Τσελίκ σε Ελλάδα: Το να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο ξεπερνάει το μπόι σας

Τσελίκ σε Ελλάδα: Το να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο ξεπερνάει το μπόι σας Facebook Twitter
Τσελίκ: Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο - Ξεπερνά το μπόι σας (EPA)
0

Νέες προκλητικές δηλώσεις από την Τουρκία, αυτή τη φορά μέσω του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομάρ Τσελίκ, ο οποίος προειδοποιεί την Ελλάδα να μην τα βάζει με τον στόλο της γείτονος.

«Εμείς κινούμαστε στο πλαίσιο του δικαίου και της δικαιοσύνης. Αν όμως αναφέρεστε στην εγκατάλειψη του δικαίου και μιλάτε  για χρήση πραγματικής ισχύος, τότε θέλω να σας κάνω μια απλή προειδοποίηση» ανέφερε ο Ομάρ Τσελίκ.

Και συνέχισε λέγοντας «Δεν κάνεις πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Το να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο ξεπερνάει το μπόι σας. Μια δίκαιη λύση θα φέρει τη σταθερότητα στη Μεσόγειο με τη μέθοδο του καζάν-καζάν».

Ο Τσελίκ προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΡ, υπό την προεδρία του Ερντογάν, ενώ βάλθηκε και εναντίον της Κύπρου.

Σχολιάζοντας την πρόταση Κύπριων πολιτικών, που είχαν πει να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός πόλος εναντίον την Τουρκίας, ο Τσελίκ απάντησε πως «Βγήκε ο Υπουργός 'νοτίου Κύπρου' και είπε η ΕΕ να ιδρύσει ένα μόνιμο στόλο στην ανατολική Μεσόγειο. Θέλω να τους πω αυτό. Η στάση της Τουρκίας δεν αλλάζει με το να κινείστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Αν αναζητάτε μια λύση στο πλαίσιο του δικαίου και της δικαιοσύνης ο καλύτερος συνομιλητής που μπορείτε να βρείτε είναι η Τουρκία. Αν κινείστε εκτός του δικαίου και της δικαιοσύνης αναζητώντας λύση μην νομίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας. Δεν καταλαβαίνουμε αυτά τα ζητήματα αλληλεγγύης της γειτονιάς.

Δυστυχώς είναι προβληματικοί τύποι αυτοί που επιλέγονται στην νότια Κύπρο για να μιλούν γι αυτά τα θέματα και που γίνονται Υπουργοί Άμυνας στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ/sigmalive

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ