Βγες έξω επιτέλους

Βγες έξω επιτέλους Facebook Twitter
Fresh
0
Και λίγη πολιτική

Εδώ και καιρό η στήλη λαμβάνει δελτία τύπου από τη ΒΙΟΖΩκαι το νέο ΙΝΚΑ, δηλαδή από τις πιο ανήσυχες ενώσεις καταναλωτών, σχετικά μετην επικείμενη τροποποίηση του νόμου 2251/94 «περίπροστασίας του καταναλωτή». Δυστυχώς, δεν διαθέτουμε τις κατάλληλες νομικέςγνώσεις ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς γίνεται, αλλά φαίνεται ότι το υπουργείοΕμπορίου επιχειρεί να υπονομεύσει την ανεξαρτησία των ενώσεων καταναλωτών, μεμια ρύθμιση τύπου «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι». Θα μάθουμε κι άλλα και θα επανέλθουμε.Εν τω μεταξύ, μάθε κι εσύ τι γίνεται!

Πέμπτες στον Βασίλαινα

Σήμερα, 28/6 και την επόμενη Πέμπτη 5/7, το εστιατόριοΒασίλαινας (βλέπε κατηγορία ελληνική κουζίνα), φιλοξενεί δύο ξεχωριστέςοινο-γευστικές εκδηλώσεις στη φημισμένη ταράτσα του. Απόψε, θα έχουν τηντιμητική τους τα κρασιά της Κατώγι-Στροφιλιά, ενώ το μενού θα επιμεληθεί οΑλέξανδρος Καρδάσης, σεφ-ιδιοκτήτης του εστιατορίου Αθήρι. Την προσεχήεβδομάδα, ο προβολέας θα πέσει στους οίνους Αντωνόπουλου, ενώ την επιμέλεια τουμενού θα έχει ο Δημήτρης Σούτσος, σεφ του Oil Resto. Η τιμή και για τις δύο εκδηλώσεις είναι €35 το άτομο, γιαφαγητό και κρασί. Και εύγε στο σεφ του Βασίλαινα, Γιώργο Μυστρίδη, που τόσοευγενικά ανοίγει την κουζίνα του. Τέτοια να βλέπουμε! 

Ταχυφαγείο

Το μάρκετιγκ καλά κρατεί, ακόμα και ντάλα καλοκαίρι. Γιαπαράδειγμα, πολύ ενδιαφέρουσα, τόσο οπτικά όσο και γευστικά, η νέα πίτσα Superstar από την Pizza Fan, που ήρθε στα γραφειά τιςπροάλλες. Πρωτότυπο το σχήμα αστεριού, ενώ η κάλυψη με λευκή σάλτσα καιμοτσαρέλα, παρμεζάνα, κόκκινη πιπεριά και μπρόκολο, την κάνει ιδιαίτερη. Τιεννοείς ότι είναι πίτσα δύο ατόμων; Την έφαγα ήδη.
Μεσημεριανές Νοστιμιέςλέγεται το μικρό και πεντακάθαρο μαγειρείο που άνοιξε σχετικά πρόσφατα κοντάστο σταθμό μετρό του Αη-Γιάννη (Διον. Λάττα 11 & Χαλκόδοντως, όρια Ν.Κόσμου-Δάφνης, 210 9014 610). Φαγητό και σε πακέτο. Αυστηρώς μεσημεριανές ώρες,όμως.
Μάλλον είναι η καλύτερη εποχή για να δοκιμάσεις τη νέα ιδέα του Semiramis Bar-Restaurant (Χαρ.Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, 210 6284 400), όπου πολλά από τα πιάτα προσφέρονται καισε μικρές μερίδες. Και μεγάλη επιλογή από συνοδευτικά όπως πατάτες, πλιγούρι κ.λπ.Διαλέγεις και παίρνεις. Και διακριτικά πέφτεις στην πισίνα και δροσίζεσαι. Μαδεν την είδα, σας το υπόσχομαι.
Μιλώντας για δροσιά, τα ζαχαροπλαστεία Fresh παρουσίασανμια νέα σειρά από παγωτά και σορμπέ. Επίσης, καλά κάνουν και αναφέρουν το όνοματου σεφ-ζαχαροπλάστη Αλέν Σαρτιέ, ο οποίος επιμελείται τις συνταγές. Η στήληελπίζει ότι το κάνουν από σεβασμό και όχι για απλό εντυπωσιασμό. Η γραμμή είναιλεπτή και λιώνει εύκολα, όπως και το καλό παγωτό (πληροφορίες στο 210 6753802).
Ανανέωση στο μενού του Cibus (βλ. κατηγ. ιταλική κουζίνα), στο Ζάππειο. Από τα πιάτα πουσυγκρατούμε, είναι το φιλέτο μπαρμπούνι ντυμένο με κολοκυθοανθούς καικολοκυθάκια, με σάλτσα Martini Bianco και λάδι βασιλικού. Μόλις €26.
«Cruiser» λέγεται το νέο και πάρα πολύωραίο επιχείρημα της ομάδας του Big Apple,στη Μαρίνα Φλοίσβου (ζήτα οδηγίες στο 210 9821 494, για να μην μπερδευτείς).Για ποτό και ελαφριά γεύματα (σαλάτες, σάντουιτς κ.λπ.), δίπλα στη θάλασσα, σεμια αναδυόμενη πιάτσα της πόλης. Περιμένουμε με προσμονή και άλλους χώρους στηνπεριοχή. Ακούτε κ. Δημήτρη Ρίζο; 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ