Βγες έξω επιτέλους

Βγες έξω επιτέλους Facebook Twitter
Fresh
0
Και λίγη πολιτική

Εδώ και καιρό η στήλη λαμβάνει δελτία τύπου από τη ΒΙΟΖΩκαι το νέο ΙΝΚΑ, δηλαδή από τις πιο ανήσυχες ενώσεις καταναλωτών, σχετικά μετην επικείμενη τροποποίηση του νόμου 2251/94 «περίπροστασίας του καταναλωτή». Δυστυχώς, δεν διαθέτουμε τις κατάλληλες νομικέςγνώσεις ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς γίνεται, αλλά φαίνεται ότι το υπουργείοΕμπορίου επιχειρεί να υπονομεύσει την ανεξαρτησία των ενώσεων καταναλωτών, μεμια ρύθμιση τύπου «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι». Θα μάθουμε κι άλλα και θα επανέλθουμε.Εν τω μεταξύ, μάθε κι εσύ τι γίνεται!

Πέμπτες στον Βασίλαινα

Σήμερα, 28/6 και την επόμενη Πέμπτη 5/7, το εστιατόριοΒασίλαινας (βλέπε κατηγορία ελληνική κουζίνα), φιλοξενεί δύο ξεχωριστέςοινο-γευστικές εκδηλώσεις στη φημισμένη ταράτσα του. Απόψε, θα έχουν τηντιμητική τους τα κρασιά της Κατώγι-Στροφιλιά, ενώ το μενού θα επιμεληθεί οΑλέξανδρος Καρδάσης, σεφ-ιδιοκτήτης του εστιατορίου Αθήρι. Την προσεχήεβδομάδα, ο προβολέας θα πέσει στους οίνους Αντωνόπουλου, ενώ την επιμέλεια τουμενού θα έχει ο Δημήτρης Σούτσος, σεφ του Oil Resto. Η τιμή και για τις δύο εκδηλώσεις είναι €35 το άτομο, γιαφαγητό και κρασί. Και εύγε στο σεφ του Βασίλαινα, Γιώργο Μυστρίδη, που τόσοευγενικά ανοίγει την κουζίνα του. Τέτοια να βλέπουμε! 

Ταχυφαγείο

Το μάρκετιγκ καλά κρατεί, ακόμα και ντάλα καλοκαίρι. Γιαπαράδειγμα, πολύ ενδιαφέρουσα, τόσο οπτικά όσο και γευστικά, η νέα πίτσα Superstar από την Pizza Fan, που ήρθε στα γραφειά τιςπροάλλες. Πρωτότυπο το σχήμα αστεριού, ενώ η κάλυψη με λευκή σάλτσα καιμοτσαρέλα, παρμεζάνα, κόκκινη πιπεριά και μπρόκολο, την κάνει ιδιαίτερη. Τιεννοείς ότι είναι πίτσα δύο ατόμων; Την έφαγα ήδη.
Μεσημεριανές Νοστιμιέςλέγεται το μικρό και πεντακάθαρο μαγειρείο που άνοιξε σχετικά πρόσφατα κοντάστο σταθμό μετρό του Αη-Γιάννη (Διον. Λάττα 11 & Χαλκόδοντως, όρια Ν.Κόσμου-Δάφνης, 210 9014 610). Φαγητό και σε πακέτο. Αυστηρώς μεσημεριανές ώρες,όμως.
Μάλλον είναι η καλύτερη εποχή για να δοκιμάσεις τη νέα ιδέα του Semiramis Bar-Restaurant (Χαρ.Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, 210 6284 400), όπου πολλά από τα πιάτα προσφέρονται καισε μικρές μερίδες. Και μεγάλη επιλογή από συνοδευτικά όπως πατάτες, πλιγούρι κ.λπ.Διαλέγεις και παίρνεις. Και διακριτικά πέφτεις στην πισίνα και δροσίζεσαι. Μαδεν την είδα, σας το υπόσχομαι.
Μιλώντας για δροσιά, τα ζαχαροπλαστεία Fresh παρουσίασανμια νέα σειρά από παγωτά και σορμπέ. Επίσης, καλά κάνουν και αναφέρουν το όνοματου σεφ-ζαχαροπλάστη Αλέν Σαρτιέ, ο οποίος επιμελείται τις συνταγές. Η στήληελπίζει ότι το κάνουν από σεβασμό και όχι για απλό εντυπωσιασμό. Η γραμμή είναιλεπτή και λιώνει εύκολα, όπως και το καλό παγωτό (πληροφορίες στο 210 6753802).
Ανανέωση στο μενού του Cibus (βλ. κατηγ. ιταλική κουζίνα), στο Ζάππειο. Από τα πιάτα πουσυγκρατούμε, είναι το φιλέτο μπαρμπούνι ντυμένο με κολοκυθοανθούς καικολοκυθάκια, με σάλτσα Martini Bianco και λάδι βασιλικού. Μόλις €26.
«Cruiser» λέγεται το νέο και πάρα πολύωραίο επιχείρημα της ομάδας του Big Apple,στη Μαρίνα Φλοίσβου (ζήτα οδηγίες στο 210 9821 494, για να μην μπερδευτείς).Για ποτό και ελαφριά γεύματα (σαλάτες, σάντουιτς κ.λπ.), δίπλα στη θάλασσα, σεμια αναδυόμενη πιάτσα της πόλης. Περιμένουμε με προσμονή και άλλους χώρους στηνπεριοχή. Ακούτε κ. Δημήτρη Ρίζο; 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM