ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Το τουριστικό παράδοξο του Άμστερνταμ - Γιατί καλεί τους νεαρούς Βρετανούς να «μείνουν μακριά»

Το τουριστικό παράδοξο του Άμστερνταμ - Γιατί καλεί τους νεαρούς Βρετανούς να «μείνουν μακριά» Facebook Twitter
GETTY
0

Το Άμστερνταμ κυκλοφόρησε μία παράδοξη καμπάνια απευθυνόμενη στους νεαρούς Βρετανούς και τους καλεί να μείνουν μακριά εάν θέλουν να περάσουν ένα «ξέφρενο» Σαββατοκύριακο στην πόλη. 

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι Βρετανοί ηλικίας 18-35 ετών -και οι Ολλανδοί άνδρες ανάλογης ηλικίας- τείνουν να προκαλούν τις περισσότερες εντάσεις στην περιοχή των κόκκινων φώτων. Bachelor πάρτι, βόλτες σε παμπ και ολονύχτιες κραιπάλες με ποτό και ναρκωτικά κάνουν τις ζωές των ντόπιων αφόρητες. 

Η διαδικτυακή εκστρατεία, η οποία εγκαινιάστηκε αυτή την εβδομάδα, θα ενεργοποιείται όταν άτομα από τη Βρετανία θα κάνουν αναζητήσεις σχετικές με πάρτι ή φθηνά ξενοδοχεία στην πόλη. Θα τους εμφανίζονται προειδοποιητικά βίντεο στα οποία περιγράφονται οι κίνδυνοι και οι συνέπειες από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών: πρόστιμα, νοσηλεία και μόνιμη βλάβη της υγείας.

Ο Sofyan Mbarki, αναπληρωτής δήμαρχος στάθηκε στις πολλές προσπάθειες που καταβάλει η δημοτική Αρχή κατά της «ανεύθυνης» τουριστικής ανάπτυξης. «Οι επισκέπτες εξακολουθούν να είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά όχι αν συμπεριφέρονται άσχημα και προκαλούν οχλήσεις. Ως πόλη, λέμε: προτιμούμε να μην το έχουμε αυτό, γι' αυτό μείνετε μακριά» επεσήμανε σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Οι Βρετανοί είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο επίκεντρο της καμπάνιας, αλλά αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες εθνικότητες. Θα «τρέξει» και μία παράλληλη εκστρατεία στην οποία θα ενημερώνονται οι τουρίστες για τις αποδεκτές συμπεριφορές. Οι ιθύνοντες σχεδιάζουν να κλείνουν νωρίτερα οι οίκοι ανοχής και τα μπαρ από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και να απαγορευτεί το κάπνισμα κάνναβης σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης από τον Μάιο. Εξετάζεται και μετακίνηση της συνοικίας των κόκκινων φώτων.

Υπεύθυνος αλυσίδας ξενοδοχείων εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την καμπάνια αναφέροντας πως είναι υπέρ της λήψης μέτρων, αλλά δεν πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση όλοι οι τουρίστες. «Θα μπορούσατε να δείξετε στους τουρίστες ότι θα έχουν μπελάδες εάν επιδείξουν ορισμένες συμπεριφορές, με λίγο χιούμορ, αλλά δεν θα πρέπει να συμπεριφέρεστε σαν να είναι εγκληματίες όλοι όσοι έρχονται εδώ για γάμο» είπε.

«Θα έπρεπε να διαβάσετε τι κάνουν οι Ολλανδοί στην Κόστα Μπράβα της Ισπανίας!» συμπλήρωσε και διερωτήθηκε εάν η δημοτική Αρχή έχει σκεφτεί τις παράπλευρες απώλειες λόγω της απόφασης. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν την ισχυρότερη συμφωνία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Διεθνή / Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε στον Πούτιν πλήρη υποστήριξη στον πόλεμο με την Ουκρανία - Η συμφωνία Ρωσίας-Βόρειας Κορέας χαρακτηρίζεται ως η ισχυρότερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
NEWSROOM
Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Διεθνή / Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ
NEWSROOM