Βγες έξω επιτέλους

Βγες έξω επιτέλους Facebook Twitter
0
Δικαίωμα στα φτηνά βιολογικά!

Αν και η στήλη είναι κομπλεξικάκαχύποπτη απέναντι στα σουπερμάρκετ και συχνά προτιμά (όχι πάντα εν αγνοία της)να την πιάνουν κορόιδο ορισμένοι καλλιτέχνες του γαστρονομικού κοπανιστού αέρα,είδε με πολύ καλό μάτι την πρωτοβουλία της αλυσίδας καταστημάτων discount «PLUS» (www.plus.gr). Διαθέτουν πλέον μια σειρά από πιστοποιημένα βιολογικάπροϊόντα, τα BIO-BIO, σε ανταγωνιστικές τιμές. Και ακόμαπιο θετικό είναι το γεγονός ότι το 40% των προϊόντων αυτών προέρχονται από έλληνεςβιοκαλλιεργητές. Μπράβο και σ' ανώτερα.

Θα γίνει της Βαβυλωνίας

Αυτή τη Δευτέρα, 11Ιουνίου, στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη (ριπίτ, στη Θεσσαλονίκη) θα γίνειη φετινή ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ, η πράγματι πρωτοποριακή γαστρονομική γιορτή καιπαράσταση. Φέτος, ο Ηλίας Μαμαλάκης μαζί με τον γνωστό σαλονικιό δημοσιογράφοΚωστή Ζαφειράκη προκαλούν τρεις ταλαντούχους σεφ να δημιουργήσουν ζωντανά έναπιάτο, χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά: τυρί φέτα, χοιρινό φιλέτο, αμπελόφυλλα,παρθένο ελαιόλαδο και αλάτι. Και μετά, όλοι, κοινό και συμμετέχοντες, θααπολαύσουν φαγητό και έξοχο κρασί. Πληροφορίες: WINE PLUS, 2310 888 311,e-mail: [email protected].

Ταχυφαγείο

Σήμερα Πέμπτη 7 και αύριοΠαρασκευή 8 Ιουνίου, το εστιατόριο «Οι Λωτοφάγοι» θα παρουσιάσει τα νέατου πιάτα, παρέα με τους οίνους του Κτήματος Λαντίδη. Ο συνδυασμός προμηνύεταιαπολαυστικότατος. Τα T.G.I. Friday's,μάλλον λόγω της πρόσφατης προβολής της ταινίας «Οι Πειρατές της Καραϊβικής»,έχουν μπει σε κλίμα τροπικό. Μπορείς να δροσιστείς με κάποια από τις πέντεγεύσεις του Bacardi Mojito Madness και να γευτείςκάποιο εξωτικό πιάτο όπως την Tropical Chicken Salad, δηλαδή στήθοςκοτόπουλου παναρισμένο σε μείγμα καρύδας και μπανάνας, σερβιρισμένο με πράσινησαλάτα, με κομμάτια πεπόνι και ανανά, μαζί με παρμεζάνα και καρύδια. Πολύενδιαφέρουσα η αλλαγή στο Hilton, συγκεκριμέναστην κορυφή του, όπου πλέον βρίσκεται το νέο εστιατόριο Galaxy Roof (210 7281403), με εντυπωσιακά ατμοσφαιρικό διάκοσμο. Λεπτομέρειες προσεχώς. Και τώρα,κάτι πιο απλό. Από τα καλύτερα burger της πόλης, στα νότια προάστια τουλάχιστον, είναι εκείνα του Burgering House.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ