Το «ξύπνημα» της Αίτνας όπως το κατέγραψε ένα drone προκαλεί δέος

Το «ξύπνημα» της Αίτνας όπως το κατέγραψε ένα drone προκαλεί δέος Facebook Twitter
0

Yπενθυμίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο τη δύναμη και τη ομορφιά της, η Αίτνα «βρυχάται», εκτοξεύξοντας πύρινα συντριβάνια λάβας και τέφρας στον αέρα της Σικελίας.

Το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης «ξύπνησε» το περασμένο Σαββατοκύριακο και αναμένεται να παραμείνει εξαιρετικά δραστήριο για αρκετές ακόμη μέρες.

Το δέος που προκαλεί στους ντόπιους, στους επισκέπτες και τους παρατηρητές η γοητεία της Αίτνας, είναι πολύ μεγαλύτερο από το φόβο, καθώς το ηφαίστειο εκτονώνεται αρκετά συχνά χωρίς να απειλεί.

Το «ξύπνημα» της Αίτνας όπως το κατέγραψε ένα drone προκαλεί δέος Facebook Twitter

Μια από τις μεγαλύτερες εκρήξεις που έγινε τον 17ο αιώνα άλλαξε το σχήμα της ακτογραμμής της Σικελίας με ένα τεράστιο ξέσπασμα λάβας. Πιο πρόσφατα ξεσπάσματα έχουν την τάση να είναι μικρότερα, αλλά εξακολουθούν να προκαλούν εκκενώσεις των γύρω χωριών και να διαταράσσουν την εναέρια κυκλοφορία εξαιτίας του καπνού και της τέφρας.

Την Τρίτη, οι ιταλικές αρχές δήλωσαν ότι η τελευταία έκρηξη σηματοδότησε το τέλος του κινδύνου για τις πόλεις και τα χωριά στις πλαγιές του βουνού και οι πτήσεις προς και από το πιο κοντινό αεροδρόμιο της Κατάνια λειτουργούσαν κανονικά και πάλι.

Το «ξύπνημα» της Αίτνας όπως το κατέγραψε ένα drone προκαλεί δέος Facebook Twitter

Η λήξη του συναγερμού δε σημαίνει πως οι αρχές δεν είναι σε επιφυλακή και οι επιστήμονες σε επαγρύπνηση, αλλά πως πολλοί φωτογράφοι και ερευνητές πλησίασαν το ηφαίστειο και κατέγραψαν το εντυπωσιακό του ξύπνημα, το πρώτο για τη χρονιά αυτή.

Drone κατέγραψε εντυπωσιακά εναέρια πλάνα από την ηφαιστειακή έκρηξη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ