ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Έχει τσίκνα στο Σάλτσμπουργκ;

Έχει τσίκνα στο Σάλτσμπουργκ; Facebook Twitter
0

» Ένας έψαχνε,ιδρωμένος από τη στέρηση, «για ένανφραπέ, ρε παιδιά». Ένας άλλος οδηγούσετο νοικιασμένο του αυτοκίνητο με ταχύτηταπάνω στις διαβάσεις, γιατί «αυτοί οικουτόφραγκοι δεν ξέρουν πώς να οδηγούν».Ένας άλλος απλά θαύμαζε τα κτίρια-τούρτεςτου Σάλτσμπουργκ, λίγο μελαγχολικός,με μια αμφιβολία στα μάτια: «Μήπωςαυτοί ξέρουν κάτι καλύτερο από εμάς;»σκέφτηκε αυτός ο κάτοικος Χολαργού. Γιαλίγο.

» Το Σάλτσμπουργκγέμισε ποδοσφαιρικό τουρισμό. Οιθορυβώδεις Greeksarehere,έτοιμοι να υπερασπίσουν τα εθνικά πρέπειτης φυλής. Και -γιατί όχι- να πληρώσουνυπερκοστολογημενα σουβλάκια από τουςπονηρούς Αυστριακούς (5 ευρώ το καλαμάκι,ούτε στο Μοναστηράκι). Παραδίπλα, χίπηδεςΣουηδοί με Wolskvagenβανάκια, ξανθά μούσια και εγκληματικήαντοχή στις μπίρες. Οι Ρώσοι με τιςΝατάσσες τους ακολουθούν. Και έπειτακάποιοι Ισπανοί με σοβαρό πρόβλημασυνεννόησης εκτός συνόρων. Όλοι αυτοίγια να δουν μια μπάλα να κυλά και 22 τύπουςνα την κυνηγάν. Απόλαυση.

» Μερικές φορέςείναι εύκολο να είσαι ποδοσφαιριστής.Κλωτσάς την μπάλα φορώντας γελοία ρούχαπου κανείς λογικός 30χρονος δεν θα φορούσεστη δουλειά του, απολαμβάνεις φήμη πουδεν μπορείς (με τίποτα όμως) ναδιαχειριστείς, εισπράττεις χρήματα πουκάνουν το ευρώ ένα παιχνιδάκι που υπάρχειγια να το χαλάς στη Μύκονο και σευπερtrendyμέρη που τολμούν να έχουν ακόμα «πόρτα»(και πελάτες), αλλά από την άλλη ζεις στοεπίκεντρο της μανιακής δημοσιότητας.Πληρώνεις το τίμημα να βήξεις καιαπεσταλμένοι εφημερίδων να κλείσουναύριο μια σελίδα με αυτό: «Έβηξε οτάδε. Ανησυχία στις τάξεις της Εθνικής».Και όλα αυτά χωρίς να μπορείς να πειςπολλά.

» Μετά από λίγοκαιρό οι περισσότεροι ποδοσφαιριστέςμιλάνε σαν να έχουν καταπιεί αθλητικήεφημερίδα. Κάνουν δηλώσεις τόσοσυναρπαστικές όσο και η κυβερνητικήενημέρωση του Αντώναρου. Είναι κάπωςσαν ένα αμφίδρομο παιχνιδάκι άκαρπηςδημοσιότητας. Θα πω ό,τι θα γράψετε και,ακόμα και αν δεν σημειώνετε, ξέρετε τιθα πω. Ακόμα και να ρωτηθεί κάποιος γιατην παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος,πιθανότατα για το 4-4-2 θα απαντήσει. Καιόμως αυτή είναι η ιστορία. Κανείς δενζήτησε λόγιες απαντήσεις σε δύσκολεςερωτήσεις. Ο ποδοσφαιριστής είναι ομεγαλύτερος διασκεδαστής. Αν κερδίσει,θα είναι ο νέος Θεός και το ανούσιομελάνι θα χυθεί για αυτόν. Αν χάσει, θαγίνει διασκεδαστής οργής. Και όλοι θαξεσπάσουν σε αυτόν που είναι πλουσιότερος,ομορφότερος και αθλητικότερος. Καλάέλεγε ένας ανθυπασπιστής στο στρατόρουφώντας ράθυμα το φραπέ του: «Τρειςδουλειές είναι ιδανικές: οι ποδοσφαιριστές,οι τραγουδιστές και οι ανθυπασπιστές...»

0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ