Τουρκία: Kαι η αντιπολίτευση στη διαδήλωση της πλατείας Ταξίμ

Τουρκία: Kαι η αντιπολίτευση στη διαδήλωση της πλατείας Ταξίμ Facebook Twitter
0

Οι υποστηρικτές του κυβερνώνοντος κόμματος AKP και των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, που συνήθως συγκρούονται μεταξύ τους, συντονίζονται σε κοινή διαδήλωση, σήμερα το βράδυ, προκειμένου να προασπίσουν τη δημοκρατία.


Η διαδήλωση αυτή, οργανώνεται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κι ενώ ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σφίγγει τον κλοιό ελέγχου γύρω από τη χώρα.


Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στην κεντρική πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.


Σε μία άλλη ασυνήθιστη εξέλιξη υποταγής, ο αρχηγός της τουρκικής αεροπορίας σε ανακοίνωσή του, τονίζει την "απόλυτη υποταγή του" στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, μετά τη συμμετοχή αξιωματικών της πολεμικής αεροπορίας στην προσπάθεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος.


Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού δήλωσε ότι οι στρατιώτες που ενεπλάκησαν στην αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος, προκάλεσαν "μεγάλο κακό" στη χώρα.


Παράλληλα, τόνισε ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις σοβαρότερες των ποινών, ενώ υποστήριξε ότι ο τουρκικός στρατός θα εξακολουθήσει να εκτελεί τα καθήκοντά του, με αποφασιστικότητα.


Οι δηλώσεις αυτές, έγιναν σήμερα στη διάρκεια επίσκεψη του στρατηγού, στο υπουργείο των Εσωτερικών στην Άγκυρα, προκειμένου να επιθεωρήσει τις ζημιές που έγιναν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη το πραξικόπημα.
Ο Ακάρ αναμένεται ότι αργότερα σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM
Το ιταλικό χωριό που απαντά στον υπερτουρισμό με «δασκάλους του δρόμου» και ευγένεια

Διεθνή / Το ιταλικό χωριό που απαντά στον υπερτουρισμό με «δασκάλους του δρόμου» και ευγένεια

Καθώς η Σιρμιόνε δέχεται πάνω από 1,3 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο –χωρίς να υπολογίζονται οι ημερήσιοι τουρίστες–, η ανάγκη για ήπια διαχείριση έχει γίνει κρίσιμη
LIFO NEWSROOM
«Εικόνα διχασμού»: Στρατιωτική παρέλαση για τον Τραμπ με φόντο μαζικές διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του

Διεθνή / «Εικόνα διχασμού»: Στρατιωτική παρέλαση για τον Τραμπ με φόντο μαζικές διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του

Παρά τις καταγγελίες για «στρατιωτικοποίηση της δημοκρατίας», ο Τραμπ μίλησε με υπερηφάνεια για τη δύναμη των ΗΠΑ και χειροκροτούσε θερμά τους σχηματισμούς που παρέλαυναν
LIFO NEWSROOM