Το τουριστικό παράδοξο του Άμστερνταμ - Γιατί καλεί τους νεαρούς Βρετανούς να «μείνουν μακριά»

Το τουριστικό παράδοξο του Άμστερνταμ - Γιατί καλεί τους νεαρούς Βρετανούς να «μείνουν μακριά» Facebook Twitter
GETTY
0

Το Άμστερνταμ κυκλοφόρησε μία παράδοξη καμπάνια απευθυνόμενη στους νεαρούς Βρετανούς και τους καλεί να μείνουν μακριά εάν θέλουν να περάσουν ένα «ξέφρενο» Σαββατοκύριακο στην πόλη. 

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι Βρετανοί ηλικίας 18-35 ετών -και οι Ολλανδοί άνδρες ανάλογης ηλικίας- τείνουν να προκαλούν τις περισσότερες εντάσεις στην περιοχή των κόκκινων φώτων. Bachelor πάρτι, βόλτες σε παμπ και ολονύχτιες κραιπάλες με ποτό και ναρκωτικά κάνουν τις ζωές των ντόπιων αφόρητες. 

Η διαδικτυακή εκστρατεία, η οποία εγκαινιάστηκε αυτή την εβδομάδα, θα ενεργοποιείται όταν άτομα από τη Βρετανία θα κάνουν αναζητήσεις σχετικές με πάρτι ή φθηνά ξενοδοχεία στην πόλη. Θα τους εμφανίζονται προειδοποιητικά βίντεο στα οποία περιγράφονται οι κίνδυνοι και οι συνέπειες από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών: πρόστιμα, νοσηλεία και μόνιμη βλάβη της υγείας.

Ο Sofyan Mbarki, αναπληρωτής δήμαρχος στάθηκε στις πολλές προσπάθειες που καταβάλει η δημοτική Αρχή κατά της «ανεύθυνης» τουριστικής ανάπτυξης. «Οι επισκέπτες εξακολουθούν να είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά όχι αν συμπεριφέρονται άσχημα και προκαλούν οχλήσεις. Ως πόλη, λέμε: προτιμούμε να μην το έχουμε αυτό, γι' αυτό μείνετε μακριά» επεσήμανε σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Οι Βρετανοί είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο επίκεντρο της καμπάνιας, αλλά αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες εθνικότητες. Θα «τρέξει» και μία παράλληλη εκστρατεία στην οποία θα ενημερώνονται οι τουρίστες για τις αποδεκτές συμπεριφορές. Οι ιθύνοντες σχεδιάζουν να κλείνουν νωρίτερα οι οίκοι ανοχής και τα μπαρ από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και να απαγορευτεί το κάπνισμα κάνναβης σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης από τον Μάιο. Εξετάζεται και μετακίνηση της συνοικίας των κόκκινων φώτων.

Υπεύθυνος αλυσίδας ξενοδοχείων εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την καμπάνια αναφέροντας πως είναι υπέρ της λήψης μέτρων, αλλά δεν πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση όλοι οι τουρίστες. «Θα μπορούσατε να δείξετε στους τουρίστες ότι θα έχουν μπελάδες εάν επιδείξουν ορισμένες συμπεριφορές, με λίγο χιούμορ, αλλά δεν θα πρέπει να συμπεριφέρεστε σαν να είναι εγκληματίες όλοι όσοι έρχονται εδώ για γάμο» είπε.

«Θα έπρεπε να διαβάσετε τι κάνουν οι Ολλανδοί στην Κόστα Μπράβα της Ισπανίας!» συμπλήρωσε και διερωτήθηκε εάν η δημοτική Αρχή έχει σκεφτεί τις παράπλευρες απώλειες λόγω της απόφασης. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM