Βγες έξω επιτέλους

Βγες έξω επιτέλους Facebook Twitter
Fresh
0
Και λίγη πολιτική

Εδώ και καιρό η στήλη λαμβάνει δελτία τύπου από τη ΒΙΟΖΩκαι το νέο ΙΝΚΑ, δηλαδή από τις πιο ανήσυχες ενώσεις καταναλωτών, σχετικά μετην επικείμενη τροποποίηση του νόμου 2251/94 «περίπροστασίας του καταναλωτή». Δυστυχώς, δεν διαθέτουμε τις κατάλληλες νομικέςγνώσεις ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς γίνεται, αλλά φαίνεται ότι το υπουργείοΕμπορίου επιχειρεί να υπονομεύσει την ανεξαρτησία των ενώσεων καταναλωτών, μεμια ρύθμιση τύπου «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι». Θα μάθουμε κι άλλα και θα επανέλθουμε.Εν τω μεταξύ, μάθε κι εσύ τι γίνεται!

Πέμπτες στον Βασίλαινα

Σήμερα, 28/6 και την επόμενη Πέμπτη 5/7, το εστιατόριοΒασίλαινας (βλέπε κατηγορία ελληνική κουζίνα), φιλοξενεί δύο ξεχωριστέςοινο-γευστικές εκδηλώσεις στη φημισμένη ταράτσα του. Απόψε, θα έχουν τηντιμητική τους τα κρασιά της Κατώγι-Στροφιλιά, ενώ το μενού θα επιμεληθεί οΑλέξανδρος Καρδάσης, σεφ-ιδιοκτήτης του εστιατορίου Αθήρι. Την προσεχήεβδομάδα, ο προβολέας θα πέσει στους οίνους Αντωνόπουλου, ενώ την επιμέλεια τουμενού θα έχει ο Δημήτρης Σούτσος, σεφ του Oil Resto. Η τιμή και για τις δύο εκδηλώσεις είναι €35 το άτομο, γιαφαγητό και κρασί. Και εύγε στο σεφ του Βασίλαινα, Γιώργο Μυστρίδη, που τόσοευγενικά ανοίγει την κουζίνα του. Τέτοια να βλέπουμε! 

Ταχυφαγείο

Το μάρκετιγκ καλά κρατεί, ακόμα και ντάλα καλοκαίρι. Γιαπαράδειγμα, πολύ ενδιαφέρουσα, τόσο οπτικά όσο και γευστικά, η νέα πίτσα Superstar από την Pizza Fan, που ήρθε στα γραφειά τιςπροάλλες. Πρωτότυπο το σχήμα αστεριού, ενώ η κάλυψη με λευκή σάλτσα καιμοτσαρέλα, παρμεζάνα, κόκκινη πιπεριά και μπρόκολο, την κάνει ιδιαίτερη. Τιεννοείς ότι είναι πίτσα δύο ατόμων; Την έφαγα ήδη.
Μεσημεριανές Νοστιμιέςλέγεται το μικρό και πεντακάθαρο μαγειρείο που άνοιξε σχετικά πρόσφατα κοντάστο σταθμό μετρό του Αη-Γιάννη (Διον. Λάττα 11 & Χαλκόδοντως, όρια Ν.Κόσμου-Δάφνης, 210 9014 610). Φαγητό και σε πακέτο. Αυστηρώς μεσημεριανές ώρες,όμως.
Μάλλον είναι η καλύτερη εποχή για να δοκιμάσεις τη νέα ιδέα του Semiramis Bar-Restaurant (Χαρ.Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, 210 6284 400), όπου πολλά από τα πιάτα προσφέρονται καισε μικρές μερίδες. Και μεγάλη επιλογή από συνοδευτικά όπως πατάτες, πλιγούρι κ.λπ.Διαλέγεις και παίρνεις. Και διακριτικά πέφτεις στην πισίνα και δροσίζεσαι. Μαδεν την είδα, σας το υπόσχομαι.
Μιλώντας για δροσιά, τα ζαχαροπλαστεία Fresh παρουσίασανμια νέα σειρά από παγωτά και σορμπέ. Επίσης, καλά κάνουν και αναφέρουν το όνοματου σεφ-ζαχαροπλάστη Αλέν Σαρτιέ, ο οποίος επιμελείται τις συνταγές. Η στήληελπίζει ότι το κάνουν από σεβασμό και όχι για απλό εντυπωσιασμό. Η γραμμή είναιλεπτή και λιώνει εύκολα, όπως και το καλό παγωτό (πληροφορίες στο 210 6753802).
Ανανέωση στο μενού του Cibus (βλ. κατηγ. ιταλική κουζίνα), στο Ζάππειο. Από τα πιάτα πουσυγκρατούμε, είναι το φιλέτο μπαρμπούνι ντυμένο με κολοκυθοανθούς καικολοκυθάκια, με σάλτσα Martini Bianco και λάδι βασιλικού. Μόλις €26.
«Cruiser» λέγεται το νέο και πάρα πολύωραίο επιχείρημα της ομάδας του Big Apple,στη Μαρίνα Φλοίσβου (ζήτα οδηγίες στο 210 9821 494, για να μην μπερδευτείς).Για ποτό και ελαφριά γεύματα (σαλάτες, σάντουιτς κ.λπ.), δίπλα στη θάλασσα, σεμια αναδυόμενη πιάτσα της πόλης. Περιμένουμε με προσμονή και άλλους χώρους στηνπεριοχή. Ακούτε κ. Δημήτρη Ρίζο; 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ