικοπεδοφάγους, από τους εμπρησμούςκερδίζει και το κύκλωμα εμπορίας καυσόξυλων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ