Γειτονιά

Γειτονιά Facebook Twitter
0
Παρασκευή, 14.30, στοσούπερ μάρκετ

Καθώς προχωράω προς τοταμείο φορτωμένη με γιαούρτια, ακούωτο μουλλωχτό διάλογο της κοπέλας πίσωαπό το ταμείο με τον τύπο που φορτώνειτα καφάσια. «Aυτήείναι Αλβανίδα, μην της μιλάς» τηςψιθυρίζει. «Ποια, ποια;» του λέει αυτήκαι σμίγουν τα κεφάλια τους με γουρλωμέναμάτια πάνω από την γκρίζα ταμειακήμηχανή. «Να, αυτή εκεί με τη μεγάλη μύτη».«Ααααα» του λέει εκείνη. «Μακριά» τηςλέει αυτός. «Μείνε μακριά, ξέρεις, έχειαπό αυτά τα κόμπλεξ τα αλβανικά». «Σιγάμην κάναμε και παρέα με την Αλβανή» τουαπαντά. Τους περιεργάζομαι με ελαφριάαηδία - αυτός σχεδόν δεν μπορεί νασχηματίσει δύο προτάσεις, αυτή έχειπεινασμένο βλέμμα χαμηλών λιπαρών.Πρόκειται για ήρωες που θυμίζουν ταινίατου Γιάννη Οικονομίδη - μεγαλωμένουςμε την τηλεόραση να παίζει ανοιχτή στηδιαπασών και τις πόρτες τέντα ανοιχτές.Φαντάζομαι ότι στην επόμενη φάση θαέχουν πέσει στα τέσσερα και θα τρώνεσκουπίδια από το φωταγωγό.

Σάββατο, 17.30, στοπάρκινγκ-πάρκο Ζωοδόχου Πηγής, Ναυαρίνουκαι Χαριλάου Τρικούπη

Στα αριστερά ακούγονταιτα κομπρεσέρ, κάποιοι φυτεύουν, άλλοιτσαπίζουν, ένας μουσάτος σέρνει ένακαροτσάκι γεμάτο κοκκινόχωμα. Ανάμεσαστο πλήθος ξεχωρίζουν τα παιδάκια πουπαίζουν στη γωνία. Από τα μεγάφωναακούγεται ρέγκε - ένα ζευγάρι ακουμπάσπιτικό φαγητό στο τραπέζι. Είναι πολύσπάνιο να βλέπεις «γειτονικό» πνεύμαστην Αθήνα - κι ας λέμε όλοι πόσο πολύμας αρέσει η γειτονιά μας - εννοούμε πωςμας αρέσει το «καλημέρα» του περιπτεράκαι πως έχουμε έναν καλό φούρνο στηγωνία. Σε μια πόλη με πεντακάθαρα σπίτιακαι βρώμερούς δημόσιους χώρους πουθυμίζουν χωματερή, που οι άνθρωποιθεωρούν οικολογική πράξη το γεγονόςότι δεν πετάνε σκουπίδια στο δρόμο (τηνπρώτη φορά που άκουσα κάποιον να απαντά;«Δεν πετάω τα σκουπίδια στο δρόμο» στηνερώτηση «Τι κάνετε για το περιβάλλον;»νόμιζα ότι ήταν πλάκα, αλλά όχι, το λέειπολύς κόσμος τελικά) το γεγονός πωςαυτοί οι άνθρωποι έχουν οργανωθεί γιανα φυτέψουν δέντρα σε ένα κοινόχρηστοχώρο είναι σχεδόν συγκινητικό.

Taxitalk (συνομιλία μεένα ταξιτζή)

Tην ώραπου πληρώνω, απρόσμενα κι από το πουθενά(κουβέντα δεν έχουμε ανταλλάξει σε όλητη διαδρομή) έρχεται η ερώτηση: «Υπάρχειπερίπτωση να σε ξαναδώ για ένα ποτάκι;».«Δύσκολο» έρχεται η δική μου απάντηση.«Γιατί, είσαι δεσμευμένη;». «Παντρεμένη»απαντάω (φριχτό ψέμα). «Και ο γάμος είναιμια δέσμευση. Ε;» μου απαντάει ο σκεπτικόςφιλόσοφος «Ναι. Καληνύχτα» απαντάωστριμμένα εγώ και μετά χαζογελάω μέχριτην πόρτα μου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Αθήνα / Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Η αναβάθμιση του Σταθμού Λαρίσης βρίσκεται εν εξελίξει, η αξιοποίηση του Σταθμού Πελοποννήσου παραμένει αναπάντητο ερώτημα, και η πόλη μας περιμένει ακόμα τον σύγχρονο, ασφαλή, και προσβάσιμο σιδηροδρομικό σταθμό που της αξίζει.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Δείτε τις αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην Πλατεία Κολωνακίου

Αποκλειστικές φωτογραφίες / Πλατεία Κολωνακίου: Οι αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην ανασκαφή

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, Έλενα Κουντούρη, περιγράφει τις λεπτομέρειες της ανασκαφικής έρευνας που διενεργήθηκε στην πλατεία Κολωνακίου για τη γραμμή 4 του μετρό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Για πόσο θα κρέμεται το μπαλκόνι στη Συγγρού πάνω απ’ τα κεφάλια μας;

Explainer / Για πόσο θα κρέμεται το μπαλκόνι στη Συγγρού πάνω απ’ τα κεφάλια μας;

Ποιος είναι κατά νόμο υπεύθυνος για το ξηλωμένο μπαλκόνι; Τι συμβαίνει με τα παλιά κτίρια της Αθήνας; Γιατί ξεχνάμε ότι έχουμε ήδη θρηνήσει έναν νεκρό στο αθηναϊκό κέντρο και πόσες μελέτες έχουν γίνει μέσα σε μία δεκαετία για επικίνδυνα κτίρια στην Αθήνα και τον Πειραιά; Μια ιστορία αστικής τρέλας και σουρεαλισμού, τη στιγμή που για 5η μέρα ένα ετοιμόρροπο μπαλκόνι κρέμεται πάνω από κεφάλια περαστικών.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Explainer: Τελικά, έγινε διαδήλωση (!) για τον Andrew Tate στην Αθήνα;

Explainer / Explainer: Τελικά, έγινε διαδήλωση (!) για τον Andrew Tate στην Αθήνα;

Ναι, αλλά αυτό είναι το λιγότερο σοβαρό: Ο διοργανωτής, οι πεποιθήσεις του, το «κάλεσμα» για συμπαράσταση στον βιαστή Tate και η σύγχυση για το αν επρόκειτο για πραγματικό γεγονός ή τρολιά.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ