Αγανάκτηση

Facebook Twitter
0

»Τη μόδα δεν γίνεται να την αφουγκραστείς. Εμφανίζεται, σαρώνει και, ακόμα και αν κρυφτεί για λίγο, επανέρχεται. Η νέα μόδα στην μπάλα είναι η αγανάκτηση. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θυμήθηκε να καπνίσει μετά από 15 χρόνια, βλέποντας φευγαλέα στον καθρέφτη το είδωλό του όπως είναι στην πραγματικότητα: κατώτερο των περιστάσεων. Ο Παναθηναϊκός αγανακτεί γιατί δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο την ώρα που, ας το παραδεχθεί κάποια στιγμή, δεν θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Θέλει απλά να νικήσει. Ο Ολυμπιακός απελπίζεται γιατί γνωρίζει πως η λιτότητα φέρνει τη σμίκρυνση. Και η λιτότητα είναι εδώ και καιρό πάνω από το Καραϊσκάκη. Ο ΠΑΟΚ εξοργίζεται γιατί υπάρχει η Αθήνα και τα σύνορα δεν σταματούν στη Λάρισα, κάνοντας τους Ουρουγουανούς παίκτες του να μιλάνε σαν τον Μητροπολίτη Άνθιμο, στο πιο ξυρισμένο.

»Οι λογικοί άνθρωποι εξοργίζονται γιατί η τιμωρημένη Φανή Χαλκιά επιλέγεται ως λαμπαδηδρόμος με τον γνωστό ύπουλο, ραγιάδικο, υποκριτικό τρόπο που υπαγορεύει πως αν η σκόνη πάει κάτω από το χαλί, το σπίτι είναι καθαρό. Μέχρι να μας πιάσουν οι κακοί ξένοι που επιβουλεύονται την ομορφιά και τη χάρη της χλαμύδας μας. Και ας φαίνεται από κάτω το τρύπιο εσώρουχό μας. Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι έξαλλοι γιατί βλέπουν αμφιλεγόμενους δισεκατομμυριούχους με όψη κοινοτάρχη να μιλάνε για επενδύσεις που δεν θα γίνουν ποτέ

»Την ώρα της αγανάκτησης, δεκάδες σχολιογράφοι κόκκινοι από συνήθεια (και λίγο ντροπή) μοίραζαν χαμογελώντας αμήχανα πολλά μπράβο στον μεγαλόψυχο πρόεδρο του Ολυμπιακού, που δεν εξευτέλισε και άλλο το άθλημα κερδίζοντας άλλο έναν αγώνα στα χαρτιά. Η ντροπή τους δεν ερχόταν από το γεγονός ότι τις παλιές ευλύγιστες μέρες, πριν από δυο χρόνια, οι ίδιοι άνθρωποι σε μια παρόμοια περίπτωση μοίραζαν παρόμοια μπράβο γιατί τότε είχε κυνήγησε τη νομιμότητα μέσα από τα δικαστήρια. Δεν τους ένοιαζε αυτό, άλλωστε τα δυο χρόνια είναι πολύς καιρός για λήθη. Η ντροπή ερχόταν γιατί η απόφαση της μη ένστασης ελήφθη μια μέρα μετά το συμβάν. Και κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν, έγραφαν και γενικώς σχολίαζαν με τον φλου τρόπο της νέας δημοσιογραφίας πως «ο πρόεδρος σκέφτεται να κάνει ένσταση. Και ορθώς το σκέφτεται». Οι ευλύγιστες μέσες είναι μια παραδοσιακή μόδα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ