Τουρκία: Στους 3.336 οι νεκροί - Άρση των περιορισμών στις εξαγωγές ιατρικού υλικού

Τουρκία: Στους 3.336 οι νεκροί - Άρση των περιορισμών στις εξαγωγές ιατρικού υλικού Facebook Twitter
EPA
0

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τις επιπλοκές της νόσου COVID-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 78 τις τελευταίες 24 ώρες και πλέον ανέρχεται πλέον σε 3.336. 

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας, καταγράφηκαν 1.938 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται σε 124.375, βάσει των στοιχείων. Συνολικά, 58.259 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τον νέο κορωνοϊό.

Ο αριθμός των τεστ που διεξήχθησαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα είναι 36.318, με αποτέλεσμα το σύνολο των τεστ κατά τη διάρκεια της πανδημίας να ανέρχεται σε άνω του 1,1 εκατομμυρίου.

Διευκόλυνση στην εξαγωγή ιατρικού υλικού

Η Τουρκία ήρε σήμερα τους περιορισμούς στις εξαγωγές ιατρικού υλικού, ένα μέτρο που αναμένεται να διευκολύνει την πώληση εξοπλισμών σε χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με ελλείψεις. Το υπουργείο Εμπορίου ήρε τους περιορισμούς στην πώληση στο εξωτερικό αναπνευστήρων, εξοπλισμού διασωλήνωσης και απολυμαντικών ουσιών όπως της αιθυλικής αλκοόλης, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Έως σήμερα, η πώληση εξοπλισμών στο εξωτερικό είτε απαγορευόταν είτε μπορούσε να γίνει έπειτα από εξουσιοδότηση της τουρκικής κυβέρνησης.

«Αυτοί οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ προσωρινά ως απάντηση στην πανδημία. Η απόφαση να επιτραπούν οι εξαγωγές αντικατοπτρίζει (...) την αυξανόμενη δυνατότητα της Τουρκίας να περιορίσει τον κορονοϊό» δήλωσε ένας εκπρόσωπος της προεδρίας σε ξένους δημοσιογράφους. Η άρση αυτών των περιορισμών αποτελεί μια ευκαιρία για τις τουρκικές επιχειρήσεις, που έχουν αυξήσει σημαντικά τις παραγωγικές δυνατότητές τους από την έναρξη της επιδημίας, τη στιγμή που πολλές χώρες δυσκολεύονται να προμηθευτούν ιατρικούς εξοπλισμούς. Κάθε είδους φορείς συμβάλλουν στην παραγωγή των απαραίτητων εξοπλισμών: από τον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας στους κατασκευαστές στρατιωτικών drone αλλά και τα επαγγελματικά λύκεια.

Η Άγκυρα έστειλε σήμερα στη Σομαλία στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε εξοπλισμούς, έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ