After Summer

After Summer Facebook Twitter
Luna Rossa
0
* ΤοwinerestaurantLunaRossaμπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι για τηνκαινούργια σεζόν. Ο Ντανίλο Πετρίνι,σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου καιβαθύς γνώστης τόσο της ιταλικής κουζίναςόσο και του κρασιού, είναι πάντα στηθέση του. Το ίδιο και ο φιλόξενος καισπιτικός χώρος της παλιάς μονοκατοικίαςστην Καλλιθέα όπου στεγάζεται το μαγαζί.Ο Ντανίλο αξιοποιεί στην κουζίνα τουτα σπάνια και δυσεύρετα προϊόντα.Κρεατολάγνοι και μη θα απολαύσουν τημοναδική νοστιμιά των σπάνιων γιαπωνέζικωνφιλέτων wauyguαλλά και της μπιστέκα φιορεντίνα κιανίνα.Φρέσκιες χειροποίητες πάστες και μιαμοναδική λίστα κρασιών με 1.300 ετικέτες!

Σωκράτους213, 210 9423777

*Τόλμησενα βάλει κάτι τέτοιο στο μενού σε πείσμαπροκαταλήψεων που έχουν να κάνουν μεφόβους βαθιά ριζωμένους. Ο λόγος γιατον Σταύρο Θεοδωράκη και τον σεφ ΔημήτρηΣκαρμούτσο που στο μενού των επιδορπίωνστο Αλάτσι έβαλαν ούτε λίγο ούτε πολύ...κόλλυβα. Το πιάτο είναι πράγματινοστιμότατο και αν ξεπεράσεις τηνπαγωμένη αίσθηση που σου προκαλεί τοάκουσμα πραγματικά το ευχαριστιέσαι.«Τολμούν να το παραγγείλει μόνο το5% των πελατών, αλλά όταν το παρουσιάζουμεστο τραπέζι εμείς σαν κέρασμα, δεν μένειούτε σπυρί» λένε οι άνθρωποι τουεστιατορίου.

*Κάθε Κυριακή μετάτις 8 μμ. τo εστιατόριοEl Bandoneon μεταφορτώνεται σε Tangueria του Buenos Aires.Το πρόγραμμα ξεκινά  από νωρίς μεμαθήματα Tango για αρχάριους,με Αργεντινούς  δασκάλους. Η βραδιάσυνεχίζεται με χορό για όλους  μέχριαργά και συχνά πολλές απρόσμενεςχορευτικές ή μουσικές εκπλήξεις.Παράλληλα όσοι συμμετέχουν μπορούν ναδοκιμάσουν empanadas(παραδοσιακές πίτες) με συνοδεία κρασιούΑργεντινής .Είσοδος  10 ευρώ που συμπεριλαμβάνει το πρώτο ποτό.

*Extremegourmet: Οιοπαδοί της αντιαλκοολικής εκστρατείαςεπιτίθενται διεθνώς και επιμένουν στονόρο «επιθετική κατανάλωση αλκοόλ».Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν κάποιοςκαταναλώσει πάνω από 4-4,5 αλκοολικέςμονάδες ημερησίως (3,5 έως 4 για τιςγυναίκες) κάνει «επιθετική κατανάλωση».Ας δούμε στην πράξη τι είναι οι αλκοολικέςμονάδες. Ένα μπουκάλι κρασί περιέχειποσότητα 750 mlκαι η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ είναι13%. Η ποσότητα οινοπνεύματος που βρίσκεταιστο μπουκάλι είναι 750mlεπί 13%=97,7 ml.Αν αυτό το διαιρέσουμε με το 10 βρίσκουμε9,77 αλκοολικές μονάδες. Δηλαδή έναμπουκάλι κρασί βγάζει «εκτός ορίων»ένα ζευγάρι που θα το καταναλώσει. Ούτελόγος για πιο «σκληρά» ποτά. Γιανα δούμε στη συνέχεια τι άλλο θαεπικαλεστούν όσοι αποφασίζουν για ίδιοόφελος και ερήμην μας «για το καλόμας».

WineList

Επτάχρόνια μετά από την αλλαγή του αιώνα, ηDom Pérignon αποκάλυψε πρόσφατα το δικότης Millennium. Ο λόγος για τη σαμπάνια Vintage2000, ένα ξεχωριστό κρασί που ταξίδεψεαπό το σκοτάδι στο φως. Φτιάχτηκε απόσταφύλια που τρυγήθηκαν στο τέλος τουπροηγούμενου αιώνα και ωρίμασανυπομονετικά με άκρα μυστικότητα. Ενώτο κλασικό στυλ της Dom Pérignon κυριαρχείστη Vintage 2000, τα χαρακτηριστικά τηςκαταφέρνουν να δημιουργήσουν μια τέλειαισορροπία. Κρυστάλλινη με αρκετή οξύτητα,αποκαλύπτει πλούσια φυτικά αρώματα μετόνους από λευκό πιπέρι και γαρδένια,καθώς και νότες καπνού λόγω της παλαίωσης.Όμως αμέσως μετά η ωρίμανση του κρασιούεμφανίζεται αφήνοντας νότες καπνού.Στον ουρανίσκο η επίθεση είναι κατάμέτωπο. Νότες γλυκάνισου και αποξηραμένουτζίντζερ διαδέχονται νότες φλούδαςφρούτων (αχλαδιού και μάνγκο), δημιουργώνταςένα αποτέλεσμα μεστό, ήρεμο, ώριμο καιδιάχυτο. Στηντιμή των 140 ευρώ είναι μια απόλαυσηπολυτελείας που αξίζει τα λεφτά της.Διανέμεται από την εταιρεία Άμβυξ σεεπιλεγμένες κάβες κι εστιατόρια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ