ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Κλούβα

Κλούβα Facebook Twitter
0
Δευτέρα 11.30 μ.μ.,φεύγοντας από το Χαλάνδρι με ταξί

Κοιτάω έξω από τοπαράθυρο. Το Χαλάνδρι είναι από αυτέςτις γειτονιές που όλοι οι δρόμοι μοιάζουνίδιοι και θυμίζουν πάντα κάτι άλλο: θαμπορούσαμε να είμαστε στο Μαρούσι, στοΧολαργό ή στα Μελίσσια. Ανήκει σταπροάστια που ακολουθούν το οικιστικόπρότυπο «καλή» πολυκατοικία (χρώματοςσομόν κατά προτίμηση), με μεγάλα μπαλκόνιακαι έναν κήπο που αποτελείται απόπαρτέρια με γκαζόν. «Και πού πάτε; ΣτοΣύνταγμα; Να προσέχετε εκεί, δεν ξέρετετι γίνεται» μας λέει ο ταξιτζής. Εγώγελάω αμήχανα, υποθέτω ότι κάνει πλάκα.«Τις προάλλες ήταν ένα ζευγαράκι, τουςπήρα από το Μαρούσι να τους πάω στοΜεταξουργείο, σε ένα εστιατόριο πουτους είχε ένας φίλος κάλεσμα και φτάνουμεεκεί κι ήταν όλο μαύροι, μαύροι, μαύροι,μαύρη μαυρίλα πλάκωσε» μας λέει καιγελάει ευχαριστημένος με το πνεύμα του.«Και μετά παίρνει η κυρία τηλέφωνο τοντύπο και του λέει "πόσο καιρό έχεις ναέρθεις εδώ; Πού μας έφερες ρε"»; Καιβέβαια τους γύρισα πίσω στο Μαρούσι καιτης έλεγα «Χριστιανή μου, τι ήρθες εδώνα κάνεις; Δεν καθόσασταν στην ΑγίουΚωνσταντίνου να φάτε εκεί μια χαρά;»καταλήγει. Μάλιστα, σκέφτομαι ναμετακομίσουμε όλοι στα προάστια για ναβλέπουμε κρυσταλλωμένους Αϊ-Βασίληδεςνα σκαρφαλώνουν στα μπαμπού έπιπλα τηςαπέναντι πολυκατοικίας. Μην πάμε στοκακό υποβαθμισμένο κέντρο, που είναιγεμάτο μαύρους, ναρκομανείς και κακούςαντιεξουσιαστές. Όταν φτάνω στην πλατείαΣυντάγματος -κάνει κρύο και βάζω ταχέρια μου στις τσέπες του μπουφάν μου-κάτω από τα πολυκαιρισμένα χριστουγεννιάτικαφώτα συναντάω μια διμοιρία παρατεταγμένωναστυνομικών δίπλα στις νεραντζιές, ενώλίγο πιο κάτω αντικρίζω την ολοκαίνουργιαάφιξη της πλατείας Συντάγματος, τηνκλούβα που έχει σταθμεύσει μόνιμα (;;;)πια απέναντι από την πλατεία. Ως πολίτηςμιας δημοκρατικής χώρας σκέφτεσαι ότιθέλεις να ζεις με ασφάλεια. Το μόνοπρόβλημα είναι τι ακριβώς είσαιδιατεθειμένος να παραχωρήσεις γι' αυτήτην ασφάλεια. Όπως είπε και ο Γάλλοςστοχαστής Αλέξις ντε Τοκβίλ, εάν αρχίσειςνα παραχωρείς μια μια τις πολιτικέςελευθερίες σου χάριν της ασφάλειας, στοτέλος χάνεις και την ασφάλεια και τιςελευθερίες. Στην προκειμένη περίπτωσηείμαστε διατεθειμένοι να έχουμε μιακλούβα σε κάθε γωνία του κέντρου για ναέχουμε περισσότερη ασφάλεια; Να μιαενδιαφέρουσα ερώτηση για τη νέα χρονιά.

0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Αθήνα / Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Η αναβάθμιση του Σταθμού Λαρίσης βρίσκεται εν εξελίξει, η αξιοποίηση του Σταθμού Πελοποννήσου παραμένει αναπάντητο ερώτημα, και η πόλη μας περιμένει ακόμα τον σύγχρονο, ασφαλή, και προσβάσιμο σιδηροδρομικό σταθμό που της αξίζει.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Δείτε τις αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην Πλατεία Κολωνακίου

Αποκλειστικές φωτογραφίες / Πλατεία Κολωνακίου: Οι αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην ανασκαφή

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, Έλενα Κουντούρη, περιγράφει τις λεπτομέρειες της ανασκαφικής έρευνας που διενεργήθηκε στην πλατεία Κολωνακίου για τη γραμμή 4 του μετρό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ