Xιλιάδες γυναίκες για τη γυμνή υποδοχή του Τραμπ που ετοιμάζει ο Σπένσερ Τιούνικ

Xιλιάδες γυναίκες για τη γυμνή υποδοχή του Τραμπ που ετοιμάζει ο Σπένσερ Τιούνικ Facebook Twitter
Πάνω από 6000 άνθρωποι συμμετείχαν στην τελευταία γυμνή εγκατάσταση του Spencer Tunick η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη της καριέρας του εδώ και έξι χρόνια και είναι η πρώτη που φιλοξενήθηκε στην Κολομβία
2

Τον περασμένο μήνα, ο διάσημος φωτογράφος Spencer Tunick κάλεσε όσες γυναίκες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο γυμνό του πρότζεκτ το οποίο απαιτούσε 100 εθελόντριες που θα έβγαζαν τα ρούχα τους για ένα ακόμη φημισμένο installation. Mόνο που αυτή τη φορά, η πρόσκληση ήταν για το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αυτό το καλοκαίρι, στο οποίο θα γίνει η κεντρική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Σύμφωνα με τον Tunick, η ανταπόκριση ήταν τεράστια και πάνω από 1.500 γυναίκες έχουν υποβάλει αιτήσεις για τις μόλις 100 διαθέσιμες θέσεις της τολμηρής υποδοχής που ετοιμάζεται για τον αμφιλεγόμενο υποψήφιο.

«Η ανταπόκριση ήταν απίστευτη," είπε ο Tunick στο Esquire, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε στις ΗΠΑ μετά τη διοργάνωση ενός γιγαντιαίου έργου στην Μπογκοτά στην Κολομβία. "Αυτές οι γυναίκες είναι πραγματικά τόσο γενναίες." πρόσθεσε και αναφέρει μερικά από τα μηνύματα που έλαβε μαζί με τις συμμετοχές.

Xιλιάδες γυναίκες για τη γυμνή υποδοχή του Τραμπ που ετοιμάζει ο Σπένσερ Τιούνικ Facebook Twitter

"Ως γυναίκα, θέλω να αγωνιστώ για τα δικαιώματά μου. Ως Ισπανόφωνη θέλω να θεωρούμαι ως μέλος αυτής της κοινότητας. Ως πρώτης γενιάς Αμερικανίδα, θέλω να δείξω ότι ο καθένας αξίζει την ευκαιρία να έρθει εδώ. Ως νεαρή γυναίκα, θέλω να γιορτάσω το σώμα μου και όλα τα μεγέθη και τα σχήματα" αναφέρει μια νεαρή και δηλώνει εξοργισμένη με τις ομιλίες μίσους του Τραμπ οι οποίες στρέφονται κατά των γυναικών, των ΛΟΑΤ και των μεταναστών.

"Ας γιορτάσουμε τη μοναδικότητά μας, τα ταξίδια μας, τις δυνάμεις μας, τις αδυναμίες μας" αναφέρει μια άλλη υποψήφια.

Μια γυναίκα σε άλλο μήνυμα εξηγεί: "Μετά από χρόνια σεξουαλικής κακοποίησης ως παιδί, μου πήρε πολύ χρόνο για να αισθανθώ ότι το σώμα μου είναι δικό μου, είναι όμορφο, και μέρος αυτού του κόσμου. Αν και έχω μόλις αρχίσει να γνωρίζω αυτόν τον καλλιτέχνη και αυτό που κάνει, θέλω να βοηθήσω, γιατί αυτό που προσπαθεί να κάνει τους άλλους να δουν μου δίνει ελπίδα. "

To κόνσεπτ θα περιλαμβάνει 100 γυμνές γυναίκες που θα κρατούν μεγάλους καθρέφτες με στόχο να κάνουν αντανάκλαση προς το κτίριο όπου θα γίνεται το συνέδριο και τον ορίζοντά του Κλίβελαντ. Η ιδέα του φωτογράφου, θέλει η αντανάκλαση αυτή να συμβολίζει τη γνώση και τη σοφία των προοδευτικών γυναικών και να υμνεί τη Μητέρα Φύση.

Ο φωτογράφος δήλωσε πως σχεδιάζει να συμπεριλάβει γυναίκες κάθε ηλικίας, σωματότυπου και τόνου δέρματος ενώ οι εθελόντριες μπορούν να υποβάλουν τις φωτογραφίες τους και συνημμένο ένα μήνυμα που θα εξηγεί γιατί θέλουν να συμμετάσχουν.

«Έχω την υποστήριξη των μουσείων και των καλών ανθρώπων του Κλίβελαντ και νομίζω ότι πρόκειται να λάμψει με λίγη σοφία το συνέδριο", είπε στους New York Times ο Tunick.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο απόφασης, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Διεθνή / Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε σε σημείωμά της προς τα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗ ότι το δικό της σχέδιο είναι «αντιπρόταση», «εμπνευσμένη» από το αμερικανικό
LIFO NEWSROOM
Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM