Τοπίο θανάτου αφήνει πίσω του ο κυκλώνας Ίρμα-14 νεκροί και μεγάλες καταστροφές

Τοπίο θανάτου αφήνει πίσω του ο κυκλώνας Ίρμα-14 νεκροί και μεγάλες καταστροφές Facebook Twitter
0

Ο κυκλώνας Ίρμα, μια από τις ισχυρότερες καταιγίδες που έχουν σημειωθεί εδώ κι έναν αιώνα στον Ατλαντικό, κατευθύνεται σήμερα προς τη Φλόριντα αφού έπληξε την Καραϊβική με καταστροφικούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, αφήνοντας πίσω του 14 νεκρούς και μεγάλες καταστροφές.

 

Η Ίρμα βρισκόταν σήμερα το πρωί σε απόσταση περίπου 800 χλμ. νοτιοανατολικά του Μαϊάμι, αφού πέρασε από τις βόρειες ακτές της Δομινικανής Δημοκρατίας και της Αϊτής και έπληξε τα νησιά Τερκς και Κέικος.

 

Τοπίο θανάτου αφήνει πίσω του ο κυκλώνας Ίρμα-14 νεκροί και μεγάλες καταστροφές Facebook Twitter

 

Ο «εξαιρετικά επικίνδυνος» κυκλώνας εξασθένησε σήμερα το πρωί και πέρασε από την κατηγορία 5, την κορυφαία της πεντάβαθμης κλίμακας, στην κατηγορία 4, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα μέχρι 250 χλμ/ώρα.

Κατευθύνεται προς τις Μπαχάμες, όπου αναμένεται να προκαλέσει κύματα έξι μέτρων, πριν κινηθεί προς την Κούβα και φτάσει την Κυριακή στη νότια Φλόριντα.

 

Στο Μαϊάμι, εκατοντάδες κάτοικοι έκαναν χθες ουρές στα καταστήματα για εμφιαλωμένο νερό και στα πρατήρια βενζίνης για καύσιμα. Στο Μαϊάμι-Φορτ Λόντερντεϊλ οι ελλείψεις βενζίνης επιδεινώθηκαν χθες, καθώς οι πωλήσεις ήταν πενταπλάσιες από το συνηθισμένο.

 

Τοπίο θανάτου αφήνει πίσω του ο κυκλώνας Ίρμα-14 νεκροί και μεγάλες καταστροφές Facebook Twitter

 

Στο Παλμ Μπιτς, εκδόθηκε εντολή για την εκκένωση της παραλιακής ιδιοκτησίας του αμερικανού προέδρου Μαρ-αλ-Λάγκο, έκαναν γνωστό τα μέσα ενημέρωσης. Ο Τραμπ έχει επίσης μια ιδιοκτησία στη γαλλική πλευρά του Αγίου Μαρτίνου, ένα νησί που υπέστη μεγάλες καταστροφές από τον κυκλώνα.

 

Η υποχρεωτική εκκένωση της ακτής της Τζόρτζια στον Ατλαντικό πρόκειται να αρχίσει αύριο, δήλωσε ο κυβερνήτης Νέιθαν Ντιλ.

 

Η Ίρμα προκάλεσε καταστροφές σε μια σειρά μικρών νησιών στη βορειοανατολική Καραϊβική, ανάμεσα στα οποία η Μπαρμπούντα, ο Άγιος Μαρτίνος και οι Βρετανικές και οι Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι, ξεριζώνοντας δένδρα και ισοπεδώνοντας κτίρια και νοσοκομεία.

 

 

Τα νησιά Άγιος Μαρτίνος και Άγιος Βαρθολομαίος ζουν με τον φόβο των λεηλασιών. Στον Άγιο Βαρθολομαίο έχει διακοπεί η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση. Το αεροδρόμιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

 

Μετά το πέρασμά του, σοκαρισμένοι οι ντόπιοι προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της καταστροφής και ταυτόχρονα ετοιμάζονται για μια άλλη μεγάλη καταιγίδα, τον Χοσέ, που βρίσκεται τώρα στην κατηγορία 3 και αναμένεται αύριο Σάββατο στη βορειοανατολική Καραϊβική.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Ειδικοί στα θέματα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αναλύουν την κατάσταση - «Το ρήγμα είναι βαθύ, δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή αν δεν κάνει την πρώτη κίνηση ο πρίγκιπας Χάρι και ζητήσει συγγνώμη»
LIFO NEWSROOM
Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζ.Ντ. Βανς

Διεθνή / Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζέι Ντι Βανς

Ο Έλον Μασκ φαίνεται να παγώνει τα σχέδιά του για τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος στις ΗΠΑ, φοβούμενος ρήξη με τους Ρεπουμπλικανούς. Αντίθετα, σκέφτεται να στηρίξει τον αντιπρόεδρο JD Vance για τις εκλογές του 2028.
LIFO NEWSROOM
Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Διεθνή / Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Ευχαριστούμε που ήρθατε μετά από εκείνο το φιάσκο, αλλά όταν η ζωή σου πετά λεμόνια, να τα κάνεις λεμονάδα, είπε σε συναυλία των Coldplay αναφερόμενος σε όσα έγιναν τον Ιούλιο στη Βοστώνη
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για ΝΑΤΟϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς φυσικά Αμερικανούς στρατιώτες

Διεθνή / Το σχέδιο Τραμπ για ΝΑΤΟϊκού τύπου δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς Αμερικανούς στρατιώτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει ευρωπαϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία μετά από πιθανή ειρηνευτική συμφωνία - Οι ΗΠΑ εξετάζουν παροχή αεροπορικής υποστήριξης, αποκλείοντας όμως την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων
LIFO NEWSROOM